ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΟΣΜΗ ΜΑΦΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΛΤΙΑ – ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΗΔΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ – ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ…

    Κοινοποίηση:
    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

    Οι νέες ταυτότητες έρχονται, τα ερωτήματα παραμένουν. Με πανηγυρικό τρόπο υποδέχεται η κυβέρνηση την έλευση των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τον Σεπτέμβριο.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι οι νέες ταυτότητες να παρουσιαστούν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και να είναι διαθέσιμες για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, ορισμένα χρηστικά ερωτήματα τόσο για τις παλιές όσο και τις νέες ταυτότητες παραμένουν αναπάντητα, καθώς, όπως συνηθίζει αυτή η κυβέρνηση, προχωράει σε αλλαγές χωρίς πρώτα να έχει υπάρξει ενημέρωση και λεπτομερής προεργασία, ώστε να αποφεύγονται τα απρόοπτα και οι γκάφες.

    Για τις νέες ταυτότητες αλλά και το χρονοδιάγραμμα έλευσής τους μίλησε χθες ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να εκδίδονται οι νέες ταυτότητες, μεγέθους πιστωτικής κάρτας, και εντός του Ιανουαρίου 2024 τα νέα διαβατήρια, με αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Σύμφωνα με τον υπουργό, η διάρκειά τους θα είναι δεκαετής και οι πολίτες με μία αίτηση θα μπορούν να τα ανανεώνουν.

    «Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» ενημέρωσε και ξεκαθάρισε πως «την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους».
    Για τις παλιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον, αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια».

    Ωστόσο το θέμα των νέων ταυτοτήτων δεν αντιμετωπίζεται από όλο το κόσμο με αισιοδοξία, καθώς υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που εκφράζει έντονες επιφυλάξεις. Ωστόσο, ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι εκφράζει προβληματισμούς και απορίες, βλέποντας με καχυποψία αυτές τις ξαφνικές αλλαγές σε ένα τόσο θεμέλιο ζήτημα για την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

    Τα ερωτήματα αφορούν πολύ βασικά πράγματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί με επίσημο τρόπο από τα αρμόδια υπουργεία.

    Σκάνδαλο μαμούθ κρύβεται πίσω από τις νέες ταυτότητες! Σήμερα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί, το εκτενές ρεπορτάζ για την πλήρη παρακολούθηση της ζωής μας μέσω των νέων ταυτοτήτων 

    1.indd

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Αγαπητέ Στέφανε σε άκουσε χτες στον Αλερτ να λες ότι δεν έιναι σοβαρο επιχειρημα το γεγονός ότι η νέες ταυτοτητες θα εχουν την δυνατοτητα του γεωεντοπισμού και το κορόιδεψες αυτό επειδή μπορούν και να μας εντοπίζουν και από τα κινητά!Ωραία λοιπόν άμα είναι έτσι ας μας τσιπάρουμε κιόλας αφού και μπορούν να μας βρούν και από το κινητό μας!!Δεν είναι λογικό επιχείρημα αυτό που είπες χτες!Αρνούμαστε το οτιδήποτε μπορεί να μας εντοπίζει γιατί είμαστε ελεύθεροι ως άνθρωποι και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα κερατά να γνωρίζει που πάω και τι κάνω με οποιδήποτε μέσω θέλει αυτός να με εντοπίζει!Τέλος!

    2. στην αρχη ολα μελι γαλα.. μετα αφου ολοι θα εχουνε ψηφιακη ταυτοτητα θα την συνδεσουν με το ταξις και αφμ. Αν χρωστας δε θα σου προσφερουν υπηρεσιες. δε θα μπορεις να την ανανεωσεις.

