«ΞΥΛΟ» ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΔ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών", Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

    Απανωτά είναι τα εσωκομματικά χτυπήματα από βουλευτές της Ν∆ με στόχο το Μαξίμου και τους περί αυτό. Βλέπετε, κάποιοι βαρέθηκαν να περιμένουν την υπουργοποίησή τους και είπαν να χτυπήσουν κανέναν πρωτοκλασάτο υπουργό μπας και πάρουν σειρά.

    Όπως είχε προαναγγείλει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι «11» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συνεχίσουν την κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Μετά την επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Βλάχου προς τον υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια που άναψε φωτιές, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθεσε την Πέμπτη στην Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Ο «γαλάζιος» βουλευτής κάνει λόγο για «προκλητικούς λογαριασμούς» ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών στα χωράφια με κατεστραμμένες υποδομές ρευματοδότησης. Ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να διαγραφούν οι χρεώσεις και οι προσαυξήσεις σε μη αποκατεστημένες αρδευτικές παροχές, που έχουν εξοργίσει τους αγρότες των παρακάρλιων περιοχών.

     

    Κόντρα Κακλαμάνη – Αγαπηδάκη

    Πάντως, λίγο μετά, στο τετ α τετ με τους βουλευτές, δεν έλειψαν τα… τζαρτζαρίσματα, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητεί απαντήσεις από την Ειρήνη Αγαπηδάκη για την ένταξη ανειδίκευτων ιατρών στο πρόγραμμα του προσωπικού ιατρού. Πιο συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και την Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ενημέρωσης από τον υπουργό Υγείας στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της ΚΟ. Στο δεύτερο υπουργικόν«μασάζ», ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής ύψωσε τους τόνους απευθυνόμενος προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, τονίζοντας πως ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού δεν μπορεί να υλοποιείται με γιατρούς που δεν έχουν καν ολοκληρώσει το αγροτικό τους. Πέραν αυτού, το ύφος με το οποίο απευθυνόταν στους βουλευτές η Ειρήνη Αγαπηδά κη προκάλεσε εκνευρισμό σε αρκετά μέλη της Κ.Ο, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αντιλαμβάνεται την τεταμένη ατμόσφαιρα και να παίρνει πάνω του τη διαδικασία.

     

    Ο Άδωνις και απέναντι οι 60

    Ο υπουργός Υγείας είχε ραντεβού με τους «γαλάζιους» βουλευτές στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με εξήντα της κυβερνώσας παράταξης να δίνουν το «παρών». Προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Υγείας δήλωσε στις κάμερες: «∆εν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση φασαρία. Είναι μια ενημέρωση για τις πολιτικές τις παρούσες και τις μελλοντικές του υπουργείου Υγείας». Σημειωτέον πως το ραντεβού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα έρχεται μία ημέρα μετά την παρέμβαση οκτώ βουλευτών, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ζητώντας τους να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης. Επιχειρώντας να υποβαθμίσει την ερώτηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «χρήσι-

    μη» και «όχι επιθετική» ερώτηση, η οποία γίνεται σε «συναδελφικό» ύφος. «Είναι λογικός ο προβληματισμός των βουλευτών, δεν την απορρίπτω την πρότασή τους, θα το μετρήσω. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτάνε, δεν με ενόχλησε η ερώτηση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

    Ρεπορτάζ: Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Ένας, ΕΝΑΣ δεν υπάρχει εκεί μέσα που να ενδιαφέρεται για τους πολίτες και τη χώρα. ?
      Ακόμα και αυτοί που αντιδρούν, το κάνουν για να πάρουν υπουργική καρέκλα. ?

      Η πολιτική στην Ελλάδα, κατάντησε συνώνυμο των σιχαμάτων.

    2. Κάτι δεν πάει καλά στην Ν.Δ και κυβέρνηση. Η οικονομία πάει χάλια, Από όλες τις ομάδες εργαζομένων και συνταξιούχων ζητούν να επιστρέψουν χρήματα.ή τους αδικούν και τους κλέβουν. Η εξωτερική πολιτική πάει χάλια. Μας πουλήσανε παντού, κυρίως στην Τουρκία. Το δημογραφικό πάει κατά διαόλου
      Σε λίγο οι Ελληνες θα είναι μειοψηφία. Οι πλείστοι από τους ξένους στην Ελλάδα δεν συνεισφέρουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου στην εφορία και ταμεία, ενώ απολαμβάνουν τα πάντα, ίσως περισσότερα και από τους Ελληνες. Ολα πάνε κατα διαόλου. Και η Ν.Δ κοιμάται ύπνο βαθύ και χαριεντίζεται. Και περιμένει να δει ξανά εξουσία!!!!

    3. Για τα δανεια που χρωσταει η νδ γυρω στα 500 εκ. ρωταει αραγε κανεις ποτε επιτελους θα πληρωσουν?
      Στον λαουτζικο ξερετε να πουλατε μαγκια αλλα για σας θα ειστε παντα εξαιρεση ε;
      Και το κλεφτοπασοκ μια απ τα ιδια

    Leave a Response