ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΡΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ – ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    Κοινοποίηση:
    αδωνις

    Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις αυξήσεις τους δικαστικούς σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η απόφαση αφορά τους δικαστικούς που έχουν προσφύγει και ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική.

    Υπενθυμίζεται πως χθες πηγές του ΥΠΕΘΟ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχολίαζαν ότι αφορά μόνο όσους έχουν προσφύγει και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα γενίκευσης.
    Ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε σήμερα ότι η απόφαση αφορά αυτούς που έχουν προσφύγει, ότι η κυβέρνηση μελετά τις συνέπειές της, ενώ τόνισε ότι υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Όπως ανέφερε αρχικά «Υπήρξε πράγματι χθες μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί της προσφυγής ενός πρώην Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί της εφαρμογής μιας αποφάσεως του Μισθοδικείου -το Μισθοδικείο είναι το ανώτατο δικαστικό όργανο που κρίνει τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αποτελείται μόνο από ανώτατους δικαστές των δύο ανωτάτων δικαστηρίων- η όποια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας λέει ότι είναι παράνομο να μην σταματήσουμε τις περικοπές στις συντάξεις των ανώτατων δικαστικών που έχουν προσφύγει, το τονίζω, που έχουν προσφύγει στα επίπεδα προ του 2012. Αυτό θα σήμαινε μια πολύ σημαντική αύξηση των συντάξεων των δικαστικών αυτών σε σχέση με το που παίρνουν σήμερα και μία διεκδίκηση ενδεχομένως αναδρομικών όλων αυτών των ετών. Μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα. Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Εγώ σέβομαι πάρα πολύ τους δικαστές. Το βασικό σκεπτικό της απόφασης είναι ότι το στάτους των δικαστών είναι τέτοιο που δεν μπορεί η συνταξιοδότησή τους να τους οδηγεί σε μια απότομη, πολύ μεγάλη πτώση από αυτό το στάτους. Τι λέει απόφαση; Ότι πρέπει να είναι πολύ κοντά, το πολύ στο 80%, η διαφορά μεταξύ του μισθού που παίρνεις εν ενεργεία δικαστικός με τη σύνταξη που λαμβάνει, διότι το στάτους του δικαστή πρέπει να διατηρείται και μετά την αφυπηρέτηση του».

    «Δεν υπάρχουν τα λεφτά να εφαρμοστεί η απόφαση αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους δικαστές»
    Σε ερώτηση για το αν διαφωνεί με αυτό απάντησε «Όλα στη ζωή είναι λίγο πιο σύνθετα. Κατ αρχάς, ναι, συμφωνώ απολύτως ότι το στάτους των δικαστών πρέπει να ψηλά ξεκαθαρισμένα και τους σέβομαι πάρα πολύ και αλίμονο, έτσι πρέπει να είναι. Το θέμα όμως δεν είναι πάντα τι πρέπει να είναι και τι μπορεί να είναι. Πρώτα από όλα στο ερώτημα μπορούμε να πάμε να εφαρμόσουμε την απόφαση αυτή αναδρομικά για όλους τους δικαστές και για αυτούς που δεν έχουν προσφύγει; Να πάρουμε το πρώτο ερώτημα. Θα εφαρμοστεί αυτό σε όλους; Θέλω να είμαι ειλικρινής, όχι δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά».

    «Δεν πιστεύω ότι θέλουν οι δικαστές να χρεοκοπήσει η χώρα… Αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό»
    Τόνισε ότι αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Συγκεκριμέα ανέφερε «Η απόφαση αυτή θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Δεν πιστεύω ότι θέλουν οι δικαστές να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Μου φαίνεται αδιανόητο.. Αλλά δείτε τα παρεπόμενα. Αφότου βγήκε η απόφαση αυτή, δέχθηκα αμέσως τηλεφωνήματα από πρώην βουλευτές, όπως ξέρετε στο Σύνταγμα της Ελλάδος υπάρχει απόλυτη διασύνδεση των μισθών και των συντάξεων των βουλευτών με τους δικαστές, αυτή είναι η συνταγματική διάταξη, έχει μπει είναι παράρτημα, προσάρτημα στο Σύνταγμα. Λένε λοιπόν οι πρώην βουλευτές: “με συγχωρείτε αν θα δώσω αναδρομικά στους δικαστές δεν υποχρεούσαι να δώσεις αναδρομικά και στους βουλευτές και να επανέλθει η βουλευτική σύνταξη εκεί που ήταν προ των περικοπών;”. Φαντάζεστε μια Ελλάδα που θα ερχόμασταν και θα λέγαμε περικόπτουμε νομίμως τις συντάξεις όλων των άλλων ανθρώπων, αλλά επιστρέφουμε όλα τα λεφτά στους βουλευτές και στους δικαστές. Θα ήταν ωραίο αυτό; ».

