Η Τουρκία δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Λίγες ώρες μετά από το απίστευτο δημοσίευμα του BBC, στο οποίο γινόταν λόγος για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα», τα τουρκικά ΜΜΕ ξεκίνησαν το δικό τους παιχνίδι, κάνοντας λόγο, αυτή τη φορά, για τουρκική μειονότητα.
Σε δημοσίευμά του το dirilis postasi παρομοιάζει την ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα που ανέφερε το BBC με τη μουσουλμανική, αποκαλώντας την βέβαια ως τουρκική, επιχειρώντας έτσι να θέσει νέο θέμα στη δυτική Θράκη αυτή τη φορά.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο» το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το βρετανικό κανάλι ειδήσεων BBC δημοσίευσε άρθρο αναφορικά με το «προβληματικό ζήτημα των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα»! «Η Αθήνα αναγνωρίζει το βόρειο γείτονά της ως «Βόρεια Μακεδονία» και έμμεσα τη μακεδονική γλώσσα και την ταυτότητά της.
Για πολλά χρόνια οι μειονότητες ζουν σε καταπίεση, οι ταυτότητες των μειονοτήτων δεν αναγνωρίζονται. Σε συνέντευξή του ένας 92χρονος Έλληνας πολίτης, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως ‘Μακεδόνας’ (Makedonyalı) , αναφέρθηκε στη συστηματική καταστολή του ελληνικού κράτους προς τη μειονοτική ομάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την παρουσία των Σλαβομακεδόνων στην ελληνική επικράτεια, είπε ότι για το ελληνικό κράτος είναι μεγάλο ταμπού (büyük tabu).»
Η αντίδραση των κυβερνητικών αξιωματούχων των γειτόνων, στις ειδήσεις του BBC ήταν σκληρή όπως αναμενόταν.
Οι ελληνικές αρχές απέρριψαν την ύπαρξη μειονότητας που αναφέρεται στο άρθρο και τόνισαν ότι στη συμφωνία με τη Βόρειο Μακεδονία δεν υπάρχει κανένα άρθρο ή αναφορά στο εύρημα.
Ενόψει της κριτικής γιατί δεν διδάσκεται η ‘μακεδονική’ γλώσσα, απάντησαν ότι οι γλώσσες που διδάσκονται στην επικράτειά μας είναι ένα εσωτερικό θέμα.
Η συμφωνία του ονόματος απέδειξε ότι δεν υπάρχει τέτοια μειονότητα.
Στη Δυτική Θράκη οι Τούρκοι δεν διαφέρουν
Το ζήτημα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων υπήρξε και παραμένει ένα από τα κύρια προβλήματα της Ελλάδας στη διαδικασία της ΕΕ.
Ομοίως, η προσέγγιση των ελληνικών αρχών στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, που λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους μειονότητα. «Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, καθορίζονται ως μουσουλμάνοι Έλληνες (“Müslüman Yunanlar”) και δεν έχουν καμία σχέση τους Τούρκους», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
στα νησιά του Αιγάιου, στην νότια Μακεδονία, στην Κρήτη, στην Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο στην Αθήνα και αλλού.
Γι` ολα αυτα, εβαλε, το χερακι του και ο Ροντος και αλλα, προδοταρια.