ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ – ΑΝΟΔΟΣ 17% ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ

Κοινοποίηση:
xrimata

Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων του κόσμου εκτινάχθηκε κατά περίπου 17% τον περασμένο χρόνο, καθώς τα σημαντικά κέρδη μεταξύ των υπερπλούσιων στις Ηνωμένες Πολιτείες υπεραντιστάθμισαν την πτώση στην Κίνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ελβετική τράπεζα UBS.

Η Έκθεση Δισεκατομμυριούχων της UBS για το 2024 ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε σε 2.682 από 2.544 ένα χρόνο νωρίτερα και η περιουσία τους σε 14 τρισεκατομμύρια δολάρια από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 2015, η συνολική περιουσία τους ήταν 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο πληθυσμός της γης ήταν λίγο πάνω από 8 δισεκατομμύρια πέρυσι και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) περίπου 105,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας ακριβώς πόσος πλούτος είναι συγκεντρωμένος σε ένα μικροσκοπικό κομμάτι ανθρωπότητας.

Οι περισσότεροι από τους νέους δισεκατομμυριούχους της χρονιάς ήταν αυτοδημιούργητοι. Η έκθεση της τράπεζας για το 2023 είχε δείξει ότι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι αποκτούσαν περισσότερο πλούτο μέσω της κληρονομιάς παρά από την επιχειρηματικότητα.

Η τελευταία έκθεση, βασισμένη σε έρευνα δισεκατομμυριούχων που διεξήχθη μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και σε στοιχεία πλούτου για τους υπερπλούσιους, έδειξε ότι ο κίνδυνος γεωπολιτικών συγκρούσεων και ο πληθωρισμός ήταν οι κύριες ανησυχίες τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η Βόρεια Αμερική θεωρήθηκε σε συντριπτική πλειοψηφία ότι προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις επένδυσης το επόμενο έτος.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων εκτινάχθηκε σε 835 από 751, με επικεφαλής τους μεγιστάνες της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, με τον συνολικό πλούτο τους να σκαρφαλώνει στα 5,8 τρισεκατομμύρια δολάρια από 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων μειώθηκε σε 427 από 520 και η περιουσία τους σε 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια από 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 2021, υπήρχαν 626 στην ηπειρωτική Κίνα, συνολικά αξίας άνω των 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία της UBS.

Ο Benjamin Cavalli, επικεφαλής στρατηγικών πελατών της UBS global wealth management, δήλωσε ότι η πτώση αντανακλά απώλειες στις αγορές ακινήτων και πτώση της αξίας εταιρειών που ανήκουν σε μερικούς από τους πλουσιότερους της Κίνας εν μέσω λιγότερο βέβαιων οικονομικών προοπτικών.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων της Ινδίας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους κατά περισσότερο από ένα πέμπτο σε 185 και η περιουσία τους κατά περισσότερο από 40% σε σχεδόν 906 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η UBS.

Στη Δυτική Ευρώπη, η Ελβετία ξεπέρασε τη Βρετανία και έγινε η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων μετά τη Γερμανία, αυξάνοντας το σύνολο της κατά 10 σε 85.

Η Γαλλία, με 46 (+12), η Γερμανία με 117 (+8), η Ιταλία με 62 (+6) και η Ισπανία με 27 (+3), κέρδισαν δισεκατομμυριούχους, ενώ το σύνολο των Βρετανών μειώθηκε κατά ένα στους 82, σύμφωνα με την UBS. Ο συνδυασμένος πλούτος των δισεκατομμυριούχων της Γαλλίας ήταν ο υψηλότερος μεταξύ των Ευρωπαίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Θα τους τα σπάσει όλα ο λαός δεν θα προλάβουν να τα xαρούν η ώρα που θα ξεσπάσει η Ελληνική φυλή έφτασε.Και δεν θα μπορέσει φυσικά καμία αστυνομία να σταματήσει το κόσμο όταν αυτός είναι οργισμένος.

  2. Δικαιοσυνη πανω απ ολα .
    Εχουμε γεμισει με σκρουτζ μακ ντακ σε ολη την υφηλιο και ο υπολοιπος κοσμος να πειναει οταν αυτοι πετανε λεφτα απο το παραθυρο

Comments are closed.