ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ – ΠΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

    Κοινοποίηση:
    ρωσια

    Ο ρωσικός Στρατός ισοπέδωσε τις ουκρανικές θέσεις εξαπολύοντας μαζικές επιθέσεις με πυρομαχικά διασποράς τόσο με το πυροβολικό όσο και με την Αεροπορία. Οι Ρώσοι άνοιξαν τις αποθήκες τους και πληρώνουν τους Ουκρανούς με το ίδιο νόμισμα.

    Ο ουκρανικός στρατός, που χαιρόταν πρόσφατα για την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση παρόμοιων πυρομαχικών από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

    Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν βορειοδυτικά της Αβντίφκα, στην περιοχή Novokalinovo. Η ρωσική προέλαση σημειώθηκε μετά το εντατικό μπαράζ εναντίον ουκρανικών θέσεων με πυρομαχικά διασποράς.

    Ο ουκρανικός Στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες και τα υπολείμματα των μονάδων του που στάθμευαν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή, υποχώρησαν προς το Novokalinovo.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η ρωσική αεροπορία επιτέθηκε χτυπώντας με βόμβες διασποράς RBK-500S HOAB-0.5 με κιτ διόρθωσης UMPC.

    Με τη βοήθεια αυτών των βομβών καταστρέφονται ουκρανικοί σχηματισμοί που βρίσκονται σε δασικές ζώνες κοντά στην Αβντίφκα. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί χρησιμοποιούν αυτές τις δασικές ζώνες ως καταφύγια, μεταξύ άλλων, για να κρυφτούν από τα «πανταχού παρόντα» ρωσικά drones.

    Μαζί με τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet, οι βόμβες με UMPC έχουν γίνει ένας πραγματικός εφιάλτης για τις μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή.

    Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Αβντίφκα. Τα αποσπάσματα εφόδου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιπεδοποίησαν τη γραμμή του μετώπου στην περιοχή Novokalinovo προχωρώντας βορειοδυτικά της Αβντίφκα.

    Προηγουμένως, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο ενός τμήματος εδάφους βόρεια της στροφής της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή αυτού του χωριού.

    Σήμερα, οι μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιπεδοποίησαν το μέτωπο από τη Novobakhmutovka (δεν πρέπει να συγχέεται με ένα άλλο χωριό με το ίδιο όνομα, που βρίσκεται στα δυτικά) μέχρι τη σιδηροδρομική διασταύρωση Ocheretinsky.

    Οι κατά προσέγγιση νέες ζώνες ελέγχου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση σημειώνονται στο χάρτη παρακάτω.

    Η ευθυγράμμιση της πρώτης γραμμής στα βορειοδυτικά της Αβντίφκα επιτρέπει τον περαιτέρω εξοστρακισμό του ουκρανικού Στρατού προς την δυτική κατεύθυνση ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ικανότητά του όχι μόνο να μεταφέρει δυνάμεις και πόρους προς την κατεύθυνση της Αβντίφκα, αλλά και να κτυπά το Ντόνετσκ.

    Επίσης, η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς το Novokalinovo καθιστά δυνατό τον έλεγχο πυρός του κόμβου μεταφοράς Ocheretinsky, μέσω του οποίου ο ουκρανικός Στρατός χρησιμοποιεί για να μεταφέρει προσωπικό, στρατιωτικό εξοπλισμό στα μέτωπα του Ντονέτσκ.

    Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι η περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης στα νοτιοανατολικά της πόλης, και η δεύτερη το Novokalinovo.

    Αν αναλύσουμε την εξέλιξη των γεγονότων στην Αβντίφκα, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αναλάβει τον έλεγχο τουλάχιστον 38 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους από τις αρχές Νοεμβρίου. Σε αυτά τα εδάφη υπήρχαν τουλάχιστον 16 ουκρανικά οχυρά και πάνω από 700 διάφορα είδη σημείων βολής.

    Μέχρι σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά κύματα, πρώτα προς μια κατεύθυνση, στη συνέχεια σε μια άλλη, προσπαθώντας να υπονομεύσουν την άμυνα του ουκρανικού Στρατού και να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει τις πιο οχυρωμένες περιοχές,

    Ταυτόχρονα, οι μάχες στον τομέα Avdeevsky διεξάγονται στην περιοχή Severny – δυτικά της πόλης της Αβντίφκα, στην περιοχή Yasinovatskaya και στην περιοχή ΒΔ του Στέποβο (Petrovsky). Η πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης ανήκει στον ρωσικό στρατό.

    Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιούν εμπρηστικά πυρομαχικά, βομβαρδίζοντας εχθρικές θέσεις στο εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdeevka.

    Ένας άλλος στόχος επιθέσεων από τα ρωσικά στρατεύματα είναι οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Νέα Υόρκη, που βρίσκεται βόρεια της προεξοχής του τομέα Avdeevka του μετώπου.

    Χθες, ουκρανικές πηγές πληροφόρησης παραδέχθηκαν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διείσδυσαν στην άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην οχυρωμένη περιοχή Avdeevsky από την πόλη Yasinovataya και προχώρησαν έως και μισό χιλιόμετρο προς την κατεύθυνση που κρατούσαν οι ουκρανικοί σχηματισμοί από το 2014 .

    Σύμφωνα με την ουκρανική πηγή ενημέρωσης Deep State, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στην περιοχή του σταθμού Yasinovataya-2 στη βιομηχανική ζώνη της Αβντίφκα.

    Πηγή: warnews247.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Αφού οι Ρώσοι “ισοπεδώνουν” κάθε μέρα τους Ουκρανούς (που τολμάνε και αμύνονται για την ΧΏΡΑ τους και όχι για την Αμερική όπως νομίζουν οι εδώ ακροδεξιοί), τότε γιατί οι Ρώσοι δεν προελαύνουν μαζικά με άρματα και Πεζικό με αεροπορική υποστήριξη για να πάρουν στα γρήγορα όποια εδάφη θέλουν και να τελειώνουν;;;

    2. που κρυβονται τα γοβατα τρολλακια που ειναι με τη σωστη πλευρα της ιστοριας; χα χα χα,,,,σαν τους ουκρανους και αυτα εξαφανιζονται ενας ενας…..ο γοβατος μας τελειωσε, ο γερος με το αλτσχαιμερ τελειωνει, ο τραμπ ερχεται, σε ολη την ευρωπη κερδιζουν τα πατριωτικα κομματα και εδω εμεινε μονο του το ζαβο να συνεχιζει να υπακουει τους ηττημενους νεοταξιτες….το τελος του θα ειναι το χειροτερο ολων,,,,

      1. Ως πλειοψηφία έχουμε επιλέξει ως οικονομική συμμαχία την ΕΕ και ως στρατιωτική το ΝΑΤΟ (μετά από ΔΙΚΉ μας αίτηση το 1951)

        Και μέσω της ελεύθερης ψήφου μας έχουμε επιλέξει (πάντα ως πλειοψηφία) καλές σχέσεις συμμαχίας με ΗΠΑ.

        Αυτή θεωρούμε ότι είναι η σωστή πλευρά, στην οποία ανήκαμε και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους.

        Και αυτήν θεωρούμε και σήμερα.

        Η συμμαχία ΕΕ / ΗΠΑ / ΝΑΤΟ θεωρούμε ότι εξασφαλίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας.

    3. Βλαδιμηρε τελειωνε με τη γοβα γιατι πρεπει να κατεβεις παρακατω! Ναζινιαχου ο επομενος στοχος σου!

    4. Αυτό με την πλατφόρμα ταμου ή όποια άλλη, είχα παραγγείλει και πληρώσει κάποια πράγματα (πριν 3 ή 4 χρόνια) κι ενώ έλαβα μνμ από κουριερ για την παραλαβή δεν παρέλαβα ποτέ ένα από ό,τι είχα παραγγείλει.
      Έχετε δίκιο για τους δασμούς, κλπ. Παρακάπτουν πολλά έτσι.

    5. Ο κυβερνήτης Μεταξάς είπε ΌΧΙ και πρόβλεψε την νίκη των συμμάχων μας, ο προδότης Κούλης είπε ναι και πήγε με τον ηττημένο. Να χέσω το μυαλό του και τη δημοκρατία σας. Και δε ρώτησε το λαό.

