ΜΑΖΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΖΕΡΩΝ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ – ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Nagorno-Karabakh-flag

    Οι Αζέροι συνέχισαν τις μαζικές επιθέσεις με τα UCAV Bayraktar κατά των αρμενικών θέσεων στο σύνολο της γραμμής επαφής με την αυτόνομη Δημοκρατία του Αρτσάχ, ενώ οι χερσαίες τους δυνάμεις προήλασαν στο εσωτερικό της καταλαμβάνοντας το μοναστήρι της Αμάρας κοντά στην πόλη Μαρτούνι.

    armenia_war

    Το Μπακού ξεκίνησε χθες τον δεύτερο πόλεμο του Αρτσάχ, τρία χρόνια μετά τον πρώτο που ήταν και νικηφόρος για τους Αζέρους.

    Ο δήμαρχος της πόλης Μαρτούνι σκοτώθηκε από αζερικό πλήγμα όπως αναφέρουν αρμενικές πηγές.

    Το Μπακού έδωσε τελεσίγραφο πως αν οι αρχές του Αρτσάχ (το παλιό Ναγκόρνο Καραμπάχ) δεν παραδοθούν θα ξεκινήσει επίθεση για την ολοκληρωτική κατάληψη της αυτόνομης Δημοκρατίας.

    Το τελεσίγραφο λήγει σήμερα το πρωί.

    Στο κεντρικό Αζερμπαϊτζάν παρατηρείται μπαράζ παρεμβολών προφανώς για να αποκρύψουν οι Αζέροι κινήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

    Στα πλαίσια των αζερικών βομβαρδισμών χτυπήθηκε ακόμα και φυλάκιο ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων!

    Προφανώς, το Μπακού ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην Ρωσία να μην επέμβει υπέρ των Αρμενίων.

    Πάντως, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, σε ανάρτηση του στο telegram, έγραψε με αιχμές προς τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν, «κάποιος από μία αποκαλούμενη αδελφή χώρα φλερτάρει με το ΝΑΤΟ».

    Εννοούσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρμένιου πρωθυπουργού για αλλαγή γεωστρατηγικού προσανατολισμό της χώρας και στροφή προς το ΝΑΤΟ.

    Σημειώνεται ότι η Αρμενία συμμετέχει αυτές τις μέρες στην στρατιωτική άσκηση “Eagle Partner 2023” μαζί με τις ΗΠΑ.

    Η Αρμενία αντιθέτως υποβαθμίζει τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της CSTO. Συγκεκριμένα, έχει αρνηθεί να φιλοξενήσει στρατιωτικές ασκήσεις του οργανισμού στο έδαφός της και σε πρόσφατη άσκηση που διεξήχθη στη Λευκορωσία δεν συμμετείχε.

    Φυσικά, όλα αυτά δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από το Κρεμλίνο.

    Πάντως, το Αζερμπαϊτζάν βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί αυτή τη στιγμή γιατί όλοι ξέρουν πως για να ενταχθεί μία χώρα στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να μην έχει ανοιχτή σύγκρουση με μία άλλη χώρα.

    Δηλαδή, όσο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Αρμενία δεν θα μπορούσε ποτέ να πλησιάσει το ΝΑΤΟ με σκοπό την ένταξη της.

    Αυτή τη στιγμή στην Αρμενία μεγάλο μέρος της κοινωνίας κατηγορεί τον Πασινιάν ως «προδότη» γιατί θεωρεί πως οι πολιτικές του πόθησαν το Αζερμπαϊτζάν να πιστέψει πως μπορεί να επιτεθεί εκ νέου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

    Από χθες έχουν ξεσπάσει μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του στην πρωτεύουσα της χώρας, το Γιερεβάν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Eλα ρε;;;Ο κοντοπούτανος εβραίος κ πρώην καγκεμπίτης πούλησε και τους Αρμένιους;;;Τςςς τσσσ….Δεν το πιστεύω!!!!
      Ασε που Αρμένιος ,ψυθίρισε ότι τους στόχους που ΤΩΡΑ (ναι τώρα ρε κουφάλες ρωσογλύφτες),βομβαρδίζουν οι πουστρομουσουλμάνοι αζέροι,είναι δοσμένοι ρε καριόληδες από τους ρωσομπλιέτ….
      Όλα καλά εκεί στο μακελειό ;;;…Που αγαπάει ξανθό γένος;;;
      Μεγίστη έκπληξη να δημοσιευτεί….Χαχα…

    2. Βλαδιμηρε τρεχα πισω απο τον ερντογαν εσυ υπερδυναμη του συμπαντος

      1. Βλαδίμηρε είσαι για κλάματα.

    3. Δεν είναι για λύπηση οι Αρμένιοι. Διάλεξαν πορνο-Μπάιντεν. Ιδού..

      1. Σίγουρα δεν πας καλά!! Αφού ρε ραμολιμέντο τους πρόδωσαν οι Ρώσοι.

    4. Τουρκοφιλιες για τη κονομα ο γιγαντας Βλαδιμηρος ! Ευτυχως που…στηριζει Αρμενιους και Σερβους ! Για τα λεφτα τα κανει ολα μαλλον! Απ τη μια καθαριζει ναζι στην Ουκρανια και απο την αλλη παρακολουθει τις γενοκτονιες του Ισλαμικου τοξου και του δικτατορα Αλιεφ! Συγχαρητηρια Βλαδιμηρε…. προωθεις την Ορθοδοξια!

    5. Που είναι οι Ρώσοι μεθυστακες και ο κοντός δικτάτορας και πρώην Καγκεπιτης. Νσ προστατέψουν τους συμμάχους τους Αρμένιους. Υπάρχουν αμυντικές συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας. Αλλά βέβαια οι Αζεροι έχουν αέριο και φράγκα και είναι και σύμμαχοι του Ερντογαν. Οπότε ο κοντελος δεν θέλει να τα χαλάσει με τους Τουρκαλαδες και το φιλαράκι του τον Σουλτάνο.

      1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ…. -ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΛΑΓΝΕ- ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ??????ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.

    6. Καλά που υπάρχει και η Ρωσία και θα βοηθήσει την Αρμενία!!! Αλλη μία φορά που η Ρωσία προδίδει φίλια χώρα… η οποία βέβαια Αρμενία κατάλαβε τα σάπια. Οτι ευρισκόμενη στην πλευρά της Ρωσίας είναι απολύτως ανυπεράσπιστη.
      Τα ίδια δεν έκανε η Ρωσία στην Σερβία;

    Comments are closed.