ΟΙ ΗΠΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ USS GERALD R. FORD ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΧΗΣ

    Κοινοποίηση:
    GERALD-FORD

    Οι Αμερικανοί στέλνουν εσπευσμένα στην Αν. Μεσόγειο έξω από τις ακτές του Ισραήλ το υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78) κλάσης Νίμιτς με ενισχυμένη ομάδα μάχης καθώς ενεργοποιείται το κοινό αμυντικό σχέδιο των δύο χωρών για πόλεμο πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή.

    Το USS Gerald R. Ford το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

    Το Ισραήλ και η ηγεσία του φοβάται πλέον πόλεμο πλήρους κλίμακας με Χεζμπολάχ κατά την διάρκεια της χερσαίας εισβολής στην Γάζα και γι αυτό ενεργοποιείται το κοινό αμυντικό σχέδιο με τις ΗΠΑ.

    Χαρακτηριστική ήταν η παραδοχή του μεγάλου ισραηλινού ΜΜΕ, YNET, το οποίο ανέφερε ότι “οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δεν ήταν προετοιμασμένες ούτε για τη μαζική κινητοποίηση εφέδρων και την ανάπτυξη μάχης σε συνθήκες πολέμου.

    Οι συγκεντρωμένοι έφεδροι από όλη τη χώρα δεν είχαν τρόφιμα, δεν είχαν εξοπλισμό, είδη πρώτης ανάγκης και προσωπική υγιεινή. Εθελοντές έχουν ήδη ανακοινώσει μια πανεθνική συλλογή των απαραίτητων ειδών για εφέδρους που συνεχίζουν να φτάνουν σε σημεία συλλογής σε όλη την πολιτεία”.

    Μέσα σε αυτό το ισραηλινό χάος οι απειλές πολλαπλασιάζονται.

    Ο εκπρόσωπος της Χαμάς τόνισε ότι : «η κίνηση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου δεν μας τρομάζει και η αμερικανική διοίκηση πρέπει να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες αυτού του βήματος».

    Οι ιρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ δεσμεύτηκαν να επιτεθούν σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην περιοχή, εάν ο αμερικανικός στρατός εμπλακεί στη σύγκρουση Παλαιστίνης-Ισραήλ.

    Η PMU (Hashd ash-Shaibi) και η Kataib Hezbollah διαθέτουν περίπου 250.000 μαχητές.

    Το Carrier Strike Group 12 περιλαμβάνει τα πλοία USS Normandy (CG-60) κλάσης Ticonderoga, καθώς και τα κλάσης Arleigh Burke, USS Ramage (DDG-61) και USS Thomas Hudner (DDG-116). Τα πλοία αυτά κατευθύνονται προς την Ανατολική Μεσόγειο με ερωτηματικό το USS McFaul (DDG-74).

    Εκτός από τα 4 πλοία του Carrier Strike Group 12, αναπτύσσονται τα USS Carney (DDG-64) και USS Roosevelt (DDG-80) και τα δύο κλάσης Arleigh Burke.

    Τέλος, οι Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-35, F-15, F-16 και A-10 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστης πολεμικής επιφυλακής.

    Τεράστια ισχύ πυρός και φυσικά ο λόγος δεν είναι η Χαμάς.

    Σύμφωνα με την Washington Post, το Ισραήλ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιαεροπορικούς πυραύλους Tamir για το σύστημα αεράμυνας Iron Dome, σύγχρονες βόμβες ακριβείας και άλλα πυρομαχικά, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

    Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον συντονισμό του με την CENTCOM καθώς τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ πρόκειται να πλησιάσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα.

    “Η επιχείρηση του Ισραήλ βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την CENTCOM (Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών).

    Όποιος μας επιτεθεί από όλη τη Μέση Ανατολή θα αντιμετωπίσει μια αποφασιστική επίθεση” τόνισαν πηγές των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν. δήλωσε σε δήλωση ότι οι ΗΠΑ «θα παρέχουν γρήγορα στις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ πρόσθετο εξοπλισμό και πόρους, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών». Πρόσθεσε ότι η πρώτη βοήθεια ασφαλείας θα ξεκινήσει σήμερα και θα φτάσει τις επόμενες ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των αμερικανικών πολεμικών πλοίων δεν έγινε τυχαία.

    Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν ένα κοινό σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας για πόλεμο πλήρους κλίμακας το οποίο δοκιμάστηκε πέρυσι και φαίνεται πως πλέον έχει τεθεί σε εφαρμογή.

    Πιο αναλυτικά, οι δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ δοκίμασαν πέρυσι την κοινή αντιαεροπορική τους άμυνα σε μια άσκηση που προσομοιώνει μια μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Η άσκηση διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου.

    Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το Ισραήλ δοκίμασε ολόκληρη την αμυντική του διάταξη ενάντια σε πυραύλους και βαλλιστικούς πυραύλους. Παράλληλα, η αμερικανική πλευρά δοκίμασε τα συστήματα Patriot, AEGIS και THAAD.

    Το IDF και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) προσομοίωσαν μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή σε πολλαπλά μέτωπα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα σενάρια μάχης, τα οποία επικεντρώθηκαν στον άξονα του Ιράν.

    Στρατηγοί και από τις δύο πλευρές συμμετείχαν στη στρατηγική άσκηση. Οι ανώτεροι στρατιωτικοί διοικητές συναντήθηκαν στη βάση Glilot βόρεια του Τελ Αβίβ .

    Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι Διοικητές των ισραηλινών και Αμερικανικών δυνάμεων εξέτασαν τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα συντονισμού τους.

    Αμερικανικά ραντάρ, δορυφόροι και αντιπυραυλικά συστήματα θα ενσωματωθούν με την αεράμυνα των IDF για να παρέχουν επιπλέον επίπεδα προστασίας, ανέφεραν πληροφορίες

    Συνολικά, η τελευταία άσκηση επέτρεψε στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ να προσαρμόσουν τα κοινά στρατιωτικά τους σχέδια μετά τη μετάβαση του Ισραηλινού Στρατού στη CENTCOM.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    32 Σχόλια

    1. ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ

      Τότε αν δεν πέφτω έξω , για την άρνηση του Παπα δοπουλου να παραχωρήσει τις βάσεις στην Σούδα… , του έβαλαν τον δικό τους Ιωα ννιδη … και χάσαμε την μισή Κύπρο … από το μογγολοπαίδι τους.
      Τώρα έχουν τα αεροπλανοφόρα και δεν χρειάζονται (προς το παρόν ) τις βάσεις.
      Αν τις ζητήσουν για χρήση , τι θα κάνει ο Μητσο τακης;;;

    2. Δοκιμές έκαναν από το καλοκαίρι και την κρίσιμη στιγμή δεν έκαναν τίποτε !!!
      Φοβερά πράγματα για την φοβερά προετοιμασμένη άμυνα !!!!!!!!
      ή μας κοροϊδεύουν ή είναι βαθιά νυχτωμένοι

    3. Γαμήστε πατόκορφα τα μουσλίμια

    4. δεν χρειαζετε να εισαι ο Παισιοσ να δεισ αυτα που ερχονται.
      ο τουρκοσ οσο αναπτησει πολεμικη μηχανη,,,
      εμεισ καταρεουμε.
      η αεροπορια στρατου ηταν ολη για επιθετικεσ ενεργιεσ.
      πλεον οχι.
      αν χασεισ κατι δεν μπορεισ να το ανακαταλαβεισ.

    5. Aγαπητοί κυριες και κυριοι καθηστε αναπαυτικα στο καυλί γιατι μολις ξεκινησε ο Γ’ΠΠ

    6. Δεν εκπλήσσει κανένα που η Αμερική στέλλει ισχυρές δυνάμεις κοντά στο Ισραήλ. Υπάρχει σχέδιο αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των 2 χωρών.Τι θα γίνει όμως; Το Ιράν που δεν είναι άμοιρο για όλα όσα συνέβησαν, θα επιχειρήσει να βοηθήσει την Παλαιστίνη; Το Κατάρ θα κρυφτεί τώρα; Ποιός ο ρόλος της Τουρκίας σε όλα αυτά; Πάμε σε Γ Παγκόσμιο πόλεμο;
      Τι έχει πάθει η ανθρωπότητα; Επιζητεί την πλήρη καταστροφή της; Είναι φοβερό.Πόλεμοι παντού.

      1. Τώρα η ανθρωπότητα θέλει την καταστροφή της ή οι συνειδήσεις που έχουν κάποια ανθρωποειδή δεν είναι και τόσο ανθρώπινες…Ένας άψυχος χωρίς ζωή πλανήτης με τον έλεγχο της ενέργειας στα “χέρια” των μηχανών.

      2. Τίποτα δεν θα γίνει. Οι ΗΠΑ στέλνουν εκεί περισσότερο για να ελέγχουν εκ του μακρόθεν την κατάσταση. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το να δώσουν συντεταγμένες στην αεροπορία του Ισραήλ. Το Ιράν δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ακόμα κι αν έχει τις 3 πυρηνικές που λέγεται πως έχει γιατί μετά θα φάει τόσα πυρηνικά που δεν θα μείνει ούτε μύγα ζωντανή εκεί. 70 χρόνια τώρα γίνεται 3ος ΠΠ αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θέλουν να τον αποφύγουν αλλά τους αρκεί να κάνουν που και που το κομμάτι τους μέσω proxy (όπως έκανε το Ιράν) για να σταματήσουν άλλου είδους εξελίξεις ή απλά να παγιώσουν την θέση τους μέσα στις δομές που πρεσβεύουν (βλέπε ανταγωνισμό μεταξύ των δυνατών ισλαμικών χωρών για την πρωτοκαθεδρία – Σ.Αραβία, Ιραν, Αίγυπτος, Τουρκία)

    7. Οι Εβραίοι ζούσαν εκεί πριν χιλιάδες χρόνια, ναι πλακώνονταν στο ξύλο με τους Έλληνες αλλά ζούσαν εκεί. Οι Ρωμαίοι τους εκδίωξαν. Μετά το 2ρο παγκόσμιο πόλεμο γύρισαν πίσω. Ποιο το πρόβλημα;
      Οι άλλοι, οι Παλαιστίνιοι δεν ζούσαν εκεί τότε συν του ότι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι.
      Άρα ποιους πρέπει να υποστηρίζουμε;
      Η ιστορία ακολουθεί μοτίβα. Από ότι φαίνεται, σύντομα τους Έλληνες θα τους διώξουν από την Ελλάδα και θα τους αντικαταστήσουν με μουσουλμάνους. 1000 χρόνια μετά θα γυρίσουν οι Έλληνες πίσω και τότε θα υπάρχει η ίδια κατάσταση όπως σήμερα με το Ισραήλ. Η ιστορία ακολουθεί μοτίβα……

      1. Κάνεις μεγάλο λάθος οι Έλληνες ήταν εκεί πριν τους Εβραίους. Όταν επικράτησε ο Βασιλιάς Μίνωας έναντι του αδελφού του Σαρπηδόνα και του Κρόνιου ιερατίου, έφθασαν στην Μιλυάδα της Μ.Ασίας και οι Μιλύες λέγονταν Σόλυμοι. Όταν μετά την εξορία τους έφυγαν και απο εκεί ίδρυσαν στη Μέση Ανατολή την πόλη Σόλυμα (σημερινή Ιερουσαλήμ). Ότι ίδρυσαν εκείνοι την πόλη Σόλυμα το πληροφορούμαστε από τον Ιουδαίο ιστορικό και ραβίνο Ιώσηπο:
        «Επειδή επί της εποχής του Αβραάμ, του προγόνου μας, η πόλη λέγονταν Σόλυμα. Πολλοί λένε, ότι και ο Όμηρος την αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία «Ιερό-» οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα.>>.
        Όταν έχτισαν τον 1ο Ναό του Σολομόντα αφού γκρέμισαν τον προυπάρχοντα ναό του Δία η πόλη πήρε το όνομα Ιεροσόλυμα απο τους Εβραίους.

      2. Έχεις ΔΙΚΙΟ και όσοι σου απαντάνε δεν ξέρουν τι τους γίνεται! οι αρχαιότεροι οργανωμένοι πολιτισμοί είναι αυτοί της Χαλδαίας και Μεσσοποταμίας που εμπεριείχαν τους Εβραίους μέσα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, έπειτα ανακαλύψαμε εμείς αυτές τις εμπορικές έδρες, και χωθήκαμε ως επαγγελματίες και έμποροι! παντού φτάσαμε αλλά όχι απαραίτητα πρώτοι….. Στο δεύτερο σκέλος όμως έχεις λάθος καθώς εδώ Έλληνες πατούσαν ανέκαθεν και δεν έφυγαν ούτε εξαφανίστηκαν παρά τους 4 αιώνες μουσουλμανικής σκλαβιάς τώρα θα φύγουν; Οι κάτοικοι αυτής της γης ήταν αρχικά οι Αχαιοί που εμπλουτίστηκαν από τους Δωριείς που ήρθαν από Βόρεια, τους Ίωνες που ήρθαν από Ανατολή και τους Ετρούσκους που ήρθαν από τη Δύση, από 4 φυλές αποτελούμαστε. Ιστορία 4-5ης Δημοτικού, της γενιάς μου τουλάχιστον τώρα δεν ξέρω τι μλκς τους μαθαίνουν!

    8. Ετοιμα τα Ελληνικά Υποβρύχια να παρακαμψουν τους Εθελοδουλους Ραγιάδες Μητσοτάκη και Φλώρο και να βυθίσουν το Gerald Ford

      1. ΝΑΙ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ “ΑΔΕΡΦΙΑ” ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ…

      2. Είσαι με το ισλάμ φίλε μου, όπως ο ρωσοτουρκομογγόλος Πούτιν;

    9. Βρε παιδιά, μήπως όλα έγιναν εσκεμένα (θεωρώ απίθανο η Μοσαντ να μην είχε πληροφόρηση), ώστε να εμπλακούν οι ΗΠΑ και να το ισχυριστούν αυτό ώστε να απεμπλακούν από Ουκρανία που, όπως δείχνουν όλα, θα χάσουν???? Απλή ερώτηση κάνω…..

      1. Μεγάλη φαντασίωση, αλλά δεν στέκει. Λάθος σκεφτικό. Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς φαίνονται.

        1. Θα πω κι’εγώ μια φαντασίωση. Τα μεγάλα κεφάλαια των Χρηματηστηρίων κέρδισαν όσα κέρδισαν (γνώριζαν βέβαια εκ των έσω τι πρόκειται να συμβεί, αφού αυτοί είναι οι πρωταγωνστές), πρόλαβαν και πούλησαν και στη συνέχεια η ανακατοσούρα στον Πλανήτη. Βουτιά τώρα τα χρηματιστήρια, οι μετοχές στο πάτο και στη συνέχεια αγορά στη φτήνεια για καινούργια κέρδη. Οι μεγάλες αγορές κυβερνούν τον άμοιρο αυτό Πλανήτη έχοντας τους μπροστινούς για τις βρώμικες δουλειές. Και ο νοών νοήτω. Ετσι δουλεύει το σύστημα. Εμεις απλώς αναλώσιμοι. Κάποια αμφιβολια;

    10. Ορε του Κίτσου η μάννα κάθετε επάνω στο ταμπούρι 250 Χιλ μαχητές το ιραν είναι σαν να του λέει κάτσε καλά σε τινάζουν στων αέρα μέσα στην Αμερική πριν φτάσουμε σε πόλεμο έπρεπε να είχαν λυθεί όλα Ε δεν μπορεί να κερδίζεις πάντα όσο υσχιρος και να είσαι για να προσέχουμε και εμείς πρεσβείες κλπ δεν τα έχουμε καλά και με Ιράν λόγο πετρελαϊκών κλοπών

    11. Αλίμονο αν δεν έμπαινε η Αμερική στον πόλεμο υπέρ των Εβραίων. Αφού η Αμερική έχει καταντήσει η αποικία των Εβραίων στην αμερικάνικη ήπειρο. Ποιος κυβερνάει την Αμερική; Οι Εβραίοι. Πρωτεύουσα της Αμερικής είναι η Ιερουσαλήμ. Και δεν θα υπερασπιστούν την μαμά πατρίδα;

      1. Πρωτεύουσα των Εβραίων της Αμερικής είναι το Jew York

    12. Ωρε ο Ερντοκλαν θα το φαει σιγουρα το κεφαλι του στο..ανθος της… νειοτης του ! Ο Βλαδιμηρος τι λεει γι αυτη την αραβοισραηλινη μονομαχια? Σιγουρα θελει πιτα!
      Ραμολι χασαπη των Βαλκανιων τι λες?

    13. Να πάνε οι ψηφοφόροι της κούλας να πολεμήσουν με το Ισραήλ! Για την ΣΙΩΝ ΡΕ ΓΑ….

      1. Ναι, αλλά δεν βλέπουμε ούτε τους ζαίους να πηγαίνουν να υπερασπιστούν τους νέγρους ισλαμιστές φίλους τους στην Παλαιστίνη. Μόνο να κλείνουν τους δρόμους εδώ ξέρουν…έτσι το παίζω κι εγώ αγωνιστή.

    14. Οι ηπα δεν μπαινουν στον πολεμο, οι ηπα ξεκινανε παντα τον πολεμο και κερδισουν απο τον πολεμο για τους λιγους που ξερουν.-

    15. Αφου εβαλε το χερακι της η αιμοχαρής Αμερικη για να γινει αυτη η σφαγη τωρα θελει να δειξει τον καλο της εαυτο και να στειλει βοηθεια.

    16. Να δούμε τι θα κάνει αυτή η νυφίτσα ο Ερντογάν! Πήγε να τα βάλει πάλι με το Ισραήλ για το θέμα της Γάζας, γλύφει και τον πάτο του Πούτιν, μάλλον θα το φάει το κεφάλι του στο τέλος και μακάρι! Επίσης οι φωτιές στα δάση του Έβρου μπήκαν ως προπαρασκευαστική πολεμική δράση γιατί τώρα θα μπορούν να σηκώνουν μικρά drone και να χτυπάνε στόχους ακόμα και την νύχτα με θερμικές κάμερες, κάτι που θα ήταν δύσκολο με την βλάστηση στην περιοχή. Ετοιμαστείτε αδέρφια, οι ισλαμιστές έχουν ευρύτερο σχέδιο και η δύση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…

      1. Είσαι gtp με αυτό το όνομα κσι θες να πάρουμε και σοβαρά αυτά που πετάς

        1. @Name
          Τέκνο μου, θα σου γαμήσω ό,τι έχεις και δεν έχεις!

      2. Γι’αυτό ακριβώς έκαψαν τα δάση στον Έβρο.Δεν έχει μείνει ούτε κλαράκι ούτε τσαλι για να καλυφθεί κανείς .
        Υγ. και ο Φλώρος κάνει βουτιές με το αλεξίπτωτο?

    Comments are closed.