ΝΕΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ… ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ – ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ…

    Κοινοποίηση:
    0285bc0f6369c6489dba0c9c0508db30

    Σε επαγρύπνηση παραμένουν κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις παρακολουθώντας στενά κάθε κίνηση της Τουρκίας.

    Η ηρεμία που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο εκτιμάται θετικά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει λήξει ο συναγερμός. Το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, ενώ και ο τουρκικός στόλος, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποχωρήσει από την περιοχή, δεν εμφανίζει κινητικότητα.

    Κανείς αυτή την στιγμή από ελληνικής πλευράς δεν μιλά για αποκλιμάκωση, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί έμπρακτες κινήσεις από την πλευρά της Άγκυρας. Επιπλέον, η τουρκική NAVTEX για την περιοχή που περιλαμβάνει και ελληνική ΑΟΖ εκπνέει στις 2 Αυγούστου, οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας.

    Το μήνυμα που εκπέμπει η Αθήνα παραμένει σταθερό και συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις: «Ψυχραιμία, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση». Παρά την δημιουργία, από δημοσιεύματα και τις παρεμβάσεις άλλων κυβερνήσεων, ενός κλίματος μείωσης της έντασης, η ελληνική πλευρά παραμένει σε επιφυλακή.

    Ο Μητσοτάκης αντί να δώσει τελεσίγραφο, ζητά από τους άλλους να τραβήξουν το αυτί του Τούρκου

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η στρατιωτική ηγεσία μια χαρά έχουν κινητοποιηθεί και έχουν το σθένος και την ικανότητα να χτυπήσουν το “σκύλο στο κεφάλι”. Αυτό δεν δείχνει να ισχύει στην πολιτική ηγεσία αφού ο Κούλης αντί να βγει και να δώσει τελεσίγραφο πολέμου στον Ερντογάν αν αυτός ρίξει το Oruc Reis στο Αιγαίο, έχει πλακωθεί στα τηλεφωνήματα στους ξένους ηγέτες. Λες και η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει δείξει ότι αυτή η τακτική έχει φέρει αποτελέσματα. Η Ελλάδα είναι μόνη της και θα παραμείνει αν υπάρξει σύρραξη ή και πόλεμος με τα μεμέτια. Ο Ερντογάν – οφείλουμε να παραδεχτούμε – έχει ήδη ετοιμάσει το στρατιωτικό σκέλος της επεκτατικής του πολιτικής έχοντας δημιουργήσει συμμαχίες σε διπλωματικό επίπεδο. Με τη Γερμανία υπάρχουν ιδιαίτερες οικονομικές σχέσεις  και τυχόν κυρώσεις θα επηρέαζαν αρνητικά την εύθραυστη τουρκική οικονομία.

    Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις διεθνείς επαφές για την ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας και χθες συνομίλησε με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτόν που δικαιολόγησε την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί πριν από λίγες ημέρες. Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να έχει και άλλες ανάλογες επαφές προκειμένου να ενημερώσει για τους κινδύνους που προκαλεί η τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Το ΚΥΣΕΑ αγνοείται…

    Την ίδια ώρα σαν άλλο 1996 που έφτασε στο… και πέντε να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ ο Σημίτης στο γραφείο του στη Βουλή αφού βαριόταν να πάει στο ΥΠΕΘΑ, ο Μητσοτάκης αρνείται να το συγκαλέσει για να μην… ανησυχήσει τους απέναντι. Μέχρι και ο μπολσεβίκος ο Τσίπρας το είπε αυτό χθες στη Βουλή και έχει δίκιο.

    Αντ’ αυτού ο Κούλης επέλεξε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρώτος θα μπει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 13.30 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά, στις 18.15 με τον Γιάννη Βαρουφάκη και στις 19.30 με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Αύριο στις 09.30 θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

    Η χώρα πληρώνει σήμερα τη νύχτα των Ιμίων

    24 χρόνια μετά την αποφράδα νύχτα των Ιμίων και τη δολοφονία τριών άξιων αξιωματικών μας, η χώρα πληρώνει σήμερα την εθνική προδοσία και την υποδούλωση της χώρας στους ξένους.

