ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ… ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ! ΚΛΕΙΝΕΙ 132(!!) ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Κοινοποίηση:
ασψαψασψσψσαψ

Βόμβες μεγατόνων περιλάμβανε η ομιλία του υπουργού εθνικής άμυνας Νίκου Δένδια στις 25 Οκτωβρίου 2024 στον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών. Ο ΥΕΘΑ ανακοίνωσε ότι η «Ατζέντα 2030» που προωθεί, περιλαμβάνει μειώσεις προσωπικού, που είναι τόσο μεγάλες ώστε θα εξοικονομηθεί το 30% της μισθοδοσίας που δίνεται σήμερα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βόμβα Δένδια για Μείωση Αξιωματικών

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, στο στόχαστρο της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι μπαίνουν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ, με στόχο την εξάλειψή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις με παράλληλη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών.

Αυτό γίνεται φανερό από τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Δένδια ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση των Ρόταρι αναφέρθηκε σε νέα δομή στο στράτευμα και σε αναλογίες αξιωματικών προς υπαξιωματικούς που αποκλίνουν από τα διεθνή πρότυπα.  Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο αμερικανικό μοντέλο για τους υπαξιωματικούς, το οποίο δεν είναι άλλο από το γνωστό «Σώμα Υπαξιωματικών» που προωθούσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια διαφορετική δομή στο επαγγελματικό μας προσωπικό. Λιγότερες θέσεις αξιωματικών. Διαφορετική καριέρα για τους υπαξιωματικούς.

Θα έχετε δει όλες τις ξένες ταινίες, ιδίως στο αμερικανικό στρατό. Σε αυτό παίρνουμε υπόδειγμα από αυτούς. Ποιος διοικεί τη μικρή μονάδα το λόχο, την διμοιρία του ο Αρχιλοχίας. Ο ανθυπολοχαγός είναι ένας ψάρακας ο οποίος εμφανίζεται πάει στη μονάδα, δεν ξέρει τίποτα. Ποιος του βγάζει το γράσο από τα μάτια, όπως και στους νεοσύλλεκτους;
Ο μόνιμος υπαξιωματικός αυτός είναι. Η βάση της μονάδας. Κι αυτός είναι εκεί.

Εμείς αυτό δεν το έχουμε. Θα το φτιάξουμε, θα αλλάξουμε τη Σχολή, θα χρησιμοποιήσουμε τους υπαξιωματικούς μας, θα δημιουργήσουμε μια στέρεη βάση μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή.

Αξιωματικός και υπαξιωματικός στον ελληνικό στρατό είναι αναλογία ένα προς ένα. Το διεθνές στατιστικό είναι ένα προς εννέα. Δεν πάμε έτσι κάπου.

Και βεβαίως, ελαττώνοντας τους αριθμούς των αξιωματικών, ελαττώνοντας, -γιατί θα ελαττώσουμε γιατί θα ελαττώσουμε τις μονάδες-, τα λεφτά που θα μας περισσέψουν υπολογίζουμε 30% της μισθοδοσίας, θα τα χρησιμοποιήσουμε -γιατί άλλο- για να αυξήσουμε τους μισθούς των υπολοίπων.

Γιατί με τους μισθούς που δίνουμε, η Σχολή Ευελπίδων είχε 64% κενά στην τελευταία εισαγωγή.

Και στο τέλος καταλαβαίνετε ότι τα άρματα, τα όπλα όλα ωραία είναι, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος πίσω. Είναι ένα μηδέν. Και επίσης η ασφάλεια. Είναι μεγάλο αγαθό και αφορά τον καθένα μας. Δεν αφορά κάποιον άλλον, αφορά όλους μας.

Εάν δεν υπάρχει ασφάλεια ό τι και να κάνεις αν δεν υπάρχει πόρτα στο σπίτι που να κλείνει και να αφήνει τον κλέφτη τον κακό έξω ό τι και να έχεις μες στο σπίτι. Στην πραγματικότητα δεν σου ανήκει.

Πρέπει λοιπόν να πάμε σε μία συνολική διαφορετική αντίληψη. Σας είπα λίγα πράγματα για αυτό θα μπορούσα να μιλάω ώρες, αλλά ήθελα να σας δώσω κάποια ίχνη. Κάποια στοιχεία αυτού που λέμε Ατζέντα 2030.

Δένδιας στο Ροταριανό Όμιλο για προσωπικό

Δένδιας: Κλείνουν 132 στρατόπεδα

Θα αλλάξουμε πλήρως την πυκνότητα των μονάδων. Αυτή τη στιγμή οι μονάδες του ελληνικού στρατού έχουν πυκνότητα, 27% είναι κωμικό. Θα φτάσουμε στα επόμενες 24 μήνες στην πυκνότητα στο 70% Πώς; Κλείνοντας στρατόπεδα, συγχωνεύοντας μονάδες.

Θα κλείσουμε 132 στρατόπεδα από τα 831 που έχουμε. Ανοίγω παρένθεση να σας πω έχουμε περισσότερο στρατόπεδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δεν γίνεται. Θα κλείσουμε στρατόπεδα, θα συγχωνεύσουμε μονάδες, θα συγχωνεύσουμε δυνατότητες. Σε όλα τα σώματα.

Θα σας πω κάτι που όταν το είδα μου φάνηκε ως ανέκδοτο. Νόμιζα ότι δούλευε το γραφείο μου. Το ξέρετε ότι έχουμε ένα Ναυτοδικείο στα Γιάννενα; Τον περσινό χρόνο δίκασε 5 υποθέσεις, όμως ο ελληνικός λαός πληρώνει 8 μισθοδοσίες. Για τις 5 υποθέσεις το χρόνο. Υπάρχει πλήρης παραλογισμός πλήρης. Αυτά όλα πρέπει να τα σταματήσουμε, αλλιώς δεν πάμε μπροστά.

Κατά τα άλλα, αποδίδει… τιμές

Το θράσος του όμως είναι απύθμενο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο Χ αναφέρει: «28η Οκτωβρίου: Ημέρα εθνικής εορτής και απόδοσης τιμής σε όσους πολέμησαν για την Eλευθερία της Ελλάδας».

Και προσθέτει:

 «Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο: EΛEYΘEPIA

Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος». (από το «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. σε μασονους της οργανωσης ροταρυ τα ελεγε αυτα πιο ξεπουλημενος πεθαινεις

  2. ουστ σιχαμενοι Ανθελληνες. πισω εχει η αχλαδα την ουρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΚΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ.

  3. Αχ τι καλά που τα λέει κ ακόμη καλύτερα που οι αξιωματικοί υπακούουν…τώρα με τα στοτρναρια (όχι όλοι βέβαια) που θα διοικούν θα αισθάνομαι ασφαλεστερη.
    Στους ροταρι τα είπε έτσι…;

Leave a Response