ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ Π.Υ- ΧΑΡΔΑΛΙΑ- ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ – ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ- Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    Κοινοποίηση:
    20210521_000222

    Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο στο Λουτράκι και καίει επί τρείς μέρες τα πάντα στο διάβα της!

    Μία φωτιά που φαίνεται να υποτιμήθηκε στην αρχή από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες μάλιστα δεν έστειλαν ούτε μήνυμα στο «112» τις πρώτες ώρες… για να «μην προκληθεί πανικός».

    Αλήθεια, όταν το «112» έστελνε διαρκώς μηνύματα σε πολίτες για να τους ενημερώνει ότι πρέπει να φοράνε μάσκες για τον κορωνοϊό δεν προκαλούσε πανικό;
    Συγκεκριμένα, όταν ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ρωτήθηκε για το εάν οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 σχολίασε: «Δε χρειάστηκε να λάβουν μήνυμα γιατί δεν κινδύνευσε κανείς με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά στις κατοικίες και μετά να χρειαστεί να γίνει κάποια ενημέρωση».
    Και συνέχισε: «Προληπτικά και πολύ πριν φτάσει η φωτιά στους οικισμούς έγινε η πραγματοποίηση της απομάκρυνσής τους. Δεν κρίθηκε απαραίτητο, αντιλαμβάνεστε πως κάποιο μήνυμα που θα σταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να σταλεί με μεγάλη προσοχή για ευνόητους λόγους».

    «Δε θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα μήνυμα που θα αποσταλεί στις 3-4 τα ξημερώματα ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει και πανικό. Όλο αυτό εξετάζεται και όταν διασφαλιστεί με άλλο τρόπο η απομάκρυνση, δεν αποστέλλεται το μήνυμα», κατέληξε.
    Ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υποστήριξε πως το «112» ενεργοποιήθηκε όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Δηλαδή μία ολόκληρη ημέρα μετά και αφού είχαν ενημερωθεί όλοι οι πολίτες από τα ΜΜΕ για τη φωτιά…
    Την ίδια ώρα η φωτιά καίει εδώ και τρείς ημέρες τα πάντα και έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα και αρκετά σπίτια και έχει φτάσει πλέον μέχρι τα Μέγαρα.
    Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ιεράς Μονής Αγίου Ιερόθεου. Επίσης υπό πολιορκία ήταν και το Αλεποχώρι.

    Ενώ ο καπνός δημιούργησε ένα τοξικό νέφος πάνω από την Αττική, κάτι που δημιούργησε προβλήματα στην αναπνοή πολλών πολιτών, μάλιστα οι στάχτες έφτασαν μέχρι και την Ικαρία!

    Μία ακόμα εικόνα που δείχνει την αδράνεια του κυβερνητικού μηχανισμού είναι πως η φωτιά είναι μια ανάσα από την 112 ΠΜ στην Ελευσίνα αλλά και την Πάχη στα Μέγαρα δηλαδή, την έδρα των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων των τύπων Canadair, PZL και Chinook και τα κυβερνητικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν μετά από τρεις ολόκληρες ημέρες για τ’ ότι πετούν τα εναέρια μέσα…
    Την ίδια ώρα στο Twitter οι χρήστες εκφράζουν την οργή τους:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Πληρώνει ο ελληνικός λαός ολα τα άχρηστα κοματοσκυλα της πολιτικής προστασίας. Που είναι η ετοιμότητα σας ρε διορισμενοι κοπριτες?????? Άντα να χαθείτε ανίκανοι.

    2. Μη τα ρίχνουμε στην πυροσβεστική. Η πυροσβεστική είναι για την κατάσβεση. Η πρόληψη που υπήρχε το 2018 – 2019 πήγε περίπατο. Χωρίς πρόληψη δεν υπάρχει μέλλον. Οταν μια κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που καταργεί είναι η πυροπροστασία δασών, μόνο έγκλημα χαρακτηρίζεται αυτό

    3. Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ !!!

