ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ; ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΩΝΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ: «ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΠΥΡΑΚΗ». ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ή ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ; ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ! Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!

    Κοινοποίηση:
    ΣΠΥΡΑΚΗ

    Εξόχως σοβαρή χαρακτήρισε την υπόθεση που αφορά στην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στην οποία έλαβε μέρος.

    Ερωτηθείς το βράδυ της  Πέμπτης, αρχικά για το Qatargate, αλλά και ακολούθως για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της κυρίας Σπυράκη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή και συνάμα δυσάρεστη ιστορία, ενώ προσέθεσε πως δεν θα ήθελε να προβεί σε κάποιο παραπάνω σχόλιο, πριν ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητά της.

    «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα. Επιτρέψτε μου να ενημερωθώ μόλις επιστρέψω στην Αθήνα,να μελετήσω το θέμα και ύστερα θα απαντήσω», ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη στην παράταξη, μην αποκλείοντας ακόμη και την περίπτωση της διαγραφής της, αν αποδειχθεί ότι φέρει ευθύνη, δεδομένου ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Φυσικά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της παραίτησης της ευρωβουλευτού της ΝΔ με ίδια πρωτοβουλία.

    Σπυράκη: «Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας»

    Από τη δική της πλευρά, η Μαρία Σπυράκη, με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής (16/12) στις τηλεοπτικές συχνότητες του OPEN και της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής  της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

    «Καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό  και ζητώ να προχωρήσει άμεσα χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο» δήλωσε αρχικά η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής μιλώντας στο OPEN κι ακολούθως εξήγησε τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται υπό έλεγχο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ωστόσο ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν τις περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο. Ωστόσο δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν κάποιες φορές. Ήταν όμως παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

    Ακολούθως μιλώντας στην τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ, η κ. Σπυράκη ανέφερε για το ίδιο θέμα:

    «Ευχαρίστως δέχομαι την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και να μην αφήσει καμία σκιά. Η υπόθεση αφορά την ευθύνη μου για τη διαχείριση του προϋπολογισμού του γραφείου μου, πράγμα που δεν έχει να κάνει με χρήματα που πιάνει ο ευρωβουλευτής στα χέρια του. Η εν λόγω υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη μου ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό. Η ευθύνη αυτή βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή», επισήμανε αρχικά η ευρωβουλευτής και ακολούθως αναφέρθηκε στις άμεσες προθέσεις της, λέγοντας: «Θα ζητήσω σήμερα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας. Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές. Θα στείλω τη σχετική επιστολή στον γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη».

    Άμεσα οι αποφάσεις του Μαξίμου

    Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω καθίσταται ξεκάθαρο πως η υπόθεση της κ. Σπυράκη θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στου Μαξίμου. Τα σενάρια που υπάρχουν είναι πολλά, με πιθανότερο και πιο άμεσο αυτό της άμεσης ανάκλησης της υποψηφιότητάς της στην Α’ Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ανακοινωθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Άλλωστε είναι σαφές το πολιτικό πρόβλημα που προκύπτει.

     

    ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟexofyllo16-12

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Πώς είναι η Καϊλή σε αυτή τη φωτογραφία, σαν το κοριτσάκι του εξορκιστή μοιάζει, σαν να έχει βγει από ταινία θρίλερ. Όσοι την γάμησαν γάμησαν τον Σατανά. Μουνί κόλαση, ο άδης.

    2. Μονο κρινουμε απο τον καναπε Αποβλακωμενα ανθρωπακια κατα ντησαμε ακουγοντας ιστοριες εγκληματα που το ιδιο τελος εχουν ΤΗΝ Αθωοση των ενοχων Διοτι μεσα στο κολπο ολοι ειναι αυτοι που πρεπει να τιμωρησουν τους προστατευουν Παλι κατι αλλο θα βρουν και ολα ξεχνιωνται Και εμεις του ιδιου εργου θεατες Μας εκμεταλευονται και γελανε καθημερινα με την χαζομαρα μας Ας ξυπνησουμε πριν να ειναι πολυ αργα

    3. Έγινε ότι γίνεται από το 1974 στο Ελληνικό δημόσιο. Πάω στη δουλειά μου όποτε θέλω, αν θέλω και παίρνω όσες μέρες άδεια θέλω από τη σημαία. Σιγά που ανακαλύψαμε τον τροχό ξαφνικά. Οι κοπρίτες είναι ίδιοι παντού.

