ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Λ@ΘΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ… ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ – ΠΛΩΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ – ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

    Κοινοποίηση:
    ΣΩΔΩΣΔΩΣΔΩΣΔΣ

    Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς, μετά τη χθεσινή, ανείπωτη τραγωδία με το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 79 ανθρώπους.

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, κήρυξε χθες τριήμερο εθνικό πένθος ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (16 Ιουνίου), για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας.

    Όλα καλά, όλα ωραία μόνο να θυμήσουμε ότι δεν είχε γίνει το ίδιο στην τραγωδία του Σαμίνα.

    Ερώτημα που απευθύνει και το σημερινό φύλο του ΜΑΚΕΛΕΙΟ:

    1.indd

    Οι έρευνες των Αρχών συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας για τυχών επιζώντες, αλλά όσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες λιγοστεύουν.

    Λίγο πριν από τις 23:00 την Τετάρτη, πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας πτώματα.

    Ρίψεις φωτοβολίδων τη νύχτα

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μεταφορικό αεροσκάφος C-130 έκανε ρίψεις φωτοβολίδων στην περιοχή του ναυαγίου. Με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ, τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν στην περιοχή και η φρεγάτα «Κανάρης» ανέλαβε ως επικεφαλής στην έρευνα και διάσωση.

    Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

    Το αλιευτικό μετέφερε μετανάστες από τη Λιβύη στην Ιταλία η τραγωδία έγινε ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα. Μέχρι αυτή την ώρα, ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε 79 νεκρούς ενώ έχουν περισυλλεγεί 104 άνθρωποι. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 500 έως 700 ήταν οι επιβαίνοντες στο μοιραίο σκάφος. Οι διασωθέντες είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκες και παιδιά είχαν μπει στα αμπάρια του σκάφους για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία.

    Περίπου 100 παιδιά ήταν στα αμπάρια

    Διασωθέντας – ασθενής αποκάλυψε σε γιατρό ότι «περίπου 100 παιδιά είναι στα αμπάρια», σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύονται 30 άτομα με την κατάστασή της υγείας τους να κρίνεται διαχειρίσιμη. Όλοι τους είναι άντρες ηλικίας από 16- 49 ετών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων που θα πάρει δείγματα DNA και από τις σορούς και από τους επιζώντες για να την μακάβρια ταυτοποίηση των θυμάτων. Χθες το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο Καλαμάτας τρία άτομα που εικάζεται ότι είναι οι διακινητές και έδωσαν καταθέσεις, ενώ από το στάδιο προανάκρισης αναμένεται να περάσουν όλοι οι διασωθέντες για να ριχθεί φως στα αίτια της τραγωδίας.

    Για πολλές ώρες επιχειρούσαν το Λιμενικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνοντας μάχη με το χρόνο για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μεταφέρουν με φορεία μετανάστες που νωρίτερα είχαν παλέψει με τα κύματα για να βγουν ζωντανοί.

    Ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νίκος Σπανός σχολιάζοντας το ναυάγιο έκανε λόγο για σκάφη πλωτά-νεκορταφεία. «(…) Αυτά τα σκάφη δεν έχουν καθόλου πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, δεν είναι αξιόπλοο δηλαδή είναι πλωτά -θα το πω πολύ απλά- “πλωτά νεκροταφεία”. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση φαίνεται ότι βρέθηκε σε πολύ σε δυσχερή θέση το σκάφος, έσβησαν οι μηχανές του γιατί πιθανόν να είναι μηχανική βλάβη ή από καύσιμα το πιθανότερο και επειδή είχε μεγάλο αριθμό. Εκεί εστιάζω εγώ ότι πρέπει να είχε πάρα πολλούς επιβαίνοντες και πιθανόν να είναι και γυναικόπαιδα στους εσωτερικούς χώρους του αλιευτικού. Ότι λόγω του μεγάλου βάρους που είχε το σκάφος – λόγω του μεγάλου αριθμού που έχει υπερβεί κατά 1000% περισσότερο από αυτό που προβλέπει το πρωτόκολλο του – αν υπήρξε πρωτόκολλο».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Μάγκες.. σήμερα και αύριο πολλά γυμνάσια και γενικά σχολεία είχαν διοργανώσει γιορτές αποφοίτησης…τέλους χρονιάς κ.τ.λ. όπου θα ξεσκαγαν, θα χαίρονταν με το τέλος των επίπονων εξετάσεων ενώ θα δούλευαν ανάμεσα στα άλλα και διάφοροι Έλληνες επαγγελματίες…και ματαιώθηκαν όλα αυτά δήθεν για την βύθιση του πλοίου των λάθρο που ήθελαν να μπουκαρουν με το έτσι θέλω να κονομανε 500ευρα κάθε μήνα από τα ΑΤΜ !!!
      Θα ξυπνήσετε ποτέ ρε μλκες ???

    2. Ψηφηστεμε για να ξαναραξω αλλά 4 χρόνια.
      Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τα προβλήματα σας ασχολούμαι με την τσέπη μου.
      Ύπνο στο σπίτι και 8 χιλιάρικα μηνιατικο.

    3. ρε ανθελληνες πολιτικοι γιατι εθνικο πενθος?για λαθρο?δεν ντρεπεσται μισελληνες ρε σεις εχετε κηρυξει εθνικο πενθος για εκαντονταδες ελληνες που εχουν σφαξει βιασει ληστεψει οι λαθρο?

    4. Έτσι…..πηγαίνετε κψηφιστε τους πάλι.. ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ….ΦΑΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

    5. Ισόβιο πένθος στους Έλληνες που ξεπερνούν σε μνήμη ακόμα και τα χρυσόψαρα.

    6. Παλι το δικο μου σχολιο ηταν το ……ακαταλληλο , για ολα αυτα τα ευτραπελα που συμβαινουν στην χωρα μ’ αυτους που μπλεξαμε;;;;; Ακου τριημερο πενθος για ναυαγιο με λαθρο στα διεθνη υδατα!!! Και για τα Τεμπη;;;; Τιποτα;;;; Το καραγκιοζιλικι στην νιοστη!!!!

    7. Γιατί 3μερο εθνικό πένθος;Δικοί μας ήταν;Στρατός εισβολέων είναι.Για τα Τέμπη,πόσες μέρες πένθος είχαμε;Ρεμάλια λαθρολάγνοι,εύχομαι από αυτούς να το βρείτε

    8. Γελοία πράγματα…Δεν αξίζει τον κόπο να αφιερώσω περισσότερα…

    9. Πάντως το πλοίο στις φωτογραφίες δεν φαίνεται γεμάτο και στα κάτω μέρη του.Σαν να μην έχει βύθισμα με τόσο βάρος(από τους 400 ακόμα που λένε ότι ήταν στα αμπάρια).Μήπως ήταν μόνο αυτοί που βρίσκονταν πάνω;

    10. ΤΑ ΒΑΨΑΝΕ ΜΑΥΡΑ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΗΞΑΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΥ ΦΟΥΛ ,ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ

    11. Αυτοί που δεν κήρυξαν εθνικό πένθος για τους πιλότους που σκοτώθηκαν στο Αιγαίο, αυτοί που δεν κήρυξαν εθνικό πένθος για τους στρατιωτικούς που δολοφονήθηκαν στα Ίμια από τους Τούρκους, κήρυξαν εθνικό πένθος για τους Πακιστανούς που χάθηκαν στα διεθνή ύδατα! Και αντί να αποτρέψουν τους λαθροεισβολείς που πηγαίνανε Ιταλία και να κυνηγάνε τους διακινητές και τις ΜΚΟ που θησαυρίζουν, κηρύσσουν εθνικό πένθος και λένε για ευθύνες της Ελλάδας για τον φράχτη στον Έβρο! Όταν οι λαθρομετανάστες έρχονταν από Λιβύη! Ή ψηφίζουμε Ηλία και Σπαρτιάτες να τους διώξει ή σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία που έλεγαν παλιά ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης και ο Βορίδης! Εννοείται πριν πάρουν το Υπουργείο γιατί μετά θέλανε και τις Πρέσπες!

    12. Εθνικό πένθος; Γιατί εθνικό; Αυτό το λέμε όταν πεθαίνουν Έλληνες. Τους έπιασε ο πόνος για τους λαθρομετανάστες. Πάλι μίζες ονειρεύονται.

    13. Η νόμιμη πολιτική εξουσία πηγάζει από την ψήφο του λαού και είναι αυτό που ονομάζουμε θεσμός της μίζας,,,,εεεεεε της δημοκρατίας.
      Όταν ψηφίζεις την οποιαδήποτε εξουσία τότε αυτή νομιμοποιείται, ακόμα κι αν πρόκειται για εγκληματίες. Γι’αυτό, έχουμε σάν Αυνάν λαός, ότι μας αξίζει.

    14. Αυτα τα σιχαμερα λεσια τις νεας δημοκρατιας και συριζα ειναι ενοχοι για την καταντια της χωρας

    15. ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΝΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ.

    16. Τριήμερο πένθος για τους λαθρο…και ούτε ένα δάκρυ για αυτό που συμβαίνει στους Έλληνες εδώ και χρόνια!!!! Αλήτες!!! Έχουμε μείνει πανί με πανί με την ακρίβεια και τους φόρους! Κοπρόσκυλα!!! Ουστ!!!!!!!

    17. Έτσι που το πάμε εμείς σε λίγα χρόνια θα γίνουμε μειονότητα και θα τρώμε σφαλιάρες από αυτούς γιατί δεν έχουμε μυαλό ότι πουν Αυτοί θα γίνεται εμείς Μούγκα στη Στρούγκα θα είμαστε

    18. Πολιτικοί,Μ.Κ.Ο, συνένοχοι στο συνχρονο σκλαβοπάζαρο,η επιχείρηση αντικατάστασης των Ευρωπαίων πολιτών συνεχίζετε με γοργούς ρυθμούς..άντε και λίγο υποκριτικό κλάμα στα κανάλια…

    19. Μετριοπαθεια και συνεση, πενθος του δυτικου κοσμου, θεσμικοτητα, θεσμικοτατα, πολιτικη ανοιχτων συνορων, εθνικες εξαιρεσεις, πεδιον δοξης λαμπρον, σε ενα τραπεζι για εθνικες συναινεσεις = οτι ποιο λαμπρο εχει να αναδειξη το σαπιο κρατος διαμεσου της ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗΣ ANYΠΑΡΞΙΑΣ του…….

    20. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓ.

    21. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να σφραγίσει τα σύνορα της με τα πιο σύγχρονα μέσα ώστε να μην περνάει κουνούπι στο έδαφος της. Αλλιώς θα συνεχίζουμε να βλέπουμε εικόνες με νεκρά παιδιά. Αλλά πως να το κάνει αυτό όταν τα ίδια μέλη του Ευρωκοινοβουλίου τα παίρνουν από παντού.

    22. Για τον Βελοπουλο το κανουν για να ακυρωθει το Debate !!! Δεν θελουν να ακουστουμ στον κοσμο οι κατηγοριες για την Μαφια του Μητσοτακη !!! Στα τετοια τους οι Λαθρο !!

      1. Ναι, για τον ταχυδρόμο των επιστολών του …Ιησού.

    23. Από που και ως που εθνικό πένθος ρε καργιολιδες….Σε διεθνή ύδατα έγινε το ναυάγιο, ένα ναυάγιο που δημιούργησαν οι ίδιοι διακινητες και πιστεύω και οι ίδιοι λαθρο έχουν βρει το κόλπο εδώ και 10 χρόνια ας καθίσει να διαβάσουν κάποιοι ότι εδώ συντελείται ένας πολιτικοσμικος πόλεμος ενάντια στην χωρα μας, να γίνει μουσουλμανικη χώρα, τι θα κάνουμε ρε δεν θα αντιδρασουμε; έχουμε γεμίσει με 2 εκατομμύρια λαθρο και δεν έχει πέσει ούτε μια σφαίρα… Αληθεια οι υπόλοιποι που διασώθηκαν θα μείνουν εδώ για πάντα; Ξυπνάτε ρε εεεεε εδώ χάνεται η χωρα έχουν βρει το κολπάκι το ξαναλέω και πίσω από αυτά είναι ο Τζορς Σόρος με τις 200 ΜΚΟ. Εχθές το προδοτικο τοξο μέσα σε 3 ώρες μετά το ναυάγιο πήγαν και έδωσαν το παρόν.. Οταν χάθηκαν τα ελληνόπουλα στα Τέμπη μετά από 5 ημέρες βγήκαν από το καβούκι τους, αλλά έτσι τους διέταξαν οι τρεις γ@@μημ@νες πρεσβείες Αμερικανογερμανοεβραιων, καθικια να δω ποιος θα είναι αυτός που μια ημερα θα σας κρεμάσει ανθελληνες

    24. Στα @ρχιδι@ μ@ς για τους μπ@μπουίνους. Εδώ δεν έχουμε να φάμε και κάνουμε δύο δουλειές.

    25. Οι φορές που έχει κηρυχθεί εθνικό ή δημόσιο πένθος στην Ελλάδα: -τον Μάιο του 2017, “”4″” ημέρες δημόσιου πένθους μετά τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, quelle BS case,
      -τον Νοέμβριο του 2017 για τις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής που στην κόστισαν την ζωή σε 23 ανθρώπους στην Μάνδρα,
      -τον Ιούλιο του 2018, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι,
      -τριήμερο εθνικό πένθος από την 1η έως την 3η Μαρτίου λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ!!!!! ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΤΗς ΕΠΙΣΗς η τραγικοτητα στο μεγαλειο της θα στεφθη μετα της εκλογες

    26. Πραγματικα ΓΕΛΟΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!! Χθες μαζευτηκαν δεκαδες ασθενοφορα για τους “παρατυπους” στη καλαματα , ισα,ισα για να δειξουν τις φωτογραφιες στους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. Να δειξουν “καλο-υποτακτικο προσωπο στα κελευσματα τους Στη νησο ΚΩ ομως δεν υπηρχε ασθενοφορο και η γυναικα πεθανε πανω σε καροτσα φορτηγου!!
      Και ηταν ΕΛΛΗΝΙΔΑ που πληρωνε φορους κανονικα στη κρατικη μαφια για να τα δινει αυτη στη συνεχεια για πραξεις υποκριτικες , ΤΟΥ ΘΕΑΘΗΝΑΙ!

    27. “”” ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ “”” και τωρα ιδρωσε το αυτι τους το δεξιο 🤣🤣🤣

    28. Σιγά μην είχε και μισό εκατομμύριο κόσμο το ψαροκάικο! Άντε να είχε άλλους 100 στ’ αμπάρια. Γενικά η επιχείρηση αυτή βρομάει psy-op ενάντια στην Ελλάδα. Ήρθε ένα σκάφος από την Λιβύη, και πήγε και βυθίστηκε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου ώστε να μην βρεθεί ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και όλοι οι παπαγάλοι μιλάνε για 700 άτομα, όταν φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία πως πάνω στο κατάστρωμα δεν είναι ούτε καν ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων και των νεκρών, επομένως κάποιοι εξ αυτών ήταν στ’ αμπάρια.

    29. 1. Το ειδατε το πλοίο; Μηπως σας θυμιζει την αρχη της ταινια ‘Scarface’ De Palma με τον Al Pacino? Πλεούμενα απο την Κουβα γεμάτα με κατάδικους να ξεχειλίζουν. Τοσα χρόνια μετά, “δε το ξέρει το λιμενικό, δε το ξέρει η κυβέρνηση, δε το ξέρει ο Μητσοτάκης” ότι ΕΤΣΙ έρχονται.
      Κατά τα άλλα “τριήμερο εθνικό πένθος”; Απο που και ως που Εθνικο Πενθος, για πιο πράγμα;
      Για τα Τεμπη που ήταν παιδιά δικά μας? Για το Μάτι; Για τη Μάνδρα; Για τα τόσα άλλα;
      2. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ακόμα και αυτό καπηλεύεστε, για να μη κάνετε το debate. Αλλά και ο Τσίπρας δε πάει πίσω. Υποκρισία και ψέμα παντού, αδικία παντού, καθάρματα που κυνηγάνε την κονόμα.
      3. Για τις δολοφονίες και τα εγκλήματα, ούτε κουβέντα ετσι; Από κανένα κόμμα. Ουτε έστω από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
      4. Κατα τα άλλα, η ΝΔ πάει για 180 έδρες για να αλλάξει και το Σύνταγμα να μείνει για πάντα κυβέρνηση, για αυτό φαγωθήκανε και τρέχουν, και ο ηθικός αυτουργός αυτού είναι φυσικά το μίασμα ο Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του που έκανε τόσο κακό στη χώρα που προτιμάει ο κόσμος πια τους Μητσοτάκηδες παρά τη συμφορά που λέγεται σύριζα.

    30. Ανθέλληνες ρατσιστές πολιτικαντηδες.

    31. ΚΟΥΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ

    Comments are closed.