    4. Δεδομένο πρώτο: Κάηκε τεράστια επιφάνεια δάσους. Δεν εξετάζω το πώς και το γιατί. Ας το δουν άλλοι. Δεδομένο δεύτερο: Εάν δεν δενδροφυτευθεί, σχετικώς γρήγορα και προγραμματισμένα η καμμένη περιοχή, θα αποψιλωθεί, καθώς τα νερά των βροχών δεν θα απορροφηθούν και θα παρασύρουν το επιφανειακό χώμα, με αποτέλεσμα μεγάλη “κατεβασιά” λάσπης και απώλεια του απαραίτητου υλικού για την ανάπτυξη της βλάστησης.
      Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Υπάρχει προσωπικό να κάνει δενδροφυτεύσεις; Ακόμη και να μην υπάρχει πολιτκό προσωπικό, ας μεριμνήσουν οι του Υπουργείου Εσωτερικών και να φέρουν φυλακισμένους να το κάνουν. Εάν μαζευτούν 500 φυλακισμένοι, καλά φυλασσόμενοι, και φυτεύει ο καθένας από 5 δένδρα ημερησίως, τάχιστα θα ξαναπρασινίσει η περιοχή. Αντί να κάθονται και να μελετάνε το επόμενο έγκλημα, να τους στείλουν να δενδροφυτεύσουν τα Γεράνεια και, γιατί όχι, και τον γυμνό Υμηττό.

    5. με τοσα μποφορ οι πυρκαγιες ΣΤΑ ΔΑΣΗ ειναι καταστροφικες.ευτυχως που ΔΕΝ υπαρχουν νεκροι. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΣΙΑ.

    6. Ρε οι μιζες να πεφτουν σπο τα εμβολια. Ποιες κατοικιες και ποιοι ανθρωποι; φερνουν λαθρομεταναστες απο παντου, τα πιανουν απο τις μκο και δεν τους νοιαζει τι αρρωστιες εχουν. και ταχα μου νοιαστηκαν να κανω εγω το εμβολιο μηπως κολλησω στο μελλον. Ρε ουστ μιζολογοι.

    7. Πληρης ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Ιδιοι με τους προκατοχους τους και τον Βυρωνα Πολυδωρα το ΒΛΑΚΑ!!!
      Και αυτη τη φορα θα τα ριξουν “στο στρατηγο ανεμο” και θα κοκορευονται που “δεν ειχαμε ανθρωπινες απωλειες”. Θα εχει καει ενα απο τα ομορφοτερα και πυκνοφυτα δαση της Ελλάδας και οι γ@μημενοι θα νομιζουν οτι εκαναν καλη δουλεια.

      Στη φωτια να πεσουν ολοι τους. Και αυτοι που τις βαζουν και αυτοι που ασχολουνται μονο με το πως θα μπολιασουν τον κοσμακη δηλητηριο.

      Α ρε Βασιλη Λεβεντη ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ τη δεκαετια του 90.
      ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ για το Μητσοτακεικο και ολους τους.

      Αν υπηρχες σαν κομμα θα σε ψηφιζα ΔΑΓΚΩΤΟ!!!

    8. Άκου νά κατευθυνθούν πρός Μεγαρα !!!! Καί ποιός σάς είπε ηλίθιοι ότι όλοι έχουν αυτοκίνητα καί ότι μπορούν νά οδηγήσουν πρός τό άγνωστο μέ βάρκα τό 112 . Οφειλαν να στειλουν πούλμαν να παραλάβουν τους κατοικους καί νά τούς πάνε σέ ξενοδοχεία !

    9. Εύχομαι η πυρκαγιά στα Γεράνια όρη να είναι η πολιτική ταφόπλακα του τυραννου Μητσοτάκη. Όπως ήταν για τον Τσίπρα η πυρκαγιά στο μάτι και για τον Καραμανλή η πυρκαγια στην Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία το 2007.

    Comments are closed.