Έντονη ανησυχία επικρατεί σε δυτικές πρωτεύουσες πως η Ρωσία θα εξαπολύσει κεραυνοβόλα επιχείρηση περικύκλωσης της Ουκρανίας.
Παράλληλα, οι ρωσόφωνοι στην Ουκρανία ζητούν τη συνδρομή της Μόσχα σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία ζήτησε όπλα από τη Μόσχα για να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του Κιέβου, εν μέσω της ρωσο-δυτικής κρίσης που απειλεί να επιδεινώσει αυτή τη σύγκρουση.
Πώς θα μπορούσε να επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία
«Ετοιμάσου για πόλεμο»: Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει, παρά τις λεκτικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, προς πάσα κατεύθυνση η Ρωσία. Οι χάρτες που δείχνουν πώς η Μόσχα έχει περικυκλώσει με στρατεύματα την Ουκρανία είναι αποκαλυπτικοί.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η εισβολή πιθανότατα θα γίνει τον Φεβρουάριο, όταν και λόγω του ψύχους δεν θα υπάρχουν βαλτώδη εδάφη πάνω στα οποία θα μπορούν να κινηθούν τα ρωσικά τανκς. Εάν έχουν δίκιο, αυτό δίνει στον Ζελένσκι και στους στρατηγούς του λίγες μόνο εβδομάδες για να προετοιμάσουν την άμυνά τους. Χωρίς αμφιβολία, το ερώτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή στο Κίεβο είναι: Πού θα επιτεθεί ο Πούτιν και ποιοι είναι οι στόχοι του;
Η Daily Mail, συνδυάζοντας αναλύσεις ειδικών εξετάζει τις πιθανές επιλογές και τους στόχους του Ρώσου προέδρου με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψιν πιθανότητες για κυβερνοεπιθέσεις και δολιοφθορές, κατάληψη λιμανιών και πυρηνικών σταθμών, μέχρι πολιορκία του Κιέβου και ολοκληρωτικό πόλεμο τύπου «Blitzkrieg» σε ολόκληρη τη χώρα.
Στον χάρτη απεικονίζονται οι δυνάμεις που έχει αναπτύξει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία και τις επιλογές που δίνονται στον Πούτιν
Για να γίνουν, όμως αυτά, θα έπρεπε ο Πούτιν να βρει μία αφορμή. Αυτή θα μπορούσε να δοθεί είτε από ένα συνοριακό επεισόδιο, είτε από μία κατασκευασμένη είδηση, την οποία η Μόσχα να αξιοποιήσει για να δικαιολογήσει τις κινήσεις της.
Ένα άλλο ενδεχόμενο το οποίο εξετάζουν οι διεθνείς αναλυτές είναι η πιθανότητα η Ρωσία να θέλει να προχωρήσει σε δολιοφθορές, σπέρνοντας το χάος καταστρέφοντας δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα επικοινωνιών, δίκτυα δημόσιων μεταφορών, τράπεζες και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Ανάλογα με την επιτυχία της πρώτης φάσης της επιχείρησης, ο Πούτιν θα μπορούσε στη συνέχεια να εξετάσει στρατιωτικές επιλογές – που κυμαίνονται από μικρές εισβολές στα ανατολικά της χώρας, μέχρι μια εισβολή πλήρους κλίμακας.
Ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία για τον Ζελένσκι θα είναι η πιθανότητα επίθεσης από τη Λευκορωσία, όπου η Ρωσία κινεί επί του παρόντος δυνάμεις με το πρόσχημα ότι θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές ασκήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Το Ουκρανικό think-tank Center for Defense Strategies προειδοποίησε σε πρόσφατο έγγραφο ότι μια τέτοια επίθεση θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για την ικανότητα της χώρας να πολεμήσει κάθε είδους εμπλοκή αλλού, καθώς η πρωτεύουσα περιέχει σημαντική στρατιωτική υποδομή, θέσεις διοίκησης και την έδρα της κυβέρνησης.
Αναλυτικά οι επιλογές της Ρωσίας σε ενδεχόμενη εισβολή στην Ουκρανία:
Η πιο ήπια επιλογή που έχει στη διάθεσή του ο Πούτιν περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις και επιχειρήσεις δολιοφθοράς. Αυτό πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ως πρόδρομος μιας χερσαίας εισβολής
Εάν ο Πούτιν επιλέξει μια περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση, τότε θα μπορούσε να αναπτύξει τις δυνάμεις του ανοιχτά στο Ντονμπάς, να εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους, πυραύλους και αεριωθούμενα στην πρώτη γραμμή και να προσπαθήσει να τις προωθήσει – καταλαμβάνοντας κοντινές πόλεις και σταθμούς παραγωγής ενέργειας
Μια μεγαλύτερης κλίμακας ρωσική επιχείρηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει το άνοιγμα μιας χερσαίας γέφυρας μεταξύ των ανατολικών περιοχών και της κατεχόμενης Κριμαίας, καθώς και επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα για να αποκοπούν βασικά λιμάνια όπως η Οδησσός.
Εάν ο Πούτιν αποφασίσει να επιτεθεί ολοσχερώς, πιθανοί στόχοι περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα, Κίεβο, που θα μπορούσε να περικυκλωθεί από δυνάμεις που σταθμεύουν στη Λευκορωσία, καθώς και επιθέσεις κατά μήκος της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας, σε συνδυασμό με μια μαζική επίθεση από τα ανατολικά.
