ΝΑΣΟΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Κοινοποίηση:
    sklav

    Ο πρόεδρος της Βουλής Γλαύκος Κληρίδης στις 25 Ιανουαρίου 1974 κάλεσε τον Γρίβα να διαλύσει τις ομάδες του και να αποκηρύξει τις δολοφονίες, διαφορετικά θα ζητούσε από τη Βουλή να καταδικάσει τον στρατηγό Γρίβα ως κοινό δολοφόνο.

    Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γρίβα, ο Μακάριος κήρυξε την ΕΟΚΑ Β’ παράνομη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν ή την υποστήριζαν απολύθηκαν. Οι παρακρατικές συμμορίες του Εφεδρικού Σώματος, που σχηματίστηκε για την καταστολή της δράσεως της οργανώσεως, ανέλαβαν να διαλύσουν με κάθε τρόπο την
    οργάνωση.

    Οι συμμορίτες του Εφεδρικού χρησιμοποίησαν απάνθρωπα μέσα στις κατασταλτικές τους ενέργειες. Στις μεθόδους τους συμπεριλαμβανόταν ο ξυλοδαρμός και η κακοποίηση γενικά των συλλαμβανόμενων μελών της ΕΟΚΑ B’ αλλά και των απλών υποστηρικτών και γενικότερα των Ενωτικών Κυπρίων, για να ομολογήσουν τους συναγωνιστές και τα κρησφύγετά τους, ενώ δυσανάλογα μεγάλος αριθμός μελών της κλείστηκε στις φυλακές.

    Ανατροπή Αρχιεπισκόπου Μακάριου 

    Την εκδήλωση του κινήματος για την ανατροπή του ρασοφόρου «εθνάρχη» Μακαρίου ακολούθησε η ανάκρουση του Ελληνικού εθνικού ύμνου και εμβατήρια από το Ρ.Ι.Κ., ενώ η ανακοίνωση ότι «η Εθνική Φρουρά είναι κυρία της καταστάσεως» και η επαναλαμβανόμενη κάθε λίγα λεπτά ανακοίνωση ότι «ο Μακάριος είναι νεκρός», έδωσαν θάρρος στους Ενωτικούς που βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας καθώς πίστεψαν η Ελλάδα θα προχωρούσε στην κήρυξη της Ενώσεως.

    Ακολούθησε το άνοιγμα των Φυλακών και αστυνομικών σταθμών και η απελευθέρωση όλων των ενωτικών κρατουμένων. Πολλοί από εκείνους που ήταν στα βουνά ή οργανωμένοι με όπλα στα σπίτια τους, αισθάνθηκαν την ανάγκη να πάρουν τα όπλα και να βγουν στους δρόμους.

    Διαβάστε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ όλο το χρονικό, αλλά και την απίστευτη ιστορία του Νάσου Σκλαβενίτη, ενός εκ των τριών αδερφών που δημιούργησαν τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΙΩΝΑΝ ΟΙ “ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙ€$” ΤΟΥ ΓΚΡΗΧΕΝΛΑΝΤ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    2. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ, ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΡΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΒΟΝUS ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ

    3. ”ΑΣΤΟΧΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ”. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΥΡΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΕΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ STEP by STEP ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ,ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

    4. Απαγγελουμε ιστορία και τραβάμε μαλακια….Το θέμα είναι που βρισκόμαστε τώρα και τι κάνουμε.

    5. Ο άγνωστος επαρχιώτης Κωνσταντίνος Καραμανλής προωθήθηκε στην πρωθυπουργία από την αλλογενή βασιλική οικογένεια κατόπιν έξωθεν προτροπής.
      Αυτό μετά τον θάνατο του στρατάρχη Παπάγου αντί των επικρατεστέρων Στεφανόπουλου ή Κανελλόπουλου.
      Αποστολή του η μή Ένωσις της Κύπρου με την μητέρα πατρίδα.
      Το επέτυχε με τις συνθήκες Ζυρίχης Λονδίνου με τις οποίες παρέμεναν οι Άγγλοι με τις δύο βάσεις, το 5% του κυπριακού εδάφους, έγιναν εγγυητές μαζί με τους Τούρκους.

