ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΛΟΓΙΚΟ: “ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ” – TI KANONEΣ NA ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑΜΥΤΟΥΣΗ; 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ 60 ΔΙΣ. ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – ΑΝΙΚΑΝΕ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΕ, ΡΕΖΙΛΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής", Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

    Το νομοσχέδιο συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις ουσιαστικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο που στόχο έχει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός περνά μέσα από την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων του παρελθόντος που εμποδίζουν τον εθνικό βηματισμό του μέλλοντος», λέγοντας ακόμη πως στη δεύτερη τετραετία ήλθε η ώρα να κατανείμουμε δικαιότερα τα φορολογικά βάρη. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, να αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις, πρόκειται για ένα βαθιά πολιτικό στοίχημα, έτσι θα κρατήσουμε μεταξύ άλλων σε υψηλό επίπεδο το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενώ θα αυξήσουμε πόρους για την Υγεία κα την Παιδεία. Στόχος μας είναι να κλείσουμε τα παραθυράκια φοροδιαφυγής, πρόκειται για μία σημαντική μεταρρύθμιση φορολογικής δικαιοσύνης».

    Είναι χρέος της Πολιτείας να επιβάλει κανόνες

    «Πρόθεση μας είναι να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη διευκόλυνση χιλιάδων μικροϊδιοκτητών ακινήτων που θέλουν να συμπληρώσουν νόμιμα το εισόδημα τους και από την άλλη είναι χρέος της Πολιτείας να επιβάλει κανόνες. Με αυτά τα κριτήρια το νομοσχέδιο καλεί τους ιδιοκτήτες που προσφέρουν παραπάνω από τρία ακίνητα προς βραχυχρόνια μίσθωση να καταβάλλουν το μερίδιο, που τους αναλογεί. Πρέπει να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε ισορροπημένη την τομή σε έναν αρρύθμιστο χώρο, όπου παραμονεύει η φοροδιαφυγή.

    Τι κανόνες όμως να επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν στα πέντε χρόνια που κυβερνάει, η φοροδιαφυγή έχει ξεπεράσει τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, κ. Τσάπαλος, αναφέρθηκε σε νούμερα μιλώντας για ένα ποσό 8 με 9 δισ.ευρώ. και εστίασε στα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την πάταξη της.

    «Κατ’ εκτίμηση, υπολογίζουμε ότι είναι 8 με 10 δισ. τον χρόνο η φοροδιαφυγή, δηλαδή είναι οι δαπάνες για Παιδεία και Υγεία κάθε χρόνο. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πει ότι είναι περίπου 60 δισ. ευρώ τα μη δηλωθέντα», είχε τονίσει ο κ. Τσάπαλος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Αυτούς ψηφίζετε αυτοί σας αξίζουν.Καλα κάνουν αφού υπάρχουν μα@@@ες να τους ψηφίζουν.

    2. Ποθεν έσχες σε όλους και πρόστιμα μεγάλα σε όσους φοροδιαφευγουν όπως στην Γερμανία που κάνεις δεν τολμά να κλέψει το κράτος αλλά κ εκείνοι που τ κανουν πληρώνουν τεράστια ποσά. Φτιάξτε ενιαίο σύστημα περιουσίας για όλους με χαρτογραφίσει περιουσιων κ φυσικά οι έχοντες κ κατέχοντες να πληρώνουν περισσοτερα.
      Κοψτε συντάξεις πλουσιων και να μειώσετε τ μισθους πολιτικών.
      Περιορίστε τα μετρητά στα απολύτως απαραίτητα.
      Δεν μπορείς εσύ κ οι άλλοι ν έχετε 25+ ακίνητα π€ριουσιες κ. Πρωθυπουργέ να μας λες για αδικίες και να σ δίνει μια γιαγιά αγρότισσα των 380€ ασθενοφόρο, είναι πραγματικά ντροπή.

    3. ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    4. Αν δεν υπήρχε η μαύρη οικονομία, δεν θα υπήρχε η Ελλάδα.
      Οι έχοντες και κατέχοντες, έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της μαύρης οικονομίας.
      Αυτοί, και οι Πολιτικοί, κατακλεύουν όλους τους Φορολογούμενους και οι Φορολογούμενοι αμύνονται στην εκάστοτε λαίλαπα των Φόρων. Και τι δεν θα έδινα, να βρίσκαμε ένα νόμιμο τρόπο, και ως εργοδότες να μειώναμε τους μισθούς όλων των Πολιτικάντιδων.

    5. Βάλε πρώτα κανόνες στον λοκώ σου .Να μη τρως πολύ για να μη χέζεις πολύ,καραγκιοζοπαίχτη.

    6. Ο Κούλης έκανε όλο τον κόσμο να πέφτει μέσα σε λίμνες και ποτάμια και να αυτοκτονεί και οι Εισαγγελείς κάθονται και του φιλούν το παπάρι μήπως πάρουν και αυτή κανένα εκατομμύριο ευρώ από την πίττα.Και ο Έλληνας φυσικά ότι και να γίνει προτειμά να κρεμαστεί παρά να επαναστατήσει.Δεν υπάρχει σωτηρία στον τόπο αυτό ο κύκλος της Ελλάδας έκλεισε κοινώς η ιστορία της τελείωσε.Πιο παθητικός και δειλός λαός δεν υπάρχει στον κόσμο αυτή την στιγμή.

    7. Θα υπαρχει για παντα η φοροδιαφυγη.
      Πες μας σε ποια χωρα δεν υπαρχει που δεν υπαρχει εξυπνακια μητσοτακη….στην ελλαδα ισως λιγο περισσοτερο γιατι τα λεφτα που θα δωσει ο ελληνας δεν ξερουμε που πανε!…σε πολιτικους καμια εμπιστοσυνη.

    8. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΦΟΡΟΛΟΛΟΓΙΚΟ την ίδια ώρα που χρωστά το κόμμα μισό 1/2 Δις βγάλτε άκρη με τα πολιτικά λαμόγια.

    9. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ ΛΗΣΤΑΡΧΕ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΣΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΛΙ!!!!!
      ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΦΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΚΑ!!!!!
      ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΞΙΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ!!!!!!
      ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!! ΓΟΥΔΗ!!!!

    Comments are closed.