Μπάιντεν: «Θα στείλω σύντομα Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες του ΝΑΤΟ»
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Παρασκευή ότι θα στείλει «σύντομα» έναν μικρό αριθμό Αμερικανών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη, εν μέσω της έντασης στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας.
«Θα στείλω Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες του ΝΑΤΟ σύντομα. Όχι μεγάλο αριθμό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους καθώς αποβιβαζόταν από το αεροσκάφος μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Πενσυλβάνια.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη θέσει σε επιφυλακή 8.500 στρατιώτες για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε και επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα αποστολής Αμερικανικών στρατιωτών στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κρίνεται ως ένα πρόσθετο μέσο πίεσης στον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ουάσινκγτον ενδέχεται να εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!!!
Το δύσκολο δεν είναι το στρατιωτικό – συμβατικό σκέλος. Μπορεί κλιμακωτά να σπρώξει δεκάδες μηχανοκίνητες μονάδες προς την Ουκρανία, και τον ευνοεί και το πεδινό έδαφος. Στην περίφημη “πολιορκία” του Λουγκανσκ, οι Ουκρανοί έκαναν εβδομαδες να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία του στρατού γύρω από την πολη και κάποια στιγμή εμφανίστηκαν τεθωρακισμένες μονάδες “αυτονομιστών” με Τ-90 και ο πόλεμος έληξε τις επόμενες μέρες. Τη διεθνή απομόνωση φοβάται περισσότερο το Κρεμλίνο, και τις ατελέσφορες συζητήσεις που θα επακολουθούν για χρόνια. Αμερικανοί, τουρκοι, γερμανοι, ο καθεις με τη δικιά του ατζέντα, σε αέναους κύκλους για λύση στο ουκρανικό. Κι εμεις εδώ θα είμαστε χωρίς φυσικο αέριο, ρευμα και στην πείνα…
Τιποτα δεν θα κανει ο ρωσος,αν δεν κανουν αλλοι πρωτα.ο πουτιν δεν ειναι χαζος να χτυπησει πρωτος.του εχουν ετοιμασει ομως προβοκατσια οι δυτικοι για να τον ενοχοποιησουν.εκει μαλλον θα υπαρξει εμπλοκη.αμερικη,βαβυλωνα θα πεσεις.σκαβεις λακκο για αλλους αλλα εσυ θα μπεις μεσα.
Ήδη προελαύνει άνευ αντιστάσεως και βρίσκεται καθ’ οδόν προς την βασιλεύουσαν. Σύμφωνα δε, με το πρωτόκολλον θα καλέσει το ρετζέπ σε δείπνο εντός της επικράτειάς του δευτέρου, απασχολώντας τον τεχνηέντως, ούτως ώστε κατά την διάρκειαν του δείπνου να πέσει … σύρμα στους ημετέρους ημών δια να μπουκάρουν και να καταλάβουν την Πόλιν αμαχητί, συλλαμβάνοντας τον εχθρόν εις τον ύπνον. .. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσθε κατά την διάρκεια ντου ύπνου!
χα χα χα καλο… ζητω ο τουρκολαγνος πουτιν!
Χα χα καλό… Ζήτω ο ΄΄Έλληνας΄΄ Μπαϊντενόπουλος!
Μήπως τα περί κλιματικής αλλαγής πού ακούμε συνέχεια τελευταία νά εννοούν τη ζωή μετά το fallout ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος καί τό “the great reset” τού Klaus Schwab προϋποθέτει κάτι πολύ πιο δραστικό από μία πανδημία για να ξεκινήσει η περίφημη επανεκκίνηση τους;
Πείτε στους Ρώσους να μαζέψουν τις αδερφές τους απ’τα μπουρδέλα και τα στριπτιτζάδικα.
Εμπρός Αγία Ρωσία φτάσε μέχρι Κωνσταντινούπολη
Ξύπνα ρε ψεκασμενε Ρωσοδουλε/Ρωσολαγνε!!! Η Ρωσία φτιάχνει μέχρι και εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενεργειας στην Τουρκία. Δηλαδή δεν είναι μόνο οι S-400 αλλά γενικά Ρωσία και Τουρκία έχουν πλέον στενή συμμαχία και συνεργάζονται σχεδόν σε όλους τους τομείς. Και εσύ τώρα μας λες βλακειες και παραμύθια ότι οι Ρώσοι μεθυστακες μαζί με τον κοντό πρώην Καγκεμπιτη Βλαδίμηρο δήθεν θα κάνουν πόλεμο στημ Τουρκία.
Πηδα τους Βλαδιμηρε! Για να καταλαβει κι ο Ελληνας του καναπε με δανεικο καφεδακι τι σημαινει φρατζολα ψωμακι! Ελεος πια ολα εισαγομενα! Πρωτογενης τομεας ουτε δεκα τοις εκατο!
Τώρα εισάγουμε απο Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Κίνα. Με τον κοντελο πρωην Καγκεμπιτη όλα θα έρχονται απο την Τουρκία. Αφού Ρωσία και Τουρκία είναι φίλοι και σύμμαχοι! Χαχαχα