    Όλα θέλουν ένα μέτρο στη ζωή, δε θέλω να κατηγορήσω την απόφαση, είπε σε άλλο σημείο.

    Οι βουλευτές ψηφίσαμε να παραιτηθούμε από τα αναδρομικά μας, το κάναμε γιατί θέλαμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη, είπε σε άλλο σημείο.

    Κοινωνικά άδικο να δοθούν σε όλους αυτά τα αναδρομικά
    «Εδώ υπάρχουν δυο παρεπόμενα προβλήματα. Το ένα είναι δημοσιονομικό που είναι πραγματικό και υπάρχει και ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα καθαρά κοινωνικό. Φαντάζεστε μια κοινωνία που για να εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές. Και να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τοςυ άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών. Μα είναι δυνατόν; » αναρωτήθηκε.

    «Δεν μπορεί να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό και να δίνω αναδρομικά εκατομμύρια»
    Στο τέλος το κράτος πληρώνει αυτά που έχει υπογράμμισε και είπε χαρακτηριστικά ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. «Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικα εκατομμύρια…Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης…».

    Επιπλεον πρόσθεσε ότι «στην αναθεώρηση του Συντάγματος εγώ θα προτείνω, πραγματικά θα το προτείνω, ότι αν βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που έχουν δημοσιονομικό κόστος, επειδή εμένα δεν μου αρέσει να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Εμένα μου αρέσει το κράτος να είναι σοβαρό. Ένα σοβαρό κράτος τις δικαστικές αποφάσεις τις σέβεται και τις εφαρμόζει[…]Όταν βγαίνει μια απόφαση με δημοσιονομικό κόστος θα πρέπει να μπαίνει αυτομάτως ένας εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες. Να έρχεται ένα χαρτάκι και να τους λέει τώρα χρωστάς 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, δυνάμει αυτής της δικαστικής απόφασης που πρέπει να πληρωθεί. Αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε δημοσιονομική πολιτική».

    Από 65.000 έχουν μείνει 42.000 εκκρεμείς επικουρικές
    Για τις επικουρικές σημείωσε ότι «πάμε πολύ καλά». «Όταν ανέλαβα υπουργός Εργασίας οι εκκρεμείς επικουρικές που παρελαβα ήταν πρίπου 65.000, έχουμε ανακοινώσει διάφορα πράγματα που τις επιταχύνουν κλπ. Χθες που κοίταζα είμαστε στις 42.000, άρα έχουμε πέσει 23.000 μέσα σε τρεις μήνες. Με τη ρύθμιση που φαίρνουμε στη Βουλή, με το νέο νομοσχέδιο πιστεύω αρχές Νοεμβρίου πιστεύω θα πάμε σε μία απόδοση περίπου 15.000 επικουρικών συντάξεων στο Δημόσιο διότι ξεπερνάμε τον τρόπο του υπολογισμού που γίνεται με το χέρι και έχει μια συνθετότητα, βγάζουμε έναν αλγόριθμο κα το κάνουμε αυτόματα ίδιο σε όλους. Ψηφιακά και αυτόματα».

    «Ο ΕΦΚΑ μεταμορφώνεται σε ψηφιακός είναι e- ΕΦΚΑ. Το πρόγραμμα είναι εν εξελίξει, έχει ορίζοντα λήξης τα τρία χρόνια από σήμερα είναι on going, δηλαδή κάθε 1 μήνα παραδίδεται κάποιο κομμάτι του. Δεν είναι περιμένουμε τρία χρόνια για να τελειώσει συνεχώς κάτι τελειώνει και βελτιώνονται οι υπηρεσίες μας και προσθέτουμε ψηφιακές υπηρεσίες και οτιδήποτε άλλο. Σε τρία χρόνια θα έχουμε λογικά πλήρως ψηφιοποιήσει όλα τα αρχεία του ΕΦΚΑ, δηλαδή όλο τον συνταξιοδοτικό βίο, όλο τον ασφαλιστικό βίο, τα ποσοστά όλων των ασφαλισμένων μας. Όταν θα φτάσουμε εκεί, κυρία Βίδου, θα έχει συμβεί το εξής: θα μπορείς να έχεις μια εφαρμογή στο κινητό σου τηλέφωνο όποια ηλικία και να είσαι και να πατάς το κουμπί και να λες με αυτό το ρυθμό αν συνεχίζεις να δουλεύεις έτσι, θα πάρεις σύνταξη την τάδε μέρα του τάδε έτους».

