ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ 2024 – ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Κοινοποίηση:
    ΧΡΕΗ

    Φόρους που αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023, με τον αριθμό των οφειλετών να παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια.

    Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπέρασε τα 106 δισ. ευρώ, με τις «φρέσκες» ληξιπρόθεσμες οφειλές να φτάνουν τον Οκτώβριο στα 5,771 δισ. ευρώ. Ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν 4.031.138 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από τους οφειλέτες αυτούς 2.041.234 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ σε 1.479.507 έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

    Αυξήθηκαν όσοι χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. ευρώ

    Οπως προκύπτει από στοιχεία της ΑΑΔΕ που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, 9.198 ΑΦΜ χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 81,95 δισ. ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να ενοχλούνται από τις εισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, η οποία ασχολείται με τους μικροοφειλέτες. Το σύνολο των οφειλετών ανερχόταν την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους σε 4.013.138 άτομα. Μάλιστα, οι παραπάνω είναι οφειλέτες με χρέος άνω του 1 εκατ. ευρώ και έχουν αυξηθεί κατά 302 άτομα σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν (σύγκριση 1η Νοεμβρίου 2022/2023), καθότι την 1η/11/2022 ήταν 8.896 άνθρωποι. Πρακτικά, η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι αφήνει στο απυρόβλητο λίγους εις βάρος των πολλών.

    Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Οι κατασχέσεις να ξεκινήσουν από τις κλεπτοσυμμορίες του πράσινου και του μπλε πασοκ

    2. Καιρός είναι να τα πάρουν από του μπαταχτσίδες. Άντε γιατί ο κάθε κοπρίτης δεν πληρώνει τίποτα.

      1. Ποιοι μπαταχτσηδες μωρε; παλι εμεις θα τα πληρώσουμε

    3. Και τι θα γινει αν κατασχεσουν και μερικα ακομη? Θα κοψουν τις διακοπες του Ελληνα? Για ρωτειστε τα ταξιδιωτικα γραφεια για Λονδινο,Παρισι,Βιεννη ? Ψαξε για αεροπορικο για Λονδινο να δεις αν εχουν λεφτα οι Ελληνες. Η δε θα πανε στο εξοχικο τους στο χωριο ? Ρε δε πατε καλα .Για ποιους τα λετε ? Για καμια εκατοστη που πριν 30 χρονια ετρωγαν τα λεφτα τους στην εθνικη στα κωλομπαρα και στα γηπεδα και τον τζογο? Αυτοι ας προσεχαν .

    4. Θα κυνηγάνε παλι τους μικρο οφείλετε και οι μεγάλο καρχαρίες θα αλωνίζουν παλι .

    Comments are closed.