ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ: ΑΚΑΡΠΕΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ» – ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Ο «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ» ΤΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    ΠΥΛΟΣ

    Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων παραμένουν άκαρπες παρά τις εκτενείς αναζητήσεις και ενώ οι συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, το ενδιαφέρον σήμερα είναι στραμμένο στην μεταφορά των διασωθέντων στην δομή της Καλαμάτας.

    Από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από το δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους ανθρώπους που επιβίωσαν, στη δομή της Μαλακάσας. Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι, που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

    Παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης και για τους ενήλικες, και εκεί θα γίνουν οι πρώτες συνεντεύξεις όπου οι μετανάστες θα αιτηθούν ασύλου. Αμέσως μετά, τις επόμενες μέρες, και αφότου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε άλλα ΚΥΤ στη χώρα ανάλογα με το προφίλ τους, όπου και θα έχουν δικαίωμα να παραμείνουν έως ότου γίνει έλεγχος για την αίτηση ασύλου, δηλαδή αν θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί. Σε όσους απορριφθεί θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασής τους, ή των εθελοντικών επιστροφών.

    Άκαρπες οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων
    Στον αντίποδα, οι έρευνες του Λιμενικού δεν είχαν αποτελέσματα, αφού παρά την τεράστια επιχείρηση που έχει στηθεί, δεν έχουν βρεθεί περισσότερα άτομα.

    Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 104 άτομα και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας χωρίς αποτελέσματα. Συμμετείχαν μία Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και από 2 έως 9 παραπλέοντα πλοία. Τα πλωτά του Λιμενικού άρχισαν τις έρευνες, με το πρώτο φως της ημέρας.

    Το ότι για σχεδόν δύο ημέρες δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένας αγνοούμενος κάνει τους αρμόδιους απαισιόδοξους για τη συνέχεια και αυξάνει τους φόβους ότι έχει συμβεί ίσως το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες με ακρίβεια, ωστόσο μαρτυρίες διασωθέντων κάνουν λόγο για έως και 750 άτομα.

    Η τραγική εικόνα που σχηματίζεται είναι ότι μεγάλος αριθμός μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά ήταν κλειδωμένοι στο αμπάρι του σιδερένιου αλιευτικού και αν συμβαίνει αυτό το μοιραίο σκαρί τους πήρε μαζί του στον υγρό τάφο, στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Ένα υποβρύχιο γι’ αυτά τα βάθη θα ήταν πολύ χρήσιμο… Η έρευνα του σημείου του ναυαγίου θα έδειχνε το αληθές ή το ψευδές των 700

    2. και το οσκαρ του 1ου ψευτονεκρου ρολου παει στους….ψευτονεκρους του ναυαγιου της πυλου!δικαιη επικρατηση,αναμενομενη….παιξαν καλυτερα τους ψευτονεκρους αποτι τους ψευτονεκρους στα τεμπη που πηραν οσκαρ 2ου ψευτονεκρου support ρολου!!

    3. Αν όντως υπήρχαν και άλλοι και πήγαν στον πάτο της θάλασσας θα τους βρούνε τα ψάρια.Μην ψάχνετε άλλο.

    4. Την καταντια της ταλαιπωρης Ελλαδας δεν την βλεπετε; Ολα τα ανθρωποειδη σ’ αυτον τον ιερο και ματωμενο τοπο μαζευτηκαν. Οθωμανικη αυτοκρατορια ζουμε δυστυχως. Καλη λευτερια συνελληνες.

    5. Αν το αμπάρι ήταν γεμάτο με γυναικόπαιδα γιατί δεν κλαίνε και οδυρονται οι διασωθέντες??

      Και γιατί δεν τους αναζητούν οι συγγενείς τους ??

      Μήπως τελικά δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ??

    6. Στίφη αχρείων Ασιατών και Αφρικανών εισβάλλουν στην Ευρώπη.
      Έχουν δεκαπλασιάσει του πληθυσμούς τους από το 1900.
      Το 2ο δισεκατομμύριο επί της Γης κατεγράφη το 1927 και το 3ο το 1960, τώρα οκτώ!!!
      Ένα δισεκατομμύριο είναι έτοιμο να εισβάλλει στην Ευρώπη.

    7. Δυστυχώς όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Μέρκελ ,που κανείς δεν το γράφει ,του Ερντογάν που τα κονομαει κ δυστυχως των ανθελληνων συριζαιο με τα ανοιχτα σύνορα κλπ.ολοι οι λαθρομετανάστες είναι θύματα ολων των παραπανων.

    8. Ακριβώς όπως τα λέει το άρθρο.. Φτηνά επιχειρήματα των ΜΚΟ ότι υπήρχαν 700νοματαιοιι σε σκάφος 25 μέτρων για να τους λυπηθούν και να πάρουν άδειες παραμονής οι διασωθεντες., έτσι κανει πολιτικές το ουρανιο’ τοξο:hh

    9. τι δουλεια εχει ενας μεταναστης σε ενα παρανομο αλιευτικο σκαφος με αρχηγο λαθρεμπορο ?
      ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ?

    10. Κι εσείς παίρνετε όσκαρ μαλακίας γι αυτά που γράφετε.
      Σας το δίνουν όλοι παμψηφεί !

    Comments are closed.