    Για τις κύριες συντάξεις είπε ότι «Ήταν πριν από τρία χρόνια οι εκκρεμείς συντάξεις 180.000 και τώρα είναι 30.000. Με τον αριθμό αυτό και όπως πηγαίνουμε έχουμε σκοπό να φτάσουμε περίπου τις 25.000 τέλος του χρόνου και να είμαστε εκεί γύρω στις 15 με 20.000 από δω και μπρος».

    Eξετάζουμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε δικαιότερα, την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων ανέφερε ερωτηθείς σχετικά.

    Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσιάζεται την άλλη εβδομάδα
    «Το νομοσχέδιο έχει κατά βάση τα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία και τη μεταρρύθμιση τους. Έχει την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες κατά πώς ήταν η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, για να υπάρχει μια εξίσωση των μηνών που δικαιούται κάποια μητέρα επίδομα μητρότητας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, που τώρα υπήρχαν δύο διαφορετικές ταχύτητες και μεγάλες διαφορές ταχύτητας. Το ρυθμίζουμε. Αυτό είναι ένα πολύ γενναίο μέτρο που δείχνει και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την οικογένεια και για τη μητέρα. Έχω μέσα τη ρύθμιση αυτή, την περίφημη για το 30% των συνταξιούχων, για τη διαγραφή της περικοπής του 30% στις συντάξεις[…] Όλα αυτά είχαμε θα είναι έτοιμα την πρώτη του χρόνου και προσπαθούμε να προλάβουμε να βάλουμε σε αυτό το νομοσχέδιο και την άνοδο των χρεών στον ΕΦΚΑ από τις 20 στις 30.000 για ελεύθερους επαγγελματίες και για αγρότες από 6 στις 10.000 ευρώ».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    38 Σχόλια

    1. Τα μεγαλυτερα λαμογια για δεκαετιες τωρα ειναι οι του δικαστικου σωματος…Δυσεκκατομυρια εχουν αρπαξει και δεν ειναι αρκετα…ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ …

    2. Aχορ-ταγοι οι “ταγοι” οι “δημοκράτες” !!! Τόσες “παρεμβάσεις”….τόσες και τόσες “καταπατήσεις”…θα μείνουν απλήρωτες..??? Να πεινάσουν τα παιδιά για τα “θελήματα”..??? Να τα δώσεις απ’ τις “μίζες” που φάγατε απ’ τα “δηλητήρια” που ποτησατε το κόσμο.. τρύπιοι…ακους αρσενική Εύα Μπράουν ! Ακούω να λες… καραγκιόζη ε καραγκιόζη !!! Τι στάτους έχει ρε βρωμιάρη ένας καραπουστας που “σπρώχνει” κοκες για να τον “πηδάνε” πακια…πουστρακια ??? Τι στάτους έχει ρε απλητε μια “κ@ριολα” που υπογράφει να γεμίσει η “καμμένη γη”… αιολικά κ@ριολια και παίρνει “μίζες”…??? Άντε ρε γ@μησου και φέρε μας την είσπραξη…ριολα !

    3. Ε να μη πληρωθούν τα “παιδιά” για την εκδούλευση? Ρε “παραιτημενε” Αντιπρόεδρααα…
      που είσαι ρε σωτήρα που θα μίλαγες…δεν τα πήρες για να κάνεις τη “δουλειά” στο Α1 και τα πήρες για να το “βουλώσεις..??? Άντε να χαθείτε όλοι μαζί…
      “Πουλημένα τομάρια”… Αλήτες και ντροπες της Δημοκρατίας μόνο…!

    4. Άντε γ@μ#σου ρε λαχανοκεφαλε ρουφιάνε !!!
      Άθλιε τρισαθλιε τυπε βρωμερέ… απροσδιόριστε κοπριτη και π@υστ# φθονερε..τους νόμους που ψηφίζεις ρεμαλι ο Λιάκος θα στους βάλει υπόθετο!

    5. Λιάκο κράτα σειρά για τις κρεμάλες, έρχεται η ώρα σας ρεμάλια.

    6. Πλάκα στην πλάκα τα δικαστοειδή φασιστάκια των μασονικών στοών, της διαφθοράς και της σήψης, θα παντελονιάσουν από μισό ευρουλάκια ο καθένας. Τόσο χρέωσαν την εκδούλευσή τους.

    7. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΝ!!!

    8. Ο παπαγαλος της Κυβερνησης Γεωργιαδης δεν λεει τιποτα για τις βουλευτικες αυξησεις μισθων που ακουγονται. Α ρε σανιδα που χρειαζεστε!!

    9. Τα δικαστάκια ,δεν φτάνει που δεν δικάζουν δίκαια,δεν φτάνει που εκβιάζουν κάθε φορα για να παίρνουν αυξήσεις,είναι και μασωνάκια της στοάς και εν τέλει,τζάμπα τους πληρώνουμε

    10. Επιτελους ειπε το σωστο εδω κοψανε απο της μικρες συνταξεις πχ το εκας και μιλαμε για ενα ποσο 150 ευρο παραπανω τον μηνα δεν λεω εγω οτι ειναι τρελα λεφτα αλλα τωρα με την ακριβεια θα ητανε μια ανασα.
      Και απο την αλλη δινουνε εκ. σε αναδρομικα και σε ανθρωπους που εχουνε και μια αλφα περιουσια…εαν
      πρεπει να δωσουν αναδρομικα να τα δωσουνε σε ολους η σε κανεναν…ετσι ειναι το δικαιο.

    11. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει έτσι είναι και όλα τα υπόλοιπα είναι για τους ηλίθιους ραγιάδες. Ρε άμα δεν βρεθεί ένας ή μια ομάδα γνήσιων Ελλήνων να ξηλώσει τα πάντα και να ισιώσει τα κακώς κείμενα όλοι αυτοί και οι πολιτικοί και οι ομάδα των επιχειρηματιών θα τρώνε πάντα με χρυσά κουτάλια. Όλοι οι θεματοφύλακες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό είναι πολίτευμα για το ραγιά, όλα τα υπόλοιπα είναι φασισμός. Έναν Γιώργη σε κάθε νομό χρειάζεται να στέκονται άπαντες κλαρίνο και να βαράνε προσοχή και οι πέτρες.

    12. Τα δημοσιοϋπαλληλακια που τα χρόνια της λεηλασίας δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν τίποτα και που τα χρόνια των μνημονίων έβγαζαν τα πάντα συνταγματικά εκτός από τις περικοπές των μισθών τους, βρήκαν ακόμη μια αφορμή για να προκαλέσουν και να δικαιώσουν όσους πιστεύουμε ότι ο χώρος πρέπει να σαρωθεί!

    13. Μια τάξη συστημικών απίθανα αστείων μαριονεττών υπαλλήλων ειναι κ` ο λογος που υπογράφουν παράνομα αντί-συνταγματικά διατάγματα κάθε κυβερνήσεως.!!

    14. ουστ ουστ ξεφτυλες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    15. Άκου εκφράσεις που χρησιμοποιούν τα τσόλια τα βρωμοδικαστοειδή, το στάτους -λέει- των δικαστοειδών δεν μπορεί να συνυπάρχει με μειώσεις στις συντάξεις τους. Τι λε… ρε μούλοι; Ξεχνάτε ότι είστε δημόσιοι υπάλληλοι και ότι πληρώνεστε από εμάς; Αυτά που αντέχει το κράτος θα πάρετε καί όχι αυτά που θέλετε. Αν δεν σας αρέσει, να πάτε να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα, κηφήνες, σκουπιδαριά, πούστηδες. Δίκιο έχει εδώ ο μπουμπούκος. Κόβουμε στους άλλους και δίνουμε αύξηση στους εαυτούς μας. Βγαλ’ τους την αστυνομική φρουρά και ασ’ τους στην κρίση… των πολιτών, να δεις αν θα ξανακάνουν μλκίες… Μούλοι. Δικηγοροειδή του δημοσίου.

    16. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!! ΚΛΕΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!

    17. Ειναι καστα,γιατι ειναι ανεξελεγκτοι. Δηλαδη… ελεγχουν τους … εαυτους τους. Φτανουν σημερα στο σημειο να αυτογελοιοποιουνται , με τετοιες αθλιες αποφασεις,βαζοντας πανω απ ολα την τσεπη τους. Ωραια, τοτε ας δημοσιευσουν τα στοιχεια των ακινητων και καθε αλλων πραγματων αξιας που κατεχουν,να δουμε ποιοι ειναι εντιμοι και ποιοι βρωμιαρηδες. Οι εντιμοι,που ειναι αρκετοι,δεν εχουν τιποτε να φοβηθουν.

    18. Μιλά αυτός λες και είναι δικά του τα λεφτά των φορολογουμένων.
      Πρώτα να ξεράσουν τα τρις που έφαγαν οι πολιτικοί και οι ολιγάρχες λόγο της ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ και της ΛΗΣΤΕΙΑΣ των χρημάτων του Ελληνικού Λαού και μετά να μιλάνε.

      Ναι ΤΡΙΣ έχουν φάει.
      400δις+ το χρέος λόγο κακοδιαχείρησης (ήτοι “μαζί τα φάγαμε”)
      950δις σε ρέπος (τελευταία αναφορά προϋπολογισμού του Ελεκτικού Συνεδρίου)
      τα εκατοντάδες δις των ασφαλιστικών ταμείων που “κουρεύτηκαν”
      το 50-80% των φόρων επί 41 ΧΡΟΝΙΑ. Εξαρτάται την περίοδο λχ 1980-2000 έτρωγαν περισσότερα γιατί μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν από τα ταμεία. Όταν αυτό κόπηκε με τα μνημόνια είναι το ~50% του προϋπολογισμού.

      Οι Οθωμανοί 400 χρόνια δεν έφαγαν τίποτα αναλογικά και ας πληρώνονταν σε χρυσό και ασήμι.
      Το πλιάτσικο και η καταστροφή ιδίως της τελευταίας 13ετίας δεν έχει δει αυτός ο τόπος από κανέναν που πέρασε από αυτό το τόπο εκτός από τους Λατίνους μετά το 1204.

    19. Οταν ομιλει ο μανωλιδηs κοντοτσουτσουνοs βαψωμαλλιαs βαψωφρυδηs κοντοκερατουκληs σκ@τοπ@υστοs να ξυνετε τουs ΟΡΧΕΙΣ ΣΑΣ!
      Οπωs ελεγε και η Συγχωρεμενη η Μαλβινα ΩΞΩ Π@ΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!

      1. Φίλε μου όλοι αυτοί μαζί δεν είναι ούτε μια τρίχα από το @@@@@ της συγχωρεμενης αείμνηστου Μαλβινας Κάραλη.. θα το ξαναπώ!! Δε φταίνε αυτοί αλλά οι ραγιάδες ελλαδιστανοι που τους ψηφιζουν και ας είναι οι πολλοί στη πείνα!!! Οπότε μη λυπάσαι κανένα ραγια γιατί είναι άξιος της μοίρας του!!

    20. Δεν είναι τυχαίο που από τα 300 σκλυά της πλατείας Συντάγματος, οι 250-280 είναι δικηγόροι. Ενώ έχουν σπουδάσει την αλήθεια και τους νόμους, έχουν σπουδάσει και το ψέμα ταυτόχρονα. Προτιμούν όμως το ψέμα γιατί εκεί είναι τα λεφτά και ο μαμωμάς. Από την κάστα λοιπόν είναι και οι πολιτικοί μας. ΑΛΗΤΕΣ μέχρι το μεδούλι. Να μην παρεξηγηθώ όμως, υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που σέβεται και τιμά την σπουδή του.

      1. Όχι μλκιες κανείς δεν είναι αθώος αφήστε τα περί μικρού ποσοστού που σέβεται.Οταν είσαι δικαστής κ βλέπεις κ ξέρεις ότι ο άλλος είναι κλέφτης και παράνομος ή τον πας μέσα ή είσαι τα ίδια σκατα.Συνηθισαμε τις μλκιες ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για να χαϊδεύετε τα αυτιά της χούντας που ζούμε και να μην υπάρχει καμία τιμωρία για όσους δεν κάνουν τίποτα για αυτή την κατάντια.

    21. Καλά κάνουν και παίρνουν αύξηση αφού μπορούν
      Μακάρι να έβγαζαν και τις μειώσεις στις συντάξεις των άλλων αντισυνταγματικές.
      Φτάσαμε να τρέφονται με ψίχουλα οι δικαστές μας και να αναρωτιόμαστε γιατί η δικαιοσύνη μας έχει τόσα προβλήματα.
      Ο δικαστής για να μπορεί να επιτελεί με απερίσπαστο τρόπο το λειτούργημά του χρειάζεται να παίρνει έναν πολύ καλό μισθό (για να είναι ανεξάρτητος από οποιαδήποτε επιρροή) και να έχει λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητάς του.