    3. Σωστα, η Αγγλια εκανε opt out απο την “Καρτα του Πολιτη”, οπως την ελεγαν τοτε, οταν η May ηταν Υπουργος Εσωτερικων επειδη ειναι very intrusive.
      Και παλι σωστα στην Αυστραλια η κυβερνηση του Bob Hawke ειχε σχεδιασει κατι σαν ταυτοτητα με το Australia Card, αλλα παρα λιγο να πεσει η κυβερνηση του.
      Δεν πραγματοποιηθηκε ποτε, και ουτε προκειται.
      Η Αμερικη δεν ειχε και δεν θα εχει ποτε, Αστυνομικη Ταυτοτητα.
      Η Ελλαδα ειναι η χωρα της ΥΠΟΤΑΓΗΣ και του ΝΑΙ, σε οτι τρελο κι αν ζηταει η κομμουνιστο-φασιστικη πλεον ΕΕ.

    4. Το κτήριο στην Σόλωνος, δίπλα στην Νομική, άνηκε στον ΟΤΕ.
      Επωλήθη από τον γερμανοκρατούμενο ΟΤΕ στην Space Hellas των Μανωλόπουλων.

    5. Μας ρωτησατε αν θελουμε καινουργιεςταυτοτητες;… η αποφασιζετε για εμας χωρις εμας. Εγω δεν θελω καινουργια ταυτοτητα σας την χαριζω και γλιτωνω και χρηματα για την χρεωκοπημενη χωρα που κυβερνατε. επισης σας θυμιζω οτι δεν θα ειστε για παντα παντοδυναμοι. και τοτε θα κλαψετε πικρα πολυ πικρα δικαιως γιατι αξιζετε το χειροτερο. κυβερνοντες του συστηματος ολοι σας.

    6. Ποια παρακολούθηση σας ρε ζώα…με τα κινητά σας όλοι και με τις ρυθμίσεις που έχετε, αυτοφακελωνεστε…Την προσωπική ζωή σας τη βγάζετε φόρα παρτίδα, που είστε, τι κάνετε, τι τρώτε, τι πίνετε , τι χ@ζετε, τα παιδιά σας εκθέτει κλπ…και μιλάτε για παρακολουθήσεις;

    7. Έχουν τσιπς με ρίγανη και βρίσκουν που είσαι… Μην την βγάλετε…

    8. Ο Γεωργιάδης τα γύρισε για τους λαθρομετανάστες, τα γύρισε για το τζαμί, τα γύρισε για τις Πρέσπες που τώρα δεν την λέει προδοσία, τα γύρισε για τη νδούλα που τους έλεγε ψεύτες και κλέφτες! Ε δεν θα τα γύριζε για τις ταυτότητες; Εδώ φώναζε να απαγορευθεί ο Ηλίας και δεν φώναζε για τον Ανταρσύα των λαθρομεταναστών που διαμαρτύρεται για τον Σύριο που σκότωσε ο αστυνομικός και κυκλοφορούσε ελεύθερος ο Σύριος αντί να είναι φυλακή! Μέχρι μουστάκι σε έβαλε ο Κούλης να ξυρίσεις Μπουμπούκο Γεωργιάδη που συμπορεύεσαι με …Ανταρσύα! Γρήγορα την ταυτότητα Γεωργιάδη με φόντο το παλιό σου βίντεο που δεν την ήθελες γιατί ήσουν Ορθόδοξος!

      1. και ο δολοφονος αστυνομικος ελευθερα κυκλοφορει. Βλεπεις που κι εσυ εισαι σα τον Αδωνη, 2 μετρα και 2 σταθμα…

    9. ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. ΑΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ 666.
      ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ

    10. Εν το μεταξύ ταυτότητες έχουν ελλάχιστες χώρες στο πλανήτη.

      Ακόμα και Αγγλία, ΗΠΑ δεν έχουν ταυτότητες. Είτε με διαβατήριο είτε με δίπλωμα οδήγησης είτε με άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας κάνεις τις δουλειές σου όλες.

      1. σωπα ρε φιλε, κι αν δεν εχεις ουτε διαβατηριο γιατι δε ταξιδευεις εξω, ουτε διπλωμα γιατι δεν οδηγας, τοτε τι εχεις?

    Comments are closed.