ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ “ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ” ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ!

    Κοινοποίηση:
    πολυτεχνειο

    ΣΧΟΛΙΟ: Αν αυτοί που τα “μαγειρεύουν” βγάζουν στον “αέρα” αυτά τα νούμερα στις μετρήσεις τους, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε ποια ειναι τα πραγματικά μεγέθη της έρευνας!

    Αναδημοσιεύουμε την Έρευνα

    Έρευνα Eteron: Υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο; Είναι προτιμότερη η δικτατορία από τη δημοκρατία; Τι λένε οι Έλληνες

    Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα, 50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε σχέση με το τι πιστεύουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες για την 21η Απριλίου, το Πολυτεχνείο αλλά και γενικά για τις δικτατορίες αποτυπώνει έρευνα του Ινστιτούτου Eteron.

    Στη μεγάλη πανελλαδική έρευνα «Ακτινογραφία της Ακροδεξιάς», που διενήργησε η aboutpeople για λογαριασμό του Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023, συμμετείχαν 3.058 άνδρες και γυναίκες.

    Τα βασικά ευρήματα της ποσοτικής έρευνας έχουν ως εξής:

    Στην ερώτηση αν σε ορισμένες περιπτώσεις η δικτατορία είναι ίσως προτιμότερη από τη δημοκρατία:

    το 81,8% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί
    το 15,7% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί
    Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση αφορά γενικά τη δικτατορία και όχι τη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

    Οι απαντήσεις με βάση την ηλικιακή κατηγορία των ερωτηθέντων δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις, με εξαίρεση την ηλικιακή κατηγορία 17-24, όπου το ποσοστό συμφωνίας παρουσιάζεται σχετικά αυξημένο (19%).

    Σχετικά αυξημένο είναι επίσης το ποσοστό στους άντρες έναντι των γυναικών (18,6% έναντι 12,9%) και στους έχοντες/ουσες δευτεροβάθμια εκπαίδευση συγκριτικά με όσες/ους έχουν τριτοβάθμια (20,3% έναντι 13%).

    Σε ό,τι αφορά τις κατηγοριοποιήσεις με βάση την ψήφο στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, τα αποτελέσματα είναι τα εξής ως προς τα ποσοστά θετικής απάντησης:

    ΝΔ 15%
    ΣΥΡΙΖΑ 5,7%
    ΠΑΣΟΚ 9,1%
    ΚΚΕ 4,9%
    Σπαρτιάτες 65,9%
    Ελληνική Λύση 45,6%
    Νίκη 47,4%
    Πλεύση Ελευθερίας 15,4%
    Σε ό,τι αφορά τις κατηγοριοποιήσεις με βάση την ιδεολογική αυτοτοποθέτηση, τα αποτελέσματα είναι τα εξής ως προς τα ποσοστά θετικής απάντησης:

    Αριστερά 6%
    Κεντροαριστερά 7,4%
    Κέντρο 11,7%
    Κεντροδεξιά 16,6%
    Δεξιά 37,3%
    Δεν πιστεύω σε αυτούς τους διαχωρισμούς 23%

    Η δικτατορία της 21ης Απριλίου
    Στο ερώτημα αν η δικτατορία της 21ης Απριλίου είχε και θετικές όψεις:

    το 70,9% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί
    το 19,7% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί
    το 9,4% δεν εκφράζει άποψη

    Στις απαντήσεις με βάση την ηλικιακή κατηγορία των ερωτηθέντων, η ηλικιακή κατηγορία 17-24 καταγράφει το μικρότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων (12,6%), ενώ η ηλικιακή ομάδα 55-64 το μεγαλύτερο (22,8%).

    Θα μπορούσε να γίνει λόγος και για αντιστροφή της εικόνας σε σχέση με τη γενική ερώτηση για τη δικτατορία. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το 19% του «Δεν ξέρω-Δεν απαντώ» που καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 17-24.

    Σχετικά αυξημένο είναι επίσης το ποσοστό στους άντρες έναντι των γυναικών (22,9% έναντι 16,8%), στους έχοντες/ουσες δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με όσες/ους έχουν τριτοβάθμια (25,5% έναντι 16,5%), καθώς και στους διαμένοντες εκτός Αττικής έναντι των κατοίκων του Λεκανοπεδίου (22,3% έναντι 16,6%).