    6. Μπράβο ,άξια φέρεις το ”επίθετο” Κέρβερος , ας διαβάζουν , ας γνωρίζουν και μετά να σχολιάζουν .

    7. Τρεις σχολιαστές άσχετοι που γράφουν ότι φανεί του Λωλοστεφανη… Πριν ασχοληθείτε με τον Γρίβα..να πιάσετε στα χέρια σας την συνθήκη της Λωζάνης 1923 άρθρα 20-21 και τις ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ-ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1959-1960:(Υπάρχουν σε pdf στο internet κάνετε αναζήτηση στο google και θα ανακαλύψετε τα πλήρη κείμενα ειδικά από την ιστοσελίδα του ΓΕΣ/ΔΙΣ). Από εκεί και από τότε άρχισε η εθνοπροδοσία. Ο Τούρκος επέστρεψε για πρώτη φορά το 1959 ως εγγυητής με στρατιωτική ισχύ στο νησί το οποίο όμως είχε ήδη μεταβιβάσει στους Εγγλέζους πριν το 1923 και από τότε είχε ρητά παραιτηθεί από κάθε εθνοτική/εδαφική αξίωση στο νησί .. Αλήθεια ποιών οι υπογραφές κοσμούν τις ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ συνθήκες ΖΥΡΙΧΗΣ-ΛΟΝΔΙΝΟΥ; Ποιοι είναι αυτοί που ξαναέφεραν τον Τούρκο στο νησί; Ονόματα έχουν μπορείτε να τα ανακαλύψετε; Η θέλετε ζωγραφιές; Οι οποίοι μάλιστα φρόντισαν φανατικά να αφοπλιστεί η Εθνική φρουρά με κάθε τρόπο. Ο ένας από αυτούς από την έδρα του ΟΗΕ καλούσε επίσημα για στρατιωτική επέμβαση την προηγούμενη της τουρκομογγολικης εισβολής στο νησί. Θα ανακαλύψετε τα σχετικά στο YouTube. Εύκολο είναι…Πιάστε και τις δηλώσεις του τότε διπλωμάτη μετέπειτα βραβευμένου με το Νόμπελ λογοτεχνίας Γεωργίου Σεφέρη (Σεφεριάδη) για το θέμα αυτό των συνθηκών ΖΥΡΙΧΗΣ-ΛΟΝΔΙΝΟΥ. Να διαβάσετε ιστορία και να μην αναμασατε τα επί τόσες δεκαετίες χυδαία ψεύδη και τις βλακείες.

      1. Μπράβο… επιτέλους έχω αρχίσει να νιώθω ότι υπάρχει ελπίδα όταν βλέπω ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι αδαής

    8. Αυτά επι Γιάννη Σκλαβενίτη.
      Τα παιδιά του,δεν έχουν καμμία σχέση με την φιλανθρωπία κ τόν Ελληνισμό τού Πατέρα τους!
      Νά τα λέμε όλα.. Αειντε μπράβο!
      Όσο για τον Γρίβα, ηταν Ρατσιστής και Φασίστας!!
      Τα κωλόπαιδα τής Νουδούλας κ η αγγλική Κληριδο-αλεπού, φύτρωσαν εκεί πού κατούρησε ο Γρίβας.

    9. Ψωνίζουμε μόνο από τον Σκλαβενίτη υποστηρίζουμε Ελλάδα.

    10. Τον Γριβα τον δολοφονησαν. Ηθελαν να τον βγαλουν εκτος. Χωρις τον Γριβα η εισβολη ηταν πλεον ενα ντε φακτο γεγονος.

    Comments are closed.