ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΚΟΜΠΙΝΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΝΑ… ΤΕΤΑΡΤΟ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

    Κοινοποίηση:
    ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / EUROKINISSI)

    Μέχρι το τέλος του έτους θα βγουν στην αγορά οι πορτοκαλί λογαριασμοί ρεύματος στους οποίους η χρέωση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και ανά 15 λεπτά, και όχι σε μέσους όρους ημέρας.

    Έτσι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος μεταφέροντας – στο μέτρο του δυνατού – τις καταναλώσεις σε ώρες που η ενέργεια είναι φθηνή, εν προκειμένω τις μεσημβρινές, που οι τιμές υποχωρούν λόγω της υπερπαραγωγής των φωτοβολταϊκών.

    Προϋπόθεση σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι οι καταναλωτές να έχουν έξυπνους μετρητές.

    Προς το παρόν μόλις 600.000 από τα 7 εκατομμύρια μετρητές του δικτύου, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση του σχετικού προγράμματος που έχει εξαγγελθεί εδώ και μια δεκαετία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Η ΔΕΗ πρέπει με δήμευση να επανέλθει στο ελληνικό δημόσιο.
      Σήμερα ανήκει σε ξένους αγνώστου προελεύσεως. Έχει διευθύνοντα τον Στάσση. Στέλεχος της Τελλάς, νυν nova, θυγατρική του ιταλικού κρατικού ΟΤΕ συν ολιγάρχης Κοντομηνάς.
      Κατόπιν ο Στάσσης υπηρέτησε σε πρώην ιταλική κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας στην Ρουμανία.
      Ο Κούλης τον διόρισε διευθύνοντα στην τέως δημοσία ΔΕΗ για να μοιράζει στον εαυτό του και σε κολλητούς και στα χρεοκοπημένα κανάλια των ολιγαρχών εκατομμύρια για να πληρώνουν το προσωπικό τους.

    2. Μπορει κανεις να μου εξηγησει τί ειναι μηχανισμος διακυμανσης 9,80 ευρω σε λογαριασμο140kwh και χρεωση 0,155 ευρω ανα kwh της ΔΕΗ;Πριν αρχισω να σπαζω

    3. Η αλήθεια είναι πως στους ελληνάρες ταιριάζει ο… ροζ λογαριασμός ρεύματος. Άς χρεώνονται οτιδήποτε, αρκεί που θα λατρεύουν το χρώμα.

    4. Το μόνο πορτοκαλί που ταιριάζει στη πουστροκούλα και τη συμμορία της είναι οι φόρμες του Γκουαντάναμο.

    5. Απορία. Εντάξει χρέωση ανά ώρα ημέρας που έχει διακύμανση το τιμολόγιο για τους λόγους που είπαμε. Εμείς πού μπορούμε να βρούμε την τιμή ημερησίως και ανά ώρα που τρέχει;

    6. Στην Αγγλία οι έξυπνοι μετρητές χρεώνουν πιο πολύ, όχι γιατί δεν καταγράφουν σωστά, αλλά γιατί μπορούν και μετρούν και την άεργο ισχύ από επαγωγικά ρεύματα, ισχύς η οποία στην Ελλάδα στα οικιακά δίκτυα δεν χρεώνεται, θεωρείται πως πάντα το συνημίτονο φ είναι 1 κι έτσι έχουν αποφασίσει να μην χρεώνουν την άεργο ισχύ. (προς ώρας)

      Αντιθέτως σε σχέση με έναν ψηφιακό μετρητή, οι πολύ παλιοί κλασσικοί, μετρούν παραπάνω, αφού ύστερα από δεκαετίες χρήσης οι μαγνήτες που φρενάρουν τον δίσκο έχουν εξασθενήσει και ουδέποτε δεν ήταν εφικτό να επαναρρυθμιστούν εκατομμύρια μετρητές στα εργαστήρια.

      Το ότι μπορούν να κόψουν το ρεύμα οποιαδήποτε στιγμή, ναι θα μπορούν αν δεν πληρώσεις. Αλλά πλέον και τώρα αν χρωστάς δεν την γλυτώνεις και στο κόβουν ότι μετρητή και να έχεις.

