ΝΕΑ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΦΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΧΑΜΝΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!

    Κοινοποίηση:
    ΝΤΡΟΠΗ

    Ουσιαστικά μιλάμε για άδειασμα των ενώσεων. Αυτά παθαίνεις όταν στηρίζεις την κυβέρνηση! Μυρίζει λουκέτο στο διαδίκτυο και αβάντα στους καναλάρχες! H κίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, να φέρει αιφνιδιαστικά – χωρίς καμία ενημέρωση των ενώσεων – νομοσχέδιο σχετικό με τα εργασιακά δεδομένα του κλάδου γεννά ερωτήματα! 
     
    Το διάστημα των 15 ημερών δεν είναι αρκετό για ένα νομοσχέδιο 35 άρθρων με περίεργη και πολύπλοκη διατύπωση στο σύνολό του. 
    Για παράδειγμα, η διάταξη περί μείωσης των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια από 350 σε 240! Η ΕΣΗΕΑ τι έχει να πει; Που πανηγύριζε για τη συμφωνία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2020;
    Και να ήταν μόνο αυτό; Διαβάζουμε και παθαίνουμε πλάκα. 
     
    Η διάταξη για την κρατική διαφήμιση, όπου το ΜΜΕ που την λαμβάνει, πρέπει να έχει 15 δημοσιογράφους και όχι εργαζόμενους δηλωμένους στον ΕΔΟΕΑΠ, είναι επίσης προβληματική. Όπως και να έχει θα έχουμε το νου μας για τις οποις αλλαγές. Μέχρι τώρα καμία αντίδραση από τις.. Ενώσεις! Ουστ… 
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
    Με δωράκι στους καναλάρχες η κυβέρνηση αγοράζει στήριξη
     Μειώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους στα κανάλια

    Τροπολογία που θα θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των καναλιών να ξεφορτωθούν κι άλλους εργαζόμενους φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο να φέρει κοντύτερα στην ίδια τα αφεντικά των καναλιών, και να εξασφαλίσει την πλήρη στήριξή του στην επικείμενη εκλογική μάχη.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η επίμαχη τροπολογία αφορά σε μέτρο που είχε προσπαθήσει ξανά να περάσει η Ν.Δ. και προβλέπει αύξηση σε 40% του ποσοστού των εργαζόμενων που μπορούν να συνυπολογίζονται από συνδεδεμένες και ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής.
    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους καναλάρχες να απαλλαγούν από έως και 100 εργαζόμενους, χωρίς να παραβιάζουν τυπικά την υποχρέωση για τουλάχιστον 400 απασχολούμενους, αφού αυτοί θα εργάζονται είτε σε άλλες επιχειρήσεις είτε μέσω συνεργείων.
    Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ρύθμιση, το πρώτο «δώρο» από τον Στέλιο Πέτσα, είχε το ποσοστό αυτό στο 15% και τώρα η δεύτερη τροπολογία το αυξάνει κατά 25%.

    Επίσης με άλλη διάταξη που φημολογείται ότι θα περιέχει η τροπολογία θα μπαίνουν προυποθέσεις για την κρατική διαφήμιση στα site. Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι είδους προυποθέσεις θα είναι αυτές.
    Με αφορμή την τροπολογία η ΕΣΗΕΑ, εξήγγειλε απεργία για την επόμενη Τρίτη στα ιδιωτικά κανάλια.
    Τώρα μάλιστα. Και ποιος εργοδότης, ρε συνταξιούχοι της ρουφιανιάς, θα θελήσει να αφήσει τα κανάλια να κάνουν απεργίες, την ώρα που έχει την κυβέρνηση με το μέρος τους; Αποτυχημένες αλογοουρές του Κούλη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΛΥΦΕΤΕ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    2. Λουκετο στο ιντερνετ οχι 15% που ελεγα ουτε 10% θα παρει στις εκλογες ,, πασοκ 2010 ακολουθος μητσοτακης ///// .

    3. Δεν αγοράζουμε προϊόντα που διαφημίζουν τα κανάλια. Βγάζουμε το σκάι από τις επιλογές της τηλεόρασης μας. Οι εργαζόμενοι στα κανάλια ας ακολουθήσουν το παράδειγμα των υγειονομικών ανεμβολίαστων

    4. Έρχεται Πείνα για καναλάρχες και αρδ που στήριξαν την εγκληματική οργάνωση της νδ

    Comments are closed.