      1. Σώπα ρε. Και οι άλλοι εργαζόμενοι τι είναι; Είλωτες, τελευταίας κατηγορίας. Αυτοί οι κύριοι που λες ευλογούν μόνο τα δικά τους γένεια.

      2. Κύριε Χρήστο δεν μας τα λες καλά.
        Ο έντιμος άνθρωπος παραμένει έντιμος, ότι κι αν συμβαίνει.
        Ο ανέντιμος θα είναι πάντα ανέντιμος.
        Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι οι Δικαστικοί, ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν Τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γερμανία, αμέσως μόλις η Ελλάδα μπήκε στο € και μετάφεραν τα χρήματα τους εκεί.
        Το δε Τραπεζικό σύστημα της ΕΕ τότε, ήταν no questions asked.

    22. Δε ξέρω αν με ακούσατε χτες κατά την απογευματινή μου περιήγηση στη πόλη στη συζήτηση που είχα στο λεωφορείο κατά το γυρισμό την οποία την έκανα επίτηδες για να σας την αφιερώσω εξαιρετικά με δύο φερόμενους ως Έλληνες ψηφοφόρους
      Για τέτοιο level ομιλούμε
      Οπότε αν δε θέλουμε να χάνουμε το χρόνο μας άδικα κοιτάμε πως θα βολευτουμε στο καναπέ μας και θα συνδεθούμε διαδικτυακά με τις κάθε είδους φαντασιώσεις μας.
      Σεξουαλικες και μη.
      Περιμένω εναγωνίως το metaverse

    23. Δε με ενδιαφέρουν Στέφανε καθόλου όλ αυτά.

    24. Τελικά για δονητές είστε τρομεροί
      Ότι δε πετυχαίνετε στην πραγματικότητα δηλαδή.
      Συμβαίνει απλα για να επαναφέρει την ισορροπία.
      Συμφωνείτε;;

    25. Οι πιο γεμάτες βαλίτσες βρίσκονται στα δικαστήρια. Και με δύο φόνους τη βγάζεις καθαρή, αρκεί το μαρούλι να είναι μπόλικο. Κοπρίτες !!!!

    26. Δωστε ρε σεις τα αναδρομικά που κλέψατε με λαθροχειρία από όσους περίμεναν μετά την προσωρινή να πάρουν 3 και πλέον ετών ετών μαζεμένα…..

      Οι δικαστές είναι κατεστημένο και κανονίζουν μόνο για πάρτι τους, αλλά οι μισθωτοί είναι αυτοί που ψηφίζουν…..αν ξερουν τι ψηφίζουν…..

    27. Άλλαξε και το όνομά του ο τρελάρας για να κάνει καριέρα στην πολιτική. Το αρχαίο όνομα του θεού των βαβυλωνίων που προσκυνούσαν τα είδωλα.

    28. Τί λέει ο μαλάκας; Να πληρώνει ο λαός τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών; Οι δικαστικοί θα πληρώνουν τα αναδρομικά των υπόλοιπων συνταξιούχων; Το στάτους των δικαστών είναι οικονομικό καραγκιόζη; Δεν εξαρτάται από τις δίκαιες αποφάσεις που βγάζουν; Εντελώς πυροβολημένος ο χελωνομούρης.

    29. Ποτέ δεν σεβάστηκα αυτή την ομάδα εργαζομένων. Δεν κάνουν λειτούργημα. Οι μισές αποφάσεις τους είναι λάθος γιατί στηρίζονται σε ψευδομάρτυρες. Μόνο την τσέπη τους κοιτάζουν και προκαλούν όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Επειδή έχουν το μαχαίρο και το πεπόνι. Ντροπή τους.

    30. Και γιατί να πάρουν και άλλα οι δικαστικοί για τις υπηρευπου δεν προσφέρουν; ρε βρωμιάρηδες πλάκα μας κάνετε τα έχετε κάνει πλακάκια όλο το σύστημα και μας γαμάτε όλοι καργιολια

    31. Οι δικτυωμένες κλίκες θα τρώνε και οι άλλοι θα πεινάνε.

    Comments are closed.