    Σε ό,τι αφορά τις κατηγοριοποιήσεις με βάση την ψήφο στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, τα αποτελέσματα είναι τα εξής ως προς τα ποσοστά θετικής απάντησης:

    ΝΔ 23,9%
    ΣΥΡΙΖΑ 6,4%
    ΠΑΣΟΚ 10%
    ΚΚΕ 4,7%
    Σπαρτιάτες 68,3%
    Ελληνική Λύση 56,9%
    Νίκη 55,9%
    Πλεύση Ελευθερίας 16,8%
    Σε ό,τι αφορά τις κατηγοριοποιήσεις με βάση την ιδεολογική αυτοτοποθέτηση, τα αποτελέσματα είναι τα εξής ως προς τα ποσοστά θετικής απάντησης:

    Αριστερά 4,7%
    Κεντροαριστερά 9,4%
    Κέντρο 13,8%
    Κεντροδεξιά 26,1%
    Δεξιά 50,7%
    Δεν πιστεύω σε αυτούς τους διαχωρισμούς 27,9%
    Παρατηρήσεις

    Οι θετικές απαντήσεις στην ερώτηση σχετικά με τα υποτιθέμενα «θετικά» της δικτατορίας είναι κατά 4 μονάδες αυξημένες σε σχέση με τις θετικές απαντήσεις στην ερώτηση γενικά περί δικτατορίας. Αν τώρα προσθέσουμε τις απαντήσεις «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ» φτάνουμε σε ένα 29,1% που δεν απορρίπτει ολοκληρωτικά τη χούντα.

    Προφανώς, το να πιστεύεις ότι είχε και κάποια «θετικά» η χούντα δείχνει αμφιβολία ή και αμφισβήτηση για τις δημοκρατικές αξίες. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη την κομματική και την ιδεολογική τοποθέτηση όσων απαντούν θετικά, καθίσταται σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με συνειδητοποιημένες στάσεις -και γι’ αυτό ανησυχητικές.

    Τα πολύ υψηλά ποσοστά θετικής άποψης στους ψηφοφόρους των ακροδεξιών κομμάτων (Σπαρτιάτες 68,3%, Ελληνική Λύση 56,9%, Νίκη 55,9%) μάλλον είναι αναμενόμενα. Πιο πολύ εντύπωση κάνει το 23,9% των νεοδημοκρατών που θεωρούν ότι υπήρχαν και «θετικά» στη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

    Οι νεκροί του Πολυτεχνείου
    Στην ερώτηση σχετικά με το fake news της χούντας για τη μη ύπαρξη νεκρών στην εξέγερση του Πολυτεχνείου:

    το 76% απαντά ότι υπήρξαν νεκροί στην εξέγερση
    το 10,7% απαντά ότι δεν υπήρξαν
    το 13,3% δεν εκφράζει άποψη

    Με βάση την ηλικιακή κατηγορία των ερωτηθέντων, οι απαντήσεις περί μη ύπαρξης νεκρών είναι πιο αυξημένες στις ηλικίες 55 και άνω, κάτι που καταρρίπτει το στερεότυπο ότι οι νέοι δεν ξέρουν την Ιστορία μας, ενώ οι οι πιο μεγάλοι τη γνωρίζουν καλύτερα.

    Αυξημένο είναι επίσης το ποσοστό στους άντρες έναντι των γυναικών (13,8% έναντι 7,6%), κάπως αυξημένο στους/στις έχοντες/ουσες δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με όσες/ους έχουν τριτοβάθμια (12,3% έναντι 9,8%), ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά σε όσους-ες κατοικούν εκτός Αττικής, έναντι των κατοίκων του Λεκανοπεδίου (10,2% έναντι 11,3%).

    Σε ό,τι αφορά τις κατηγοριοποιήσεις με βάση την ψήφο στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, τα αποτελέσματα είναι τα εξής ως προς τα ποσοστά άρνησης ύπαρξης νεκρών στο Πολυτεχνείο:

    ΝΔ 15,2%
    ΣΥΡΙΖΑ 2,6%
    ΠΑΣΟΚ 4,1%
    ΚΚΕ 3,8%
    Σπαρτιάτες 37,7%
    Ελληνική Λύση 21,7%
    Νίκη 19,8%
    Πλεύση Ελευθερίας 7%
    Σε ό,τι αφορά τις κατηγοριοποιήσεις με βάση την ιδεολογική αυτοτοποθέτηση, τα αποτελέσματα είναι τα εξής ως προς τα ποσοστά αμφισβήτησης:

    Αριστερά 1,9%
    Κεντροαριστερά 2,9%
    Κέντρο 8,2%
    Κεντροδεξιά 21%
    Δεξιά 25,7%
    Δεν πιστεύω σε αυτούς τους διαχωρισμούς 11,3%

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    34 Σχόλια

    1. Δεν είδαμε ποτέ στην τηλεόραση συγγενείς των θυμάτων… Τόσα χρόνια κάποιος θα είχε μιλήσει… Άρα? Δεν υπάρχουν νεκροί.. Όλα είναι στην φαντασία των πολιτικών που έστησαν ένα παραμύθι και κάποια δίποδα-για να μην πω τετράποδα ανιστόριτα-το έχαψαν…

    2. Νεκροί υπήρξαν από τις βόμβες που έβαζαν τα κομμούνια και πασοκοσκατά, όπως ο Ανωμερίτης, στους δρόμους.

    3. Ενα νοικοκυρεμενο κρατος ηταν τοτε Ουτε ανηθικοτητα ουτε λαμογια Αισθανομαστε ασφαλεια Ηταν μια ωραια εποχη Για ποια δημοκρατια λενε Υπαρχει δημοκρατια Που την βλεπουνΑπο 100 σπιτια εχουν οι τυποι της βουλης και ο κοσμος πειναει Δεν υπαεχει ουτε αστυνομευση ουτε παιδεια ουτε σωστη δικαιοσυνη Τα ξεπουλανε ολα και αδιαφορουν για την πατριδα μας Προδαλλουν ανηθικα προτυπαΤετοια δημοκρατια δεν την θελουμε

    4. Οι απορίες μου είναι η εξής :
      1) Εφ΄όσον, όπως ισχυρίζονται οι ελεεινοί προβοκάτορες, υπήρξαν νεκροί φοιτητές μέσα στο Πολυτεχνείο, γιατί στην μαρμάρινη στήλη που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος (με την κεφάλα του κομμουνιστή καθηγητή Ιστορίας Νικ. Σβορώνου), δεν αναγράφηκε ούτε ένα όνομα νεκρού φοιτητή, αλλά η επιγραφή είναι αφιερωμένη στην μνήμη των αγωνισθέντων κατά της Γερμανικής κατοχής (1941-1944) ;;;;
      2) Εφ΄όσον, επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου, εγκρίθηκε κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αποζημιωθούν οι συγγενείς των “νεκρών φοιτητών”, γιατί ουδείς κατέθεσε τα σχετικά δικαιολογητικά για να εισπράξει την αποζημίωση ;;;;
      3) Εφ΄όσον έχουν εκδοθεί δικαστικά πορίσματα (Τσεβά, Σαμπάνη, Καλλιβρετάκη, κλπ.), γιατί εξακολουθούν να μας ζαλίζουν τα ούμπαλα με τους “νεκρούς φοιτητές του Πολυτεχνείου” ;;;;
      4) Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει τί αριστερός προσηλυτισμός συντελείται μέσα στα σχολεία σε ανήλικα παιδιά ή γνωρίζει και κωφεύει ;;;;
      Εδώ να σημειωθεί ότι επί ένα σχεδόν μήνα, τα παιδιά χάνουν διδακτικές ώρες των μαθημάτων τους, διότι οι δασκαλίτσες κάνουν καθημερινές πρόβες του “εορταστικού προγράμματος”, λέγοντάς τους ότι “τα παιδιά του Πολυτεχνείου είναι οι πραγματικοί ήρωες και όχι αυτοί που πολέμησαν το 1940” … Κάποια συγκεκριμένη μάλιστα δασκάλα απαίτησε από τα παιδιά “να κλαίνε για τους νεκρούς που πάτησαν τα τανκς, για να έχει επιτυχία η γιορτή” … Επισημαίνεται ότι ούτε μία ώρα μαθήματος δεν διετέθη για να προετοιμαστούν τα παιδιά για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ούτε καν τους μίλησαν οι δάσκαλοί τους για το ΄Επος του 1940 ….
      Ειλικρινά, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!! ΄Ολο αυτό που γίνεται είναι κατάντημα για την νεολαία μας (ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ), με ευθύνη αλητήριων πολιτικών, ασυνείδητων εκπαιδευτικών και αδιάφορων γονέων …