    4. Σκέφτομαι όταν αρχίζει να ξηλώνεται η κυλοτα τι θα γίνει.
      Οσο για την κακοσπυρακη μια απατουλα 20 χηνών έκανε, για την Ελλάδα ρε γαμωτο όχι για την ίδια.
      Αν για τους βοηθούς κλέβουν αυτά, φανταστείτε τι πάρτι γίνεται για τους εαυτούς τους.
      Κρεμάλες για όλους τους γ@μημενους πολιτικούς ούλου του δημοκλαστικου τόξου.

    5. Η ΣΠΥΡΑΚΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

    6. Τη χώρα είμαστε , γιατί δεν έχουμε μπει ακόμη στο βιβλίο Γκίνες ; Δεν πρέπει να υπάρχει κράτος που να έχει τόση παραγωγή σε ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!

    7. Ακόμη είναι στην αρχή, στα χνούδια, ούτε κλωστή δεν έχουν τραβήξει ακόμη.
      Κάτσε να δεις μόλις πιάσουν φλέβα.

    8. Αλήτες μαφιόζοι δικαστές. Άνω του μισού δις ευρώ χρωστούν στις τράπεζες πασοκ και ΝΔ και δεν τους κατασχουν τίποτα, χρωστάει ένας μεροκαματιαρης φτωχός 5χιλ επειδή αποδεδειγμένα δεν δύναται να πληρώσει λόγω αδυναμίας και οι δικαστές βγάζουν αποφάσεις να τον αφήσουν στον δρόμο να πεθάνει. Αυτοί σας κυβερνούν, η μαφία και η διαπλοκή πολιτικών και δικαστών. Το Σάββατο έχει σε όλη την Ελλάδα κινητοποιήσεις, ώρα να σταματήσει αυτό. Μας τα έφαγαν τα λεφτά, πολιτικοι και δικαστές στα πλούτη με τεράστιες περιουσίες και εσύ δουλεύεις 2 και 3 δουλειές ρε βλακα να τα βγάλεις πέρα. Και ακόμη κάθεσαι και τους κοιτάς??? Τι περιμένεις, σε οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση. Τα έφαγαν τα λεφτά οι αλήτες, τα παίρνουν από παντού. Μας έφαγαν τα λεφτά.

    9. Με τόσο κλοπή μόνο ο μαλάκας γελοίος ραγιάς Έλληνας δεν επαναστατεί.Οποιαδήποτε άλλη xώρα και να ήταν θα τους είxε πηδήξει και τους 300.

    10. Σκατα,ρε πουστη μου.Δεν θα ειναι η Καιλη,δεν θα ειναι η Σπυρακη.Εμεις,εδω επανω,ποιον θα φτυνουμε;

    11. Έξω οι κλέφτες όλοι. Χώστε τους όλους φυλακή!!!

    12. Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες, ρε αχόρταγοι, χαραμοφάηδες φαταούλες … Σας ψηφίζει ο μεροκαματιάρης για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά του, κι εσείς τρώτε με δέκα μασέλες και ζείτε μέσα στην χλιδή, ρημάζοντας τον Λαό, κοπρόσκυλα … Πίσω τα κλεμμένα μέχρι τελευταίου σεντ και στο διάολο, αλήτες …

    13. Κάτω από την πίεση και την διεθνή κατακραυγή για τους μαφιόζους Έλληνες πολιτικούς, ο Μητσοτάκης έδιωξε με τις κλωτσιές την απαταιωνισα κλέφτρα των μισθών υπαλλήλων της ευρώβουλής Μαρία Σπυρακη! Θέλει να δείξει και καλά ότι είναι καθαρός το λαμογιο. Η Μαρία Σπυρακη κλέβει υπαλλήλους, προσοχή. Κλέφτρα απαταιωνισα σε λίγο επιστρέφει Ελλάδα, προσοχή στις αποσκευές σας εάν τύχει να κάθεστε κοντά της στο αεροπλάνο, κινδυνεύεται να πέσετε θύμα κλοπής..

    14. Για πιο λογο υπάρχει αυτη η ασύλια των βουλευτών; τι εξυπερετει; σοβαρά τώρα

    15. αυτή ήταν αδυνάτου λα, αλλά τώρα που παραχοντρυνε κ. πνίγηκαν τα μάτια της στα υπέρχοντρα βλεφαρα, δείχνει πόσο μασαμπουκωνει. εκτός αν τα βλέφαρα είναι της σαυρισιας φαρας. Ε ΘΑ ΦΑΕΙ, Κ. ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ, Κ. ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ.
      ΟΥΣΤ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΠΑΤΣΑΒΟΎΡΑ.

    Comments are closed.