ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣΡΑΛΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΟΡΓΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ: «ΙΣΛΑΜ, ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ»

    Κοινοποίηση:
    0ad4a895a60b231829efa65863c2e18a_XL

    Ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Abbas Niforusan, σκοτώθηκε στα ισραηλινά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό την Παρασκευή 27/7, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
    Aπό την μία πλευρά ο θάνατος του Hassan Nasrallah, ηγέτη της συμμάχου Ηezbollah, από την άλλη ο θάνατος του αναπληρωτή διοικητή, το Ισραήλ φαίνεται να ρίχνει το γάντι στο Ιράν, να μπει σε έναν πόλεμο μαζί του παρά το γεγονός ότι η Τεχεράνη παρέμενε σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο της σύγκρουσης Ισραήλ – Ηezbollah, αλλά το θέμα είναι πόσο μπορεί να κοιτάζει να διαλύεται ο βασικός σύμμαχός της στη Μέση Ανατολή;

    Η στόχευση του ηγέτη της Ηezbollah από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) είναι μια τεράστια κλιμάκωση και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον υποστηρικτή της οργάνωσης, το Ιράν, αναφέρει ανάλυση στο BBC.
    Ο Nasrallah είναι επικεφαλής της Hezbollah από το 1992, διορίζοντας πιστούς διοικητές που βοήθησαν να μετατραπεί αναμφισβήτητα από μια μικρή τοπική πολιτοφυλακή sτην πιο ισχυρή μη κρατική δύναμη στον κόσμο.

    Με τη βοήθεια του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, επέβλεψε τη δημιουργία ενός τεράστιου οπλοστασίου πυραύλων, μεγάλο μέρος των οποίων σώζεται σήμερα υπόγεια.
    Αλλά χωρίς αυτόν και τόσους πολλούς ανώτερους διοικητές που δολοφονήθηκαν πρόσφατα από το Ισραήλ, η οργάνωση θα υποστεί σοβαρή ζημιά, τόσο στη φήμη όσο και στην ικανότητα.
    Θα υπάρξουν εκκλήσεις για εκδίκηση και όλα τα βλέμματα θα είναι πλέον στραμμένα στο Ιράν για να δουν πώς θα αντιδράσει.

    Στο τραπέζι η χερσαία εισβολή

    Ο θάνατος Nasrallah είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος εναντίον του μεγάλου εχθρού τους.
    Έχουν κινητοποιήσει περισσότερους στρατιώτες, φαίνεται ότι θέλουν να επιταχύνουν το ρυθμό και μπορεί ακόμη και να σκέφτονται μια χερσαία εισβολή στον Λίβανο.
    Αυτή η ισραηλινή ενέργεια ανάβει φυτίλια για μαζική κλιμάκωση της ένατασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολης.
    Τους τελευταίους 11 μήνες, υπήρξε συνεχής αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, αν και με μεγαλύτερη πίεση από τους Ισραηλινούς.
    Αλλά τώρα αποφάσισαν ότι θα πιέσουν και θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό που έκαναν, γιατί, σε αντίθεση με τον πόλεμο κατά της Hamas, που δεν περίμεναν, σχεδίαζαν αυτόν τον πόλεμο από το 2006 και τώρα βάζουν αυτά τα σχέδια σε ισχύ.

    Υπάρχουν τώρα τεράστιες προκλήσεις για τη Hezbollah, αρχής γενομένης από την εκλογή νέου ηγέτη.
    Οι πύραυλοι τους προσγειώθηκαν ξανά στο ισραηλινό έδαφος σήμερα το πρωί και στοχεύουν περιοχές πιο νότια, επομένως απωθούνται – αλλά αυτή είναι μια εξαιρετικά αβέβαιη περίοδος και αυτό είναι μέρος του κινδύνου.
    Η προβλεψιμότητα του πολέμου φθοράς που συνεχίστηκε για μήνες και μήνες σήμαινε ότι οι άνθρωποι ήξεραν πού βρίσκονταν.
    Οι λεπτομέρειες του χτυπήματος εναντίον του ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης προκαλούν δέος και ανεβάζουν στο κόκκινο την ανησυχία της παγκόσμια κοινότητας.

    Το θέμα είναι πως θα απαντήσει αυτή τη φορά το Ιράν, γιατί από την απάντησή του εξαρτάται η επιδείνωση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Το Ιραν χέστηκε από τις χειρουργικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Δεν θα κάνει απολύτως τίποτα.Οπως και ο Νασράλα. Ολο θα έκανε, θα έκανε….Εμεινε να τα κάνει στον άλλο κόσμο.

    2. Τα ιδια επαθαν και στις θερμοπυλες.. Ας βαλουν ακομη μια φορα την ουρα στα σκελια και ας τρεξουν να σωθουν..

    3. Έχουν απίστευτο θράσος οι Ισραηλινοί δεν κολλάνε πουθενά και ψάχνονται για ανάφλεξη στην μέση ανατολή επειδή τους στηρίζει το ραμολιμέντο που τα έχει χαμένα… Η χερσαία εισβολή είναι θέμα χρόνου δεν πήγαν τυχαία στα σύνορα ταξιαρχίες εφέδρων θέλουν να φτιάξουν μια ουδέτερη ζώνη 30χλμ…

    4. Πραγματικά τους έχουν κάνει σκόνη οι Σιωνιστές…πρέπει να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η Μοσάντ και μάλιστα αρκετό καιρό γιατί δεν παίρνουν ανάσα τα αλαχκμπαρια.
      Όπως και να έχει οι άμαχοι μας νοιάζουν μόνον.

    5. Το Ιράν δεν θα κανει απολύτως τίποτα .Γνωρίζει οτι θα είναι το τελος του κ.ο νεος πρόεδρος του Ιράν είναι υπέρ του διαλόγου κ της ειρήνης . Πρέπει ο Λίβανος να διώξει την Χεζμπολάχ απο το εδαφο του πριν την ισιωπεδωσει το Ισραήλ . Δεν έχει καμιά δουλεια εκεί κ αποδεικνύεται για αλλη.μία φορά δεν τους νοιάζει ο κοσμος τόσο η Χεζμπολάχ όσο κ η Χαμάς ,το χρημα να πέφτει μόνο .

    6. Μουγκα στη στρουγκα απο ολους στη μεση ανατολη. Τους πηδανε οι εβραιοι και αυτοι κοιτανε πως θα κανουν εκεχυρειες. χα χα χα

    7. Κωλοφαρες και οι δυο και οι δυο εχθροί του ελληνισμού, οι μεν μουσουλμάνοι μας κατεσφαζαν, οι δε Εβραίοι μας πούλαγαν στα σκλαβοπάζαρα, στα σύγχρονα χρόνια στο ΔΝΤ στις τροικες και στα μνημόνια, εξάλλου οι πρωθυπουργοί μας είναι εβραϊκής καταγωγής, όπως και τα ΔΝΤ, Τρόικες και Ε.Ε όλα ελέγχονται από Εβραίους. Οπότε όπως έλεγε την ατάκα ο Χατζηχρήστος, « δεν πας στο διαολο».

    Leave a Response