«ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ». ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ CIA ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ. “ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΡΑΓΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ; ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙ, Ο Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    mabh

     Αν οι Έλληνες είχαν ξεσηκωθεί, η Βόρεια Ήπειρος θα είχε ενωθεί με την Ελλάδα το 1994.
    Ένα αιματηρό επεισόδιο σε συνοριακό φυλάκιο το 1994 θα μπορούσε να αλλάξει τα σύνορα της Ελλάδας και η χώρα μας θα ήταν δυνατό να προσαρτήσει την Βόρειο Ήπειρο, εφόσον οι Βορειοηπειρώτες ξεκινούσαν αντάρτικο.
    Ο Ελληνικός πληθυσμός της Βορείου Ηπείρου θα μπορούσε να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

    Τα έτη 1984, 1991 και 1994, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις αντάρτικου τύπου, κατά αλβανικών στόχων, σε Αλβανία και Ελλάδα. Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις έφερε το ίδιο όνομα (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου). Δεν υπάρχουν στοιχεία, όμως, για υποτιθέμενη σύνδεση με την οργάνωση που έδρασε την δεκαετία του ’40, καθώς υπάρχει μεγάλο χρονικό κενό και δεν έχουν υποστηριχθεί υποθέσεις για πιθανή επιβίωσή της καθ’ όλο το διάστημα του καθεστώτος Ε. Χότζα στην Αλβανία. Πάντως-κατά πληροφορίες- θύλακες εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά δεν φαίνεται να έχουν καμία απολύτως δράση υπό τον φόβο των συλλήψεων.

    Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στις 25.1.2017

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    Comments are closed.