    5. Στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν ποτέ νεκροί. Ο μύθος προέρχεται από τα ΠΑΣΟΚια που σφετερίζονται την δήθεν εξέγερση που τελείωσε άδοξα και χωρίς να πετύχει τίποτα, αφού την Χούντα την έριξε το κίνημα του ναυτικού. Επίσης το ΚΚΕ έκανε αποχή από το Πολυτεχνείο θεωρώντας πως όλα ήταν στημένα από τις Δυτικές μυστικές υπηρεσίες (κι επομένως κάτι ήξερε). Οι όποιοι νεκροί υπήρξαν εκείνες τις ημέρες ήταν από περίεργα περιστατικά όπως από αδέσποτες σφαίρες και μακριά από τις περιοχές των γεγονότων. Στην εποχή μας τα ΜΜΕ, οι αρχές και οι πολίτες δεν θα ασχολιόντουσαν καν αν εξετάσουμε το πως αντιμετώπισαν τις δολοφονίες από αδέσποτες σφαίρες από Ρομά που σκότωσαν δύο παιδιά στο πρόσφατο παρελθόν και για τις οποίες δεν αποδόθηκαν ποτέ κατηγορίες παρόλο που ξέρουν τους υπαίτιους…

    6. Εάν υπήρχαν νεκροί φανταστείτε τι ηρωοποιηση θα τους είχαν κάνει οι αριστεροί.Δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα, γιατί;Ο Παπαδόπουλος ο Μεταξάς καί ο Χριστόδουλος ήταν οι μεγαλύτεροι Έλληνες τα τελευταία 100 χρόνια και βάλε.

      1. Έτσι ακριβώς όπως τα λες. Αγάλματα στο πεδίον του Άρεως. Και για τους τρεις που αναφέρεις συμφωνώ απόλυτα αλλά με λίγη διαφορά μέγας κυβερνήτης ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς ο άνθρωπος που δεν είπε μόνο όχι αλλά είχε ετοιμάσει ένα ολόκληρο λαό να υποδεχτεί την απόφαση του με χαμόγελο. Ο μοναδικός που προέβλεψε ήττα του άξονα. Θα τρίζουν και των τριών τα κόκκαλα.

      2. Και όχι μόνο!! Προσέφεραν στη Πατρίδα με τον ηρωισμό τους!! Μεταξάς: Διακρίθηκε στους βαλκανικούς πολέμους και ήταν αυτός που παρέλαβε τη Θεσσαλονίκη από τους Βούλγαρους. Το 1940 είπε το ιστορικό ΟΧΙ!! Παπαδόπουλος: Ανθυπολοχαγός στον Ιταλικό Πόλεμο! Υπολοχαγός του Πυροβολικού στον Συμμοριτοπόλεμος!! 17 αριστεία και πολεμικούς Σταυρούς!! Χριστόδουλος: Πανάξιος Ιεράρχης και Πατριώτης! Αν ζούσε τα πράγματα σήμερα θαταν αλλιώς!! Οποτε βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!!

    7. TA KALITERA HRONIA TIS ZOIS MOU STIN ELLADA 7 HRONIA ME PAPADOPOULO – OSO GIA TO POLITEXNEIO STIMENI DOULIA APO CIA KAI TOUS DITHEN POLITIKOUS EKINIS TIS EPOXIS
      TO MONO POU ITHELAN ITAN NA XANAMPOUN STIN VOULI GIA TO PENTOHILIARO.
      OSO GIA TA KOUMOUNIA PANTA THA EINAI TA PARASITA STIN ELLADA

    8. Ο Αθανάσιος Στριγάς που υπηρέτησε στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ και είχε σχέσεις άμεσες με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ , έγραψε στα βιβλία του ότι νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν. Εκτός Πολυτεχνείου υπήρξαν από ελεύθερους σκοπευτές που ήταν Αμερικάνοι και Εβραίοι Πράκτορες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Το Πολυτεχνείο υπήρξε δημιούργημα του Μοσέ Νταγιάν και της Μοσσάντ. Η κόρη του Νταγιάν ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο μαζί με τους Δαμανακη, Ανδρουλάκη κλπ. Και ο ίδιος ο Νταγιάν, ο οποίος μιλούσε άπταιστα ελληνικά ήταν εδώ την εποχή του Πολυτεχνείου και οργάνωνε τα πάντα. Τώρα η Ελλάδα είναι έρμαιο του σιωνισμού περισσότερο από ποτέ. Το χειρότερο όλων είναι να μας δώσουν λεφτά για να δεχτούμε τους Παλαιστίνιους εδώ μεσα. Θυμάμαι ότι κάποιος τότε έγραψε χαρακτηριστικά για τον Νταγιάν ότι ο μονόφθαλμος βασιλεύει στους στραβούς. Τώρα οι στραβοί πορεύονται μόνοι τους

    9. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ μεσα στο Πολυτεχνειο δεν υπήρξε. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Δειτε έκθεση Τσεβά. Ψάξτε το δηλαδή δεν είναι κρυφό. Επίσης… τι παραμύθι ότι ‘το πολυτεχνείο έριξε τη χούντα’ … πως έγινε αυτό ρε παιδιά; Ο Παπαδόπουλος κατ αρχας είχε φύγει και έκανε εκλογές. Και μετά, αφού πρόκειται για τόσο σκληρή χούντα όσο λένε, πως δηλαδή και άφησαν μέσα κάποιους ήρωες να φτιάξουν και ραδιόφωνο, και δήθεν να αντισταθούν τι παραμύθια είναι αυτά ρε… ΟΛΟΙ το ξέρουν όχι 1 στους 10. Ρωτήστε καλύτερα το Λαλιώτη και τη Δαμανάκη που ήταν εκεί να πουν ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΝΕΚΡΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Τι έγινε; Ηλθε ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥ ‘Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ’ με τον πολιτικό ανεμόμυλο Θεοδωράκη Μίκη να λέει το “Καραμανλής η Τανξ”. Ο Μίκης ο οποίος έγραφε τα υπεροχα ποιήματα για τον Ιωάννη Μεταξά τότε.

      1. Ο Καραμανλής είχε πεί μόνο αυτές τις τέσσερις λέξεις;
        Έτσι ξεκάρφωτες;
        Τίποτε άλλο δεν είχε πεί;
        Και σε ποιόν τις είχε πεί, γιατί τις είχε πεί και πότε;

    10. το μονο σιγουρο ειναι οτι αν υπηρξαν νεκροι,εξω παντα απτο μπουλινγκτεκνειο,σιγουρα οι δολοφονοι ηταν τα κουμουνια…τα θυματα ειτε πατριωτες ειτε ασχετοι…κλασικο παραδειγμα φουντουλης καπελωνης…να υμισουμε αυτοι που φυλακισαν τους φοιτητες μεσα στο μπουλινγκτεκνειο και δν τους αφηναν να φυγουν μεχρι να ερθουν τα τανκς ηταν τα κουμουνια παλι!

    11. Ευτυχώς που με τον ξεσηκωμό των φοιτητών έδιωξαν τη χούντα & σήμερα πιά έχουμε κάτι εκαστομμύρια λάθρο να λυμαίνονται τη χώρα, να βιάζουν ελληνίδες & να τις αφήνουν ανάπηρες (Μυρτώ), έχουμε τα ρομά να ληστεύουν γριούλες & να κλέβουν μέταλλα από τους σιδηροδρόμους & ν’ανάβουν φωτιές στη μεσογείων, έχουμε τους κυνοβολευτές να προωθούν & να ψηφίζουν κάθε είδους ανωμαλία με τα νομοσχέδια για λοατκιδες, έχουμε επιτέλους δημοκρατία σ’αυτή τη χώρα..

    12. Tο πόρισμα Τσεβά δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Διαβάστε το και θα ενημερωθείτε. Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια και κουραζόμαστε αλλά και στεναχωριόμαστε. Όσον αφορά για το αν η δικτατορία ή η δημοκρατία είναι καλύτερο πολίτευμα, η απάντηση είναι πανεύκολη. Τότε κάποιοι έζησαν
      για 7 χρόνια την δικτατορία των τάνκς και πέρασαν άσχημα. Σήμερα ζούμε τη δικτατορία της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων με ένδυμα δημοκρατίας και ακόμη δεν έχουμε ζήσει τίποτα. Διαλέχτε λοιπόν………

    13. Το πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά αλλά έλεγε,! Δεν υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο! Υπήρξαν έξω και σε μακρινή απόσταση από αδέσποτες σφαίρες!! Άσχετα που το καπηλευτηκαν τότε το Πολυτεχνείο και αυτοί είναι σήμερα πάμπλουτοι και βολεμενοι μέχρι τα δισέγγονα τους!!!

    14. Μας λένε 50 χρόνια Πολυτεχνείο. Η ερώτηση είναι τι εγινε μετά το πολυτεχνείο; Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή ένωση, χρεωθήκαμε εκατομμύρια ευρώ γιατι κάποιοι τα έφαγαν (και όχι όλοι μαζί), μας έφεραν τους επενδυτές με το έτσι θέλω και τέλος μας βαλανε πολιτικό αρχηγό κόμματος τον κ@σελ@κι …
      Αυτό είναι δημοκρατία. Και όλοι ασχολούνται με τη δυστυχία του άλλου.