    Αν ο Σημίτης και ο Πάγκαλος είχαν δείξει ελάχιστη αποφασιστικότητα και είχαμε βυθίσει τον τουρκικό στόλο εκείνο το βράδυ, σήμερα οι Τούρκοι δεν θα το έπαιζαν νταήδες της Μεσογείου ώστε να ικανοποιήσουν το νεοθωμανικό τους ιδεασμό και την τρελαμάρα που κουβαλάει στο κεφάλι του ένας δικτάτορας σαν τον Ερντογάν. Με τις τουρκικές φρεγάτες στον πάτο της θάλασσας, οι μογγόλοι θα έβγαιναν ξανά στο Αιγαίο μετά από 50 χρόνια. Όμως ο αέρας ήταν δυνατός και τα συμφέροντα των Αμερικανών αρκετά για να ταπεινωνόμαστε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Σας παραθέτω ένα σχόλιο ενός αναγνώστη σε άλλο σημερινό άρθρο σχετικά με ΚΥΣΕΑ :
      “Μιχάλης23|07|2020 στις 14:25
      Είμαι στρατιωτικός βρισκόμαστε σε επιφυλακή, έχουν δοθεί εντολές πολεμικής εμπλοκής γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν απαιτείται σύγκλιση ΚΥΣΕΑ, αυτό συγκαλείται για να παρθούν αποφάσεις πολεμικής ή όχι εμπλοκής, από την στιγμή που δόθηκε επιφυλακή και κανόνες εμπλοκής δεν έχει λόγο ύπαρξης ΚΥΣΕΑ”

    2. ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ… ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΑΝΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑΝΚ…

    3. “”Ο Μητσοτάκης αντί να δώσει τελεσίγραφο, ζητά από τους άλλους να τραβήξουν το αυτί του Τούρκου”” το καμαρι του σοφου ψοφοφορου λαου…. φτουυυυυυυυυυυ

      1. Από αυτούς που τον πληρώνουν και την οικογένειά του ,και από αυτούς που χαρτζιλκωνουν την χώρα από το 78

    4. Απο δω και εμπρος δεν χρειαζεται να ρωταει ο στρατος τον Μητσοτακη αυτα τα αντικοιλα
      τι πρεπει να κανει ας ρωτησει κατ ευθειαν την πηγη την Μερκελ
      για να ειναι απολυτα σιγουρος.
      Αυτα τα αντρικοιλα αραγε γιατι τα πληρωνουμε.

    5. Τον Βαρουφάκη, γιατί να τον ενημερώσει;;; ΕΡΩΤΩ!!!

    6. Συμφωνα με τον κυριο Μαζη
      ο Μητσοτακης ελαβε εντολη απο τη Μερκελ και τις ΗΠΑ
      να μην συναψει τη συμφωνια με τη Γαλια για αλληλοστηριξη
      σε περιπτωση που προσβληθει μια απο τις δυο χωρες σε πολεμο με την Τουρκια
      εχει εντολη να αφησει την Τουρκια ελευθερη και να μην προβει σε καμια αντιδραση.
      Αυτες τις εντολες εκτελει
      και μην περιμενεται αδικα να επεμβει ο στρατος σε οποιαδηποτε παραβιαση της Τoυρκιας των εθνικων μας δικαιωματων,ουτε του χρονου δεν θα αφησει τον στρατο να επεμβει.
      Το Αιγαιο το εχουν ηδη μοιρασει.
      Επομενως καληνυχτα Ελλαδα κοιμησου τον υπνο
      του δικαιου μ αυτους που ανεβασες στην κηβερνηση

      1. PERFECT!!!! CHAPEAU!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!! ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
        “” Το Αιγαιο το εχουν ηδη μοιρασει”” . τελειωμενη υποθεση η ελλαδα για ευρωπη και τουρκια….. 70δις…. στους ζητουλες δεν δινοντε ετσι για πλακα. ξερουν ποτε’ δεν θα ξεπληρωθουν…. θαλασσα ομως και γη αξιες…….

    7. Αυτοι θα επρεπε να ειχαν καθησει στο σκαμνι για την προδοσια των Ιμιων, αντ’ αυτου βγαινουν ακομα στο προσκινειο και λενε διαφορα!!!!!!! Ο σημερινος τηλεφωνει στους ξενους και παρακαλα να τον …….ελεεισουν βαζοντας κυρωσεις στον Ερντογαν και να τον… μαλωσουν, αντι να πει στους Τουρκους με αποφασηστικοτητα, αν τολμησετε να κανετε ερευνα στην Ελληνικη ΑΟΖ θα πατε στο βυθο!!!!!! Μιλαμε για ανεκδιηγητους πολιτικαντηδες!!!!!!!!

      1. ΣΩΣΤΟΣ!!!!! ετσι…ετσι…..”” Μιλαμε για ανεκδιηγητους πολιτικαντηδες!!!!!!!! “” και ποιος τους εχει βαλει εκει που ειναι?? για δεκαετιες τωρα??? και για τις επομενες 10ετιες?? Ο Σ Ο – Φ Ο Τ Α Τ Ο Σ ελληνικος Λ Α Ο Σ!!!!!!!!!!!!!!! αντε τωρα με τις υγιες του!!!!!!!!!!!!!

      2. Μαζί με αυτούς καλό ΕινΙ στο σκαμνί να καθίσουν κάποτε και οι ψηφοφόροι τους, μάντρα και μάτι, πνίγηκαν κάηκαν πάλι τους ίδιους ψήφισαν,

    8. 1976 Πρωθυπουργος Αντρέας Παπανδρέου

      Αντιπολίτευση Κωνσταντίνος Καραμανλής

      Το Χορα ετοιμάζεται να πλεύσει στην Μεσόγειο

      Ο Αντρέας καλεί τον Καραμανλή στο τηλέφωνο θα δώσω εντολή να το βυθίσουν αν περάσει μια πιθαμή Ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχω την συγκατάθεση σου ?

      Καραμανλής είμαι μαζί σου δώσε στον Επιτελάρχη Εντολή

      Άντρες με πολλά κότσια ( ΠΟΙΟ ΚΥΣΕΑ και κλπ )

      1. Εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου και λες μαλακιες.Ο ημιμαθης ειναι χειροτερος απο τον αμαθη.Ψαξου λιγο και διαβασε κατι περισσοτερο απο Μικυ Μαους.Το 1976 πρωθυπουργος Κ.Καραμανλης,αρχηγος αντιπολιτευσης Α.Παπανδρεου,προεδρος Κ.Τσατσος.Ο Ανδρεας ως αντιπολιτευση ελεγε “βυθισατε το Χορα”.Το 1987 που επαναληφθηκε το σκηνικο με το “Σισμικ”,και τοτε οντως υπηρχε εντολη για βυθιση του, ηταν πρωθυπουργος ο Ανδρεας,με προεδρο Σαρτζετακη.

    9. Εγω λεω οτι εχει ενα δεος και ενα φοβο ο μητσοτακης απο τον ερντογαν και για αυτο βαζεις τριτους να τηλεφωνουν και το εχουν παρει χαμπαρι η γειτονες και κανουν οτι θελουν για αυτο προκαλουν συνεχεια… τοσα χρονια δεν κανανε τζαμι την Α.Σοφια…θελει θαρρος για να κυβερνησεις μια χωρα το να μιλας με την μερκελ ειναι ευκολο θα σου κουναει το κεφαλι συγκαταβατικα αλλα ο ερντογαν ειναι δυσκολος θελει υπομονη και ηρεμια και να μην δειχνεις οτι φοβασαι…

      1. “” ερντογαν ειναι δυσκολος θελει υπομονη και ηρεμια και να μην δειχνεις οτι φοβασαι… “” ποσες 10ετιες ακομη υπομονη??? αυτην εκμεταλλευεται ο ερντι…… και ξερει οτι οι ελληνες φοβουντε μηπως δυσαρεστησουν τους γερμανους που έιναι οι πλατες των τουρκων…. ……..
        αυτονων ολων και των οικογενειων τους και των ομηγυρων τους, δεσμευση των περιουσιων τους, αφαιρεση διαβατηριων και στους γερμανους για ασυλο. Ε Χ Τ Ε Σ!!!

    10. δίνεις, ευχαριστείς του Αμερικανούς, καθαρίζεις και περνάς στην ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας, επί Σημίτη δούλεψε η οικοδομή και χτίστηκε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια θέσεις στον τουρισμό.

    11. Τι μας πουλαει…Διαμεσολαβηση, γερμανων ?
      Ερχεται και η γερμανικη προεδρια στην ΕΕ…
      Θα τον καθισουνε …στο τραπεζι…γερμανοι, αμερικανοι, ευρωπαιοι…
      Και θα δει τα ραδικια αναποδα…
      Και μετα…?
      Πηγαινε ρε, τρεχοντας, στους Γαλλους,
      αγορασε τις φρεγατες και κανε την αμυντικη συμφωνια,
      μπας και προλαβεις…
      Αχρηστε….

    12. Μιλάει κι ο κινέζος, το απολειφάδι. Αυτός θα έπρεπε να έχει μπει στη φυλακή πριν τον Τσοχατζόπουλο, αν υπήρχε δικαιοσύνη σ’ αυτόν τον τόπο.

      1. ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ!!!! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ!!!!!!!!!!!!! ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    13. Κάντε ένα photoshop κουλή με κρεατοελιες…

      1. Καλύτερα να τον κάνει μισό φαλάκρα σαν γέρο με άσπρα μαλλιά και δίπλα του για γυναίκα μια χοντρέλα 15 χρόνια μεγαλύτερη του ή ίδιας ηλικίας και χωρίς παιδιά, στείρα!

    Comments are closed.