ΝΕΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΥΛΗ – ΜΑΡΕΒΑΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ – ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

    Κοινοποίηση:
    3937445_1

    Όταν ο Κούλης δείχνει τέτοια πρεμούρα, τότε σίγουρα μυρίζει χρήμα! Και η όρεξή του άρχισε να ανοίγει στα τέλη Αυγούστου του 2023 όταν, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, πρωθυπουργός της Ινδίας επισκεπτόταν τη χώρα μας.

    Και είναι τέτοια η πρεμούρα του, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον Ναρέντα Μόντι για να του ανακοινώσει την πρόθεσή του να ανοίξει άλλα δυο προξενεία στην Ινδία. Και είναι να απορεί κανείς: Τι τα θέλει τόσα προξενεία; Μήπως για να διευκολύνουν τις νέες μπίζνες της Μαρέβας με τους Ινδούς; Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις 25 Αυγούστου, ο Ναρέντα Μόντι επισκέφτηκε την Αθήνα όπου συνάντησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα έγινε δεκτός από την πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του απένειμε σε ειδική τελετή το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής. Προηγουμένως, ο Ινδός Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

    Ο Μόντι πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τελευταία φορά που είχε έρθει στην Ελλάδα ηγέτης της Ινδίας ήταν τον Σεπτέμβριο του 1983, όταν τότε πρωθυπουργός ήταν η Ίντιρα Γκάντι. Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας: «Η Ινδία και η Ελλάδα απολαμβάνουν πολιτισμικούς δεσμούς, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια μέσω της συνεργασίας σε τομείς όπως οι θαλάσσιες μεταφορές, η άμυνα, το εμπόριο, οι επενδύσεις και οι δεσμοί μεταξύ ανθρώπων. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της σχέσης. Θα αλληλεπιδράσει επίσης με επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, καθώς και με την ινδική κοινότητα στην Ελλάδα».

    Οι επιχειρηματίες και το… «ζουμί»

    Στην τελευταία πρόταση περί… επιχειρηματιών είναι και όλο το «ζουμί», διότι λίγους μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2024, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, προσγειωνόταν στο Νέο ∆ελχί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία ήταν ντυμένη στα χρώματα της Ινδίας, έφτασαν στο Rashtrapati Bhavan όπου τον υποδέχτηκε ο ομόλογός του Ναρέντρα Μόντι. Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών. «Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη. Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος της επίσκεψης Μητσοτάκη ήταν η ανάδειξη της Ελλάδας ως στρατηγικής, γεωπολιτικής και εμπορικής πύλης προς την Ευρώπη της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη και η περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων λίγους μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη Μόντι στην Αθήνα.

    «Ψάρευαν» στη Βομβάη Ινδούς επενδυτές

    Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός και η σύζυγός του αναχώρησαν για τη Βομβάη, όπου είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους ινδικών επιχειρήσεων και ομίλων, ενώ χαιρέτησαν και το ελληνο-ινδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, επιδιώκοντας συμφωνίες και αμοιβαίες επενδυτικές ευκαιρίες. Υπενθυμίζεται ότι με την Κοινή ∆ήλωση αναβάθμισης των σχέσεων σε στρατηγικές τον περασμένο Αύγουστο, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας στο πολιτικό επίπεδο, στην ασφάλεια και στην οικονομία με στόχο τον διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου τα επόμενα χρόνια. Στο οικονομικό και επιχειρηματικό κομμάτι, τα πρώτα ανοίγματα έγιναν τον περασμένο Αύγουστο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας στην Αθήνα, όπου είχε δοθεί η πρώτη ευκαιρία να γίνουν επαφές ανάμεσα σε ινδικές και ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να διερευνηθούν επενδυτικές ευκαιρίες και να οικοδομηθούν σχέσεις και συνεργασίες. Και σύμφωνα με πληροφορίες, μια από αυτές θα είναι η… ενασχόληση της πρώτης κυρίας με το ινδικό μετάξι και όχι μόνο, που θα αντικαταστήσει τους μεταξοσκώληκες του Σουφλίου για τη Zeus&Dione, τον οίκο μόδας από τον οποίο φέρεται να έχει… αποχωρήσει…

    Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Με το μπαρντον για μαλακα περνατε τον Ινδο? ! Αυτος δεν ξερει κουληδες και μαρεβες! Απο ρεγγες μπορει να ξερει!

    2. Η λύση είναι να ψηφίσουν οι Έλληνες την Ελλ.Λυση που είναι η μόνη δυναμική αντιπολίτευση και μέσα στη βουλή για να γίνει κυβέρνηση! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πέσει η κυβέρνηση παρα μόνο να γίνει ο κύριος Βελόπουλος πρωθυπουργός της χώρας μας!

    3. Μία είναι η λύση. Να βάλουμε και εμείς στο σύνταγμα μας ότι στα βόρεια της δικής μας Μακεδονίας υπάρχει ένα αλύτρωτο γεωγραφικό τμήμα που οι κάτοικοι του αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και πρέπει κάποια στιγμή να ενωθούν με την Μητέρα Ελλάδα! Να δούμε τότε θα θέλουνε να λένε ότι είναι Μακεδόνες?

      1. Η λύση είναι να ψηφίσουν οι Έλληνες το Ελλ.Λυση που είναι η μόνη δυναμική αντιπολίτευση και μέσα στη βουλή για να γίνει κυβέρνηση! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πέσει η κυβέρνηση παρα μόνο να γίνει ο κύριος Βελόπουλος πρωθυπουργός της χώρας μας!

    Comments are closed.