    15. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

    16. Το σίγουρο είναι ότι σκοτώθηκε έξω από τό Πολυτεχνείο ο μικρός Διομήδης Κομνηνός γιος τού Εξαιρετου φίλου Γιάννη Κομνηνού Συμβούλου τής Διοικήσεως τής Εθνικής Τραπέζης .

      1. Ο Διομήδης εφονεύθη από εξοστρακισμό στην γωνία Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, όταν στίφη κομμουνιστών πολιορκούσαν αστυνομική διεύθυνση.
        Μόλις είχε εισαχθεί στο Πολυτεχνείο, αδικαιολόγητη η συμπεριφορά του.
        Εγγονός του στρατηγού Διομήδους Κομνηνού.

    17. Ξευτιλισμενα πράγματα προοδευτικών τότε και εκατομυριουχων σήμερα όλοι βολεμένοι……

    18. Ποιοί νεκροί ρε παιδιά,όπως ο καθηγητής Σβορώνος που πέθανε το 86 και υπήρχε εκεί η προτομή του και κατέθετε στεφάνι στον εαυτό του μέχρι να πεθάνει;

    19. Τα παιδιά του Πολυτεχνείου ήταν αλήτες-προδότες- κομμουνιστές.
      Η κυβέρνηση Μαρκεζίνη κακώς τους επέτρεψε να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο.
      Μερικοί πυροβολισμοί στον αέρα των αστυνομικών, κ η παρουσία ενός λόχου Καταδρομών της Β’ Μοίρας της Ελευσίνος, έτρεψαν σε φυγή τα κουμούνια.
      Δειλοί και άνανδροι…

    20. Αυτό πού πρέπει νά συγκρίνουμε είναι ή Στρατιωτική Δικτατορία έναντι τής Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας !

      1. Το λογικό και εύλογο ερώτημα του σήμερα. Ολόσωστος φίλε.

    21. Προφανώς όλοι οι “νεκροί του Πολυτεχνείου” ήταν … ΟΡΦΑΝΟΙ !
      Μετά την … “αποκατάσταση της … Δημοκρατίας ” δεν εμφανίστηκε ούτε μία γιαγιά να κλάψει !

    22. ΠΟΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΩΡΕ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜ-ΜΟΥΝΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ

      1. ο πατερας μου πουταν ανθυπυλαρχος οταν υπηρετησε λιγα χρονια πριν και τον εστειλαν μετα το πολυτεχνειο στα συνορα μαζι με τη μοναδα,βρηκε τον σκευοφυλακα κει πανω και τον ρωτησε πως ενοιωθε οταν κατεβαινε την αλεξανδρας και πατουσε τα αυτοκινητα με τις ερπυστριες…και του απαντησε μια λεξη ΥΔΟΝΗ!

    23. Εμένα πάντως δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός. Όπως και τους δικτάτορες που στο παρελθόν όταν ήρθε η ώρα ξεπήδησαν απ’το στράτευμα και ισιωσαν τα πράγματα. Ούτε μαγκιές, ούτε μαλακίες, ούτε πολλά λόγια, ούτε ερωτήσεις. Σιγά μην κάθονταν να βλέπουν την Ελλάδα να χάνεται όπως συμβαίνει και σήμερα. Αλλά σήμερα είναι όλοι μπουκωμενοι χρήμα και προνόμια για αυτό δεν κουνιέται φύλλο. Εδώ ούτε νόμιμα και δημοκρατικά δεν μπορούν να φτιάξουν ένα μεγάλο πατριωτικό κόμμα να πάρει όλους τους απογοητευμένους και όσους έχουν σιχαθεί τους πάντες, τόσο πολύ ανιδιοτελείς πατριώτες υπάρχουν. Πηξαμε απ’τους δήθεν. Α ρε Γιάννη και Γιώργη θα τρίζουν τα κόκκαλα σας.

    24. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΡΕΥΝΑ Η ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΙ??????
      ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
      Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΝΟ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ 700 000 ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΕΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!!!!!!!!!

    25. ΕΔΩ ΠΟΥΤΑΝΟΤΕΧΝΕΙΟ!!!! ΕΔΩ ΠΟΥΤΑΝΟΤΕΧΝΕΙΟ!!!!
      ΣΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΝΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!!!!!!!!

    Comments are closed.