      Τέλος η δυναμική μέτρηση δεν είναι κάτι κακό, αν την ώρα μη αιχμής κατανάλωσης, το ρεύμα είναι πιο φθηνό για να του κάνεις χρήση για μαγείρεμα, πλύσιμο κλπ.
      Όλα τα παραπάνω είναι σωστά και απλά μιας και η τεχνολογία προχωρά, έτσι και οι μετρητές γίνονται πιο εξελιγμένοι.

      Το θέμα είναι πως, τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σημασία για τον καταναλωτή, αν το ρεύμα που του πουλάνε είναι φθηνό. Το κακό είναι η προαποφασισμένη μπίζνα να μπουν όλοι στο χρηματιστήριο ενέργειας και σχηματίζοντας καρτέλ, να κρατάνε τις τιμές πάντα ψηλά από απληστία. Έπρεπε τουλάχιστον ένας πάροχος, να είναι εκτός χρηματιστηρίου ενέργειας ως αντίβαρο.

      Τέλος, ακριβώς επειδή μεταφέρουμε ενέργεια από τις ΑΠΕ και τις δίνουμε σε χώρες του εξωτερικού, προφασίζονται οι πάροχοι, πως δεν φτάνει και για τους Έλληνες, οπότε με το νόμο προσφοράς-ζήτησης, αυξάνουν τις τιμές.

      Για ρωτήστε τον Μητσοτάκη αν έχει αποφασιστεί να δίνει δωρεάν ρεύμα στη Γερμανία με αγωγό, από τις ΑΠΕ της Ελλάδας. Πολλά κακά έχει κάνει με μη αναστρέψιμες βλάβες, κακά τα οποία όταν θα αποκαλυφθούν δεν θα τον νοιάζει, επειδή δεν θα βρίσκεται στην Εξουσία.

    7. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΙΚΟΔΗΜΕ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    8. 12 χρόνια στην Αγγλία προσπαθούν να βάλουν τους έξυπνους μετρητές. Οι μισοί δεν τους θέλουν καν και ΔΕΝ μπορεί να τους υποχρεώσει κανείς να το κάνουν.

      Οι άλλοι μισοί που τους έβαλαν, καταριούνται την στιγμή που πήραν την απόφαση γιατί είτε δεν δουλεύουν, είτε γράφουν άλλα αντί άλλων, οι λογαριασμοί τους διπλασιάστηκαν για την ίδια κατανάλωση ρεύματος με πριν, γιατί πλέον χρεώνονται ανά την ώρα κατανάλωσης. Καταναλώνεις 6-10 το βράδυ; Θα πληρώσεις τα διπλά.

      Επίσης επειδή είναι συνδεδεμένοι με 5G αναπάσα στιγμή σου κόβουν το ρεύμα για να ξεφορτώνει το δίκτυο.
      Τα βλέπω στην Αγγλία και παρά την γκρίνια της εταιρίας ηλεκτρισμού, έχω κλασσικό μετρητή.

      Στις ΗΠΑ όπου τους έβαλαν ακόμα χειτότερα. Τους κλείνουν εις το όνομα της κλιματικής απάτης ή ότι δεν έχει παραγωγή το σύστημα, και έχεις εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρευμά σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια. 300.000 σπίτια στην Καλιφόρνια είναι ανά στιγμή χωρίς ρεύμα. Και δεν θα κόψουν του πλούσιου ούτε του πολιτικού που ζει στην περιοχή. Θα κόψουν το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ. Γιατί θα μπορούν να το κάνουν.

      ΚΑΝΕΙΣ δεν πρέπει να δεχτεί να βάλει τέτοιους μετρητές. Όταν έρθουν βαράτε στο ψαχνό.

      1. Νικοδημε και θα τους δεχτουν και θα τους χαρατσωνουν οσο γουσταρουν.
        Γιατι ειναι ραγιαδες και προβατα και δεχονται τα παντα.

        1. Πολύ σωστά. Ίσως ο πιο ηλίθιος λαός του πλανήτη. Ειδικά όταν σε κοιτάνε με εκείνη την ηλίθια φάτσα και σου λενε “Και ποιον να ψηφίσω όλοι το ίδιο είναι”. Απλά εκνευριστικά κουτορνίθια.

    9. ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΑΓΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥ ΤΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟ ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡ ΩΜΟ Ν.Δ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΝΑΛ & ΤΟΥ ΒΡΩΜΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ ΗΝ++++

    Leave a Response