ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ: ΕΞΩ ΟΙ ΠΟ@ΣΤ@ΔΕΣ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ EUROPRIDE (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    europride

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Βελιγράδι κατά της διεξαγωγής του EuroPride, μιας πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το προσεχές Σάββατο μια πορεία υπερηφάνειας, με την οποία θα κορυφωθούν οι συναφείς εκδηλώσεις, παρότι οι αρχές θέλουν να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή του.

    Χιλιάδες διαδηλωτές, μεταξύ αυτών πολλοί κληρικοί, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Βελιγραδίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συντηρητικών και ακροδεξιών ομάδων, ακόμη και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    europride1

    Κρατώντας εικόνες, θρησκευτικές σημαίες και σταυρούς, ορισμένοι προανήγγειλαν ότι θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις αν οι διοργανωτές του EuroPride υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τη διεξαγωγή πορείας υπερηφάνειας.

    Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είχε ανακοινώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η παρέλαση «θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί», δήλωσε το Σάββατο ότι η αστυνομία θα ανακοινώσει 96 ώρες πριν από την εκδήλωση (δηλαδή την Τρίτη) εάν μπορεί τελικά να διοργανωθεί ή όχι.

    europride2

    Ο πρόεδρος Βούτσιτς επικαλέστηκε λόγους «ασφαλείας», που συνδέονται με την κλιμάκωση της έντασης στο Κόσοβο — το οποίο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, αλλά το Βελιγράδι δεν την αναγνωρίζει — και προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

    Οι διοργανωτές του EuroPride επέκριναν τις δηλώσεις Βούτσιτς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την πορεία. Οι δύο πρώτες πορείες υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Βελιγράδι, το 2001 και το 2010, αμαυρώθηκαν από βίαια επεισόδια. Από το 2014 διοργανώνεται τακτικά, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

    https://twitter.com/Hawkeye1745/status/1569029201168146432?s=20&t=R2tW3T99k-rW5q2QH7pYlw

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    35 Σχόλια

    1. Κάτι τέτοιοι διέλυσαν την μεγάλη Γιουγκοσλαβία 🙁

    2. Εντάξει, αυτά είναι γελοία πράγματα διότι ομοφυλόφιλος δε γίνεσαι, γεννιέσαι. Πρόκειται για αστοχία στις ορμόνες στο DNA και στις βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου. Θέλει ο άλλος να γεννηθεί έτσι; Όχι. Να τους εκτελέσουμε δηλαδή; Να εκτελούμε και όσους γεννηθούν κοντοί, κουτσοί στραβοί; Συνέλθετε λίγο και πρώτοι θα έπρεπε να συνέλθουν οι θρησκόληπτοι όταν μέσα στους παπάδες οι μισοί και παραπάνω είναι συκιές…

    3. Ένας συρφετός ακροδεξιών χριστιανοταλιμπάν, διαδήλωνε ενάντια σε έναν άλλο συρφετό ξεβράκωτων κουνιστών.

    4. Η νεα ταξη σας γλενταει καθικια θρησκοληπτοι , που λετε και τους αλλους ανωμαλους … Εσεