ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΑΝΑΣ ΧΤΙΖΕΙ ΠΑΛΑΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ; Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΧΤΙΖΕΙ ΒΙΛΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

Κοινοποίηση:
isidoros

Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό

Πριν μέρες, (στις 13 Αυγούστου) η εφημερίδα Μακελειό έγραψε για το προκλητικό οικοδόμημα του «λόρδου» γαμπρού του Ντογιάκου, με πηχυαίο τίτλο «Πόθεν Έσχες δήμαρχε Γλυφάδας για τη χλιδάτη μεζονέτα των 400 τ.μ. ;» καθώς αποτελούσε καταγγελία και παράλληλα σχολιασμός έτερου συμπολίτη μας -και στεκόμαστε σε όσα ζητούν οι αναγνώστες μας- σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο του πολύτεκνου ζεύγους Γ. Παπανικολάου – Ε. Ντογιάκου.

Πρόκειται για απόκτημα (πλήρης κυριότητα) 100% της συζύγου του πρώτου (ξενόφερτου) δημότη της Γλυφάδας που αν και πολλοί μπορεί να την συναναστρέφονται με το υποκοριστικό Εύα, μόνο οι πιο κολλητοί της ξέρουν πως το όνομα αυτό προκύπτει από το βαφτιστικό της που δεν είναι άλλο από το Σεβαστή. Η Εύα Ντογιάκου είναι κόρη του τ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και σύμφωνα με το βιογραφικό της ασκεί μάχιμη δικηγορία μοιραζόμενη την ίδια επαγγελματική στέγη με τον επίσης δικηγόρο αδερφό της (για τον οποίο υπήρξε εμπλοκή του ονόματός του με εισπρακτικές εταιρείες- κοράκια).

Με τον δήμαρχο Γλυφάδας έχουν αποκτήσει 4 παιδιά και εκτός του πολυτελέστατου σπιτιού τους σε διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο Διαύγεια εντοπίσαμε ότι είναι κάτοχος οικοπέδου στην Κάρυστο και δη στην περιοχή-οικισμό Άγιος Αντώνιος, σε κοινοτική οδό, σε περίοπτη θέση και με ανεμπόδιστη θέα εφόσον μπροστά και σε απόσταση αναπνοής έχει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Εκεί το ζεύγος θέλει να ανεγείρει νέο συγκρότημα κατοικιών με υπόγεια, πατάρι, σοφίτες και κολυμβητικές δεξαμενές και με χαρακτηριστικά τετραγωνικών, εμβ. κάλυψης κτιρίου 269,6 – εμβ. δόμησης κτιρίου 397,45 – εμβ. ακάλυπτου χώρου οικοπέδου 628,41 – όγκος κτιρίου (άνω εδάφους) 2.149,42 – μέγιστο ύψος κτιρίου 7,5 και αριθμό ορόφων 2.

Σχετικά αυτά αναφέρονται με περισσότερες λεπτομέρειες στα ΑΔΑ: 69ΨΗ46Ψ842-Σ4Σ, ΑΔΑ: ΡΕΦ646Ψ842-8ΛΥ, 6ΓΖ846Ψ842-ΝΙΑ, αλλά και σε λοιπές ενέργειες που έχουν άμεση σχέση, μπορεί να βρει κανείς στα ΑΔΑ:ΨΗ-Χ24653Π4-Ψ96 ΑΔΑ:64ΡΠ46Ψ842-ΦΑΟ κλπ, ενώ η τωρινή οικοδομική άδεια έχει ισχύ έως 16-11-2027.

Τη στατική μελέτη έχει αναλάβει η ASME DESIGN AND CONSULTING Ε.Ε. μια ετερόρρυθμη εταιρεία με διαχειριστή τον Ανδρέα Σπηλιόπουλο. Στις δραστηριότητες της εταιρείας συγκαταλέγονται ΚΑΔ όπως 42120000 [Κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών και υπόγειων σιδηροδρόμων] και 42210000 [Κατασκευή κοινωφελών έργων σχετικών με μεταφορά υγρών].

Μια απορία ωστόσο μας γεννήθηκε για το επώνυμο, Σπηλιόπουλος, και είναι η εξής: Ο εφέτης ανακριτής που διερευνούσε το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών άσκησε ποινικές διώξεις σε τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΣΕ, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ένας εξ αυτών ήταν ο Αχαιός Κώστας Σπηλιόπουλος, παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη διόρισε από τις 29 Οκτωβρίου 2019 στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ. Ο Σπηλιόπουλος παραιτήθηκε από τα δύο υψηλόβαθμα πόστα ασυνήθιστα σύντομα μετά την ανάληψή τους, στις 3 Ιουνίου 2020.

Τότε η κυβέρνηση άφηνε να διαρρεύσει πως προέβη σ’ αυτή την κίνηση για «προσωπικούς λόγους». Ανεξάρτητα από την έκβαση τις ποινικής διαδικασίας για τυχόν ευθύνες του Σπηλιόπουλου και των άλλων κατηγορουμένων που κλήθηκαν να απολογηθούν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού φαίνεται ότι είχε προειδοποιήσει τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή για όσα συνέβαιναν στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Είχε χτυπήσει εγκαίρως το καμπανάκι, με εμπιστευτική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, για τις στρεβλώσεις στη διοίκηση και τη λειτουργία των τρένων, κάτι που τελικά κόστισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη. Είχε επίσης ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για άρνηση συνεργασίας από την πλευρά του τότε υπουργού Κ. Καραμανλή.

Επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση στην επιστολή του, ο Σπηλιόπουλος παραιτήθηκε πέντε μέρες μετά. Υπενθυμίζουμε μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Μεταφορών ήταν ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος, αδερφός της Εύας Ντογιάκου-Παπανικολάου, γιος του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου που ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη στον εισαγγελέα Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Κλείνοντας εδώ (αλλά θα επανέλθουμε) ρωτάμε: Υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ Ανδρέα και Κώστα Σπηλιόπουλου, ναι ή όχι; Όσον αφορά την κυρία Ντογιάκου με το επίδομα πολύτεκνης μάνας θα χτίσει το νέο παλάτι της οικογένειας της δίπλα στο κύμα;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ….ότι θα πάνε όλοι μαζί… οικογενειακώς στη “φυλακή” και όταν θα πάνε εκεί…οι επόμενοι τρείς..
    που είναι εκεί… θα τούς γ@μησουν…!!!

  2. ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

  3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ.

  4. Ετσι,καλο ειναι να μην ξερουμε μονο τους Ντογιακους,αλλα και το σοι.Ποτέ δεν ξερεις!

  5. οι βρομιαρηδες παναθηναικακιδες παντα μεσα στον βουρκο

Comments are closed.