ΝΕΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΦΥΤΕΜΕΝΟ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΥΨΑ. ΈΧΟΥΝ “ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ” ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ “ΞΟΡΚΙΖΕΙ” ΤΟ LOCKDOWN! ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ…(ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    sipsas

    Απαισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα εμφανίστηκε ο Νίκος Σύψας. Ο καθηγητής που μας “φύτεψαν” για να τρομοκρατεί τον κόσμο την ώρα που ο Κούλης “ξορκίζει” το lockdown χαρακτηρίζοντάς το αδιανόητο… Κάποιος μας δουλεύει. Ποιος άραγε; 

    Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι η Αττική δέχεται τη «μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση», σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο».

    «Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα. Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία πριν είναι αργά», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, ενώ για την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων για τον κορονοϊό είπε:

    «Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε».

    Για τα Μέσα Μεταφοράς τόνισε: «Δεν ήταν καλή η κατάσταση, αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια. Ελπίζω να έχουμε πρόοδο.

    Κλείνοντας κατέστησε σαφές ότι ο κορονοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό… «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με 2 χρόνια» είπε και έστειλε μήνυμα για το μέλλον λέγοντας πως «μέχρι την Άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα…».

    Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση του με τον ιστορικό Γιουβάλ Νώε Χαράρι ξεκαθάρισε ότι υπάρχει συμφωνία και με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να μην γίνει νέο γενικό lockdown.

    Kατά τη συζήτησή του με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι, υπό τον  συντονισμό της Liz Alderman, υπεύθυνης οικονομικών ειδήσεων της εφημερίδας «New York Times», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

    «Δεν είναι δυνατόν να έχει κάνεις έναν αστυνομικό διπλά σε κάθε πολίτη να τον ελέγχει εάν φορά ή δεν φορά μάσκα. Σε ότι αφορά το «ελληνικό πείραμα» δεν θα είμασταν επιτυχημένοι στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας αν δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε τους πολίτες να εμπλακούν πιο ενεργά και να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης- εννοώ το κράτος και όχι απαραίτητα την εκλεγμένη κυβέρνηση- και των πολιτών. Δεν ήταν εύκολο γιατί βγαίναμε από δέκα χρόνια κρίσης, όλοι οι θεσμοί δοκιμάστηκαν, αλλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ενός συλλογικού πεπρωμένου, το οποίο δημιούργησε αλλαγές στην ατομική συμπεριφορά. Κάτι που είναι, όπως καταλαβαίνετε, αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί και ποτέ δεν πρόκειται να επιβληθεί απόλυτα.

    Χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία με ένα πολύ δημιουργικό τρόπο. Όταν, για παράδειγμα, ζητήσαμε από τους πολίτες να στέλνουν τηλεφωνικά μηνύματα στα οποία ζητούσαμε να μας πουν ποτέ βγαίνουν από το σπίτι τους, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάνεις ότι αυτό αποτελεί την επιβολή ενός κράτους παρακολούθησης. Όμως, διαγράψαμε όλα τα δεδομένα. Ξεκαθαρίσαμε δε πως  πρόκειται για ένα μηχανισμό συλλογικής ενδυνάμωσης αντί για μια μεθόδευση, ώστε έχουμε πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν τους πολίτες και παρακολουθώντας τους όπου βρίσκονται.

    Αντιλαμβάνεται κανείς πως όταν πρόκειται για θέματα συμπεριφοράς. δεν είναι δυνατόν να έχει κάνεις έναν αστυνομικό διπλά του να τον ελέγχει εάν φορά ή δεν φορά μάσκα. Γι’ αυτό και οι αλλαγές στην ατομική συμπεριφορά είναι κρίσιμες αλλά για να επιτευχθεί αυτό οι επιλογές δεν μπορεί να είναι πολιτικές: το να φοράει κάνεις μια μάσκα δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοάμυνας αλλά, επίσης, και μια πράξη αλληλεγγύης καθώς προστατεύεις άλλους ανθρώπους, ειδικά την οικογένεια σου καθώς ξέρουμε ότι η μεγαλύτερη μετάδοση συμβαίνει μέσα στις οικογένειες. Οπότε, είναι μια ενέργεια για να προστατεύσεις εκείνους που αγαπάς περισσότερο. Πιστεύω πολύ στο ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα με ένα δημόσιο και ανοικτό τρόπο και να μας βοηθήσει να λαμβάνουμε αποφάσεις βασισμένες στη γνώση».

     Δείτε ακόμα:
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Βρε Μαλ@κοΣυψα-ιμικέ… αν είχαμε πραγματική ΠΑΝΔΗΜΙΑ δεν θα προλαβαίναμε να ανοίγουμε λάκκους…τα πτώματα θα ήταν σωριασμένα στους δρόμους με σακούλες και θα είχαμε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια νεκρούς ΚΑΙ στην χώρα μας. Αλλά αφού έχουμε (για εσάς τους “ειδικούς”…) πανδημία, γιατί δεν υπάρχουν ειδικοί κάδοι για ρίψη ιατρικών αποβλήτων (βλ. χιλιάδες ΜΆΣΚΕΣ πεταμένες στους δρόμους) που ενέχουν πολύ επικίνδυνα ιολογικά στοιχεία;;; άι σιχτιρ πια καθίκια… Έχετε δημιουργήσει έναν τεράστιο ψυχολογικό πόλεμο στους πολίτες που σε συνδυασμό με την οικονομική κατάρρευση θα οδηγήσουν τον κόσμο σε τέτοιες καταστάσεις, που δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας!!! ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!!! ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !!!

    2. Όταν αρχίσουν οι βρυκολακες να λένε για 2000 κρούσματα την ημέρα, θα είναι τότε που ο Κουλης θα έχει δώσει το μισό Αιγαίο στους μογγολους.

    3. Δεν ειναι πολλα τα τεστ…τα κρουσματα ειναι πολλα…. ξεχαστε την καραντινα το πολλη πολλη που μπορουν να κανουν ειναι να βαλουν απαγορευση κυκλοφοριας της νυχτερινες ωρες και μασκα με αυτα που γινονται στα λεωφορεια,σχολεια δεν νομιζω οτι θα εχουμε μειωση.
      Σε λιγο καιρο ερχετε βραχιολακι η θετικη με κοκκινο και η αρνητικη με ασπρο με τεστ για τον χειμωνα.

    4. Με τόση μίζα και την μάνα του πουτ@να θα έκανε..

    5. Ο κορονόιος είναι μία πολύ ενισχυμένη ίωση πού όντως είναι επικύνδυνη γιά ανθρώπους πού έχουνε θέματα υγείας, αλλά αυτόν τον νεκροθάφτη τόν σύψα τι τόν βγάζετε ρε παίδες συνέχεια στά κανάλια,έλεος πιά με τον βρυκόλακα.

    6. δεν γινεται lockdown…Ο Κουλης δεν εχει να δωσει τσακιστο ευρω και περιμενει να εισπραξει ΕΝΦΙΑ, τελη κυκλοφοριας, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και παει λεγοντας
      μεγαλο ελειμμα στα εσοδα…δεν ειμαστε για καραντινες γιατι θα τρωμε απο τους σκουπιδοντενεκεδες
      καμια μειωση σε φορους και ΔΕΚΟ …μονο οι καναλαρχες θα τα αρπαξουν παλι γιατι στους χρειαζεται για πλυση εγκεφαλου
      Τωρα θα ακολουθησει το Σουηδικο μοντελλο που γλυτωνει και χρηματα απο τις συνταξεις
      Οποτε μην περιμενται καραντινες…προμηθευτειτε κανενα ραντζο για να το εχετε ετοιμο αμα κανενας ηλικωμενος συγγενης σας καταληξει σε νοσοκομειο γιατι θα υπαρχει ελειψη

    7. ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΔΟΙΗΚΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    8. Μικη το γκουανταναμο επεκτεινεται συνεχώς….

    9. Νια νια νιαου νιαααου
      Τάδε έφη!
      Κουνιέσαι καθόλου??

    10. Όταν όλα ξεκαθαρίσουν, θα θελα να ξέρω πού θα κρυφτεί… Γιατί το ψέμα έχει κοντά πόδια…

    11. ΣΥΨΑ-ΙΜΙΑ ΜΥΡΙΖΕΙ….Το βρωμαιρο σκουλικη πάλι μίλησε και ειπε την μαλάκια του

    12. Σήψη και μπόχα πατριώτες, τα έκαναν σκατ@ στα εθνικά θέματα και μας κρατούν σε καταστολή με τον κοροναϊό. Το ίδιο συμπέρασμα εξάγεται και από την τελευταία δημοσκόπηση, ανύπαρκτο το ενδιαφέρον του κόσμου για τα εθνικά θέματα, μόνο πρόβλημα ο κοροναϊός. Θυμίζει την γελοιογραφία του ΚΥΡ, λίγο μετά την μεταπολίτευση και την μόδα των περιφερειακών δημοτικών θεάτρων, ρώτησαν την πρασινοφρουρού βαβω για το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού, η δε βάβω, απάντησε, « Ο Μπρέχτ».

    13. παιρνει και αυτο το διποδο το δωρακι του για μασκες κλπ

    14. Πού τήν είδες τήν Πανδημία κύριε καθηγητά ! Γιατί απαγορευσατε τήν ιατροδικαστικη αυτοψία τών θανόντων ; Γιά νά κρύψετε τούς θανάτους από τίς πραγματικές αιτίες ώστε νά αιωρείται ο φόβος καί νά στρώνεται τό χαλί γιά τήν έλευση τών σωτήριων μέ τό αζημίωτο φαρμακευτιων εταιρειών καί τών πρακτόρων τους πάσης προέλευσης παρασιτολόγων καί Λοιμωξιολογων σέ διατεταγμένη υπηρεσία

    15. Μέχρι την άνοιξη κοινώς θα τα ‘χουν γαμήσει όλα.

    16. Σαν να τον εχουν βγαλει απο ΕΚΤΑΦΗ.Να βγαλουν μια αναμνηστικη ολοι οι δολοφονοι της ζωης των ελληνων να τους εχουμε να τους θυμομαστε.

    Comments are closed.