«ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ»! ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – ΚΑΙΕΙ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΔΑΣΟΣ. ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ – ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ. Η ΦΩΤΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΒΙΣΙ, ΣΤΙΣ 2:17 (BINTEO & EIKONEΣ)

    Κοινοποίηση:
    nea makri

    Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά η φωτιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

    Υπόνοιες για εμπρησμό σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Νέα Μάκρη άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η φωτιά ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα η οποία εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα. Καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος αφήνοντας υπόνοιες για εμπρησμό.
    Ο υπουργός Εσωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στην τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Αττικής και όλων των δήμων της περιοχής.

    fotia_neamakri2-768x427

    fotia_neamakri4-768x427

    Πατούλης: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό
    «Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη.
    «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

    ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Ώρες αγωνίας περνούν για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Μάκρης, καθώς, περίπου στις 2:17 μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

    makri1

    makri2

    makri3

    Το αρχικό μέτωπο της φωτιάς ήταν κοντά στα τελευταία σπίτια της περιοχής στο Λιβίσι, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κατευθύνεται προς τον οικισμό, αλλά παράλληλα με τα σπίτια και τα καμένα του Βουτζά.

    Στην περιοχή πνέουν άνεμοο 4-5 μποφόρ, γεγονός που σε συνδυασμό με την απουσία εναέριων μέσων, προσθέτει επίπεδα δυσκολίας στην κατάσβεση της φωτιάς.

    Στον οικισμό πάντως, αλλά και σε άλλες κοντινές περιοχές, όπως ο Νέος Βουτζάς, κτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του μετώπου, ενώ οι κάτοικοι στα πιο κοντινά σπίτια έχουν ετοιμαστεί, ώστε αν δοθεί εντολή εκκένωσης, να είναι έτοιμοι προς αποχώρηση, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

    Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες να κρατήσει το μέτωπο σε ασφαλή απόσταση από τα σπίτια, ωστόσο για λόγους πρόληψης, ενημέρωσε τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν κριθεί απαραίτητο και πάντα με γνώμονα την ασφάλειά τους, να αποχωρήσουν από τις οικίες τους.

    Ωστόσο, κάτοικοι που διέμεναν σε διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή, εκτός του κυρίως οικισμού, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους.

    Υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για εμπρησμό, ενώ το πρώτο μέτωπο στην περιοχή ξεκίνησε στο Λιβίσι και ακολούθως ξέσπασε ένα δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

    Με το πρώτο φως της ημέρας έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν εναέρια μέσα και να ενταχθούν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

    Στο σημείο της επιχείρησης έσπευσε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου για την ακριβή κατάσταση του πύρινου μετώπου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέτωπο εξελίσσεται σε δασική έκταση και δεν κινδυνεύουν σπίτια. Ωστόσο, υπάρχει σχέδιο προληπτικής εκκένωσης του Λυρείου Ιδρύματος από τις μοναχές, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Αναρχοκουμουνιστες κατσαπλιαδες αντιφαδες καινε τον τοπο μας!!Τσακιστε τους ανθελληνες!!

    Comments are closed.