ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

    Κοινοποίηση:
    ot_thermansh36-768x466-1

    Ξεκινά αύριο 15 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή έναρξης να είναι χαμηλότερη από πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εταιρείες εμπορίας, η τιμή έναρξης φέτος διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 με 1,12 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,35 ευρώ πέρσι.

    Τα μηνύματα από την αγορά αποτυπώνουν αμελητέα ζήτηση, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, ενώ αβέβαιη είναι η εξέλιξη της τιμής λόγω του πολέμου στη Μ. Ανατολή.

    Το επίδομα θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 800 ευρώ -έως και 1.000 στις παραδοσιακά πολύ πιο κρύες περιοχές της χώρας

    Το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει την ανιούσα, επηρεάζοντας και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 71 δολάρια το βαρέλι που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου εκτοξεύτηκε την Παρασκευή κοντά στα 80 δολάρια στη σκιά της κλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

    Τις επόμενες μέρες η ΚΥΑ για το επίδομα
    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ για τις λεπτομέρειες καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και την έναρξη των αιτήσεων.

    Το επίδομα θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 800 ευρώ -έως και 1.000 στις παραδοσιακά πολύ πιο κρύες περιοχές της χώρας, όπου που οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγαλύτερες και άρα και η κατανάλωση πετρελαίου ή άλλων πηγών θέρμανσης είναι μεγαλύτερες.

    Το τελικό ποσό του επιδόματος προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της βάσης του 350 με τον λεγόμενο συντελεστή βαθμοημέρας ο οποίος είναι διαφορετικός για κάθε περιοχή της επικράτειας. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε παιδί.

    Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί με βάση τα εξής εισοδηματικά κριτήρια:

    16.000 ευρώ για τον άγαμο
    24.000 ευρώ για τον έγγαμο με αύξηση του κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
    Για μονογονεϊκή οικογένεια -χωρίς την προσαύξηση τέκνου- το όριο τίθεται στις 26.000 ευρώ
    Προβλέπεται και όριο ακίνητης περιουσίας, 200.000 ευρώ για τους άγαμους δικαιούχους και 300.000 ευρώ για τους έγγαμους. Η πρόβλεψη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού κάνει λόγο για δαπάνη 250 εκατ. ευρώ.
    Ας σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν για τους νέους δικαιούχους, όσους, δηλαδή, υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος αίτηση, τα όρια θα είναι χαμηλότερα ήτοι 14.000 για τον άγαμο και 20.000 για τον έγγαμο χωρίς παιδιά, όπως ίσχυσε πέρυσι.

    Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται και όριο ακίνητης περιουσίας , 200.000 ευρώ για τους άγαμους δικαιούχους και 300.000 ευρώ για τους έγγαμους. Το δημοσιονομικό κόστος για την επιδότηση θα κοστίσει 237 εκατ. ευρώ, λιγότερο από τα 280 εκατ. πέρσι.

    Επιπλέον, φέτος μπαίνει και ένας κόφτης για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε αν έχουν πάνω από 80.000€ ετήσιο τζίρο να μην είναι δικαιούχοι.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Πετρελαιο?Θερμανση?Τι σημαινουν αυτες οι λεξεις??
      Πλακα εχετε,θα το δαγκωσουμε φετος

    2. ΠΟΝΤΑΡΩ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΤΖΑ ΛΟΓΟ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΚΛΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΆΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1.40….ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΨΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ….

    Leave a Response