    6. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), μέσω του ιστότοπου ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και των πληρωμένων τρολ, ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό σημερα το πρωί έως το βράδυ προωθώντας την κινεζική πλατφόρμα ΤΑΜΟΥ μέσω δύο άρθρων που κάνει μπαμ ότι είναι πληρωμένα. Ενθαρρύνει τους’ελληνες καταναλωτές να μην αγοράζουν από τα τοπικά καταστήματα αλλά να αγοράζουν κινεζικά προϊόντα από την πλατφόρμα tAMU, τα οποία θα φτάσουν στην πόρτα τους χωρίς φόρους. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ηθικό αλλά έχει γίνει πλέον ποινικό. Ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν καταρρεύσει λόγω μέτρων φορολόγησης, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πληρώνεται εκατομμύρια για να προωθήσει μια πλατφόρμα που εισάγει προϊόντα χωρίς αποδείξεις και δασμούς και τα φέρνει οπως το ΠΘ ισχυρίζεται αδασμολόγητα και χωρίς απόδειξη στη πόρτα τυ έλληνα καταναλωτή σε τιμή μικρότερη απο αυτή που τα πουλάει ο έλληνας έμπορος που θα εκτελωνήσει και θα πληρώσει δασμούς. Αυτή η πρακτική όχι μόνο υπονομεύει την ελληνική αγορά αλλά θέτει ερωτήματα σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης έναντι της τοπικής επιχειρηματικότητας και της προστασίας του εγχώριου κλάδου έναντι του ξένου ανταγωνισμού.
      Η ιδιοκτησία και η δομή των ενδιαφερομένων στην εταιρεία TAMU XIO, μια εταιρεία με έδρα την Κίνα που προωθείται έντονα κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, απαιτεί σοβαρή εξέταση. Ανακύπτουν σημαντικά ερωτήματα για τον λόγο που αυτή η πλατφόρμα λαμβάνει τέτοια προώθηση και ποιος θα επωφεληθεί από αυτήν. Είναι υποχρέωσή σας απέναντι στον ελληνικό λαό που εξαρτάται από εσας Χιο να ερευνήσετε αυτά τα θέματα και να αποκαλύψετε οποιεσδήποτε πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων ή κρυμμένες ατζέντες

    7. Θέλω να εκφράσω την απόλυτη δυσαρέσκειά μου για τη συμπεριφορά του Πρώτου Θέματος. Είναι γεγονός πως αυτή η πλατφόρμα επιδιώκει ενεργά να εξυπηρετεί τις δικές της ατζέντες, χρησιμοποιώντας εμπράκτως την δύναμη των υπαλλήλων της για να προωθήσει συγκεκριμένα θέματα και αρθρογραφήματα. Ειδικότερα, σήμερα, δεν αρκέστηκε απλά στο να προωθήσει την κινεζική πλατφόρμα Tamou μέσω ενός πληρωμένου άρθρου, αλλά το έκανε δύο φορές, υπονομεύοντας την Ελληνική Μικροεπιχείρηση, ειδικά σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ανάγκη την υποστήριξη. Επιπλέον, τα άρθρα αυτά συνοδευόνταν από σχόλια που θρίαμβευτικά της πλατφόρμας, σχόλια που φαίνονται να προέρχονται από τους εμπράκτως υπαλλήλους τους. τα γνωστά τρολ του πρωτου θέματος
      Το πρόβλημα εκτείνεται πέρα από τις ηθικές αρχές, φθάνοντας και στο νομικό πεδίο. Η πλατφόρμα προβάλλει τα προϊόντα της ως εάν είναι απευθείας διαθέσιμα στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας τυχόν τελωνειακά δασμοί που θα εφαρμοστούν στην εισαγωγή προϊόντων από την Κίνα.
      Ο μικρομεσαίος ελληνας επιχειρηματίας που εισάγει προϊόντα από την Κίνα θα υποχρεωθεί να πληρώσει δασμούς εισαγωγής, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στην τιμή και θα φορολογηθούν. Έτσι, για να κατανοήσουμε, γιατί το Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), που όλοι γνωρίζουμε ότι το Πρώτο Θέμα είναι μια κυβερνητική ιστοσελίδα, προωθεί μια κινεζική σελίδα που φέρνει μη φορολογούμενα κινεζικά προϊόντα στον καταναλωτή; Αυτή η πρακτική όχι μόνο υπονομεύει την ελληνική αγορά, αλλά θέτει ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης έναντι της τοπικής επιχειρηματικότητας και της προστασίας της εγχώριας βιομηχανίας έναντι του ξένου ανταγωνισμού.

    8. Έτσι βλεδημερε Ξέσκισε τους διαβόλους ΝΠΤ ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    9. Καιρός ήταν. Πολύ κράτησε το “αστείο” με την εισχώρηση των αμρκν παντού.
      Όχι όλοι δούλοι τους. Ας υπάρχουν κι ελεύθερες περιοχές ελπίζοντας να μην μας απογοητεύσουν με τα δολοφονικά τερτίπια της νέας παγκόσμιας τάξης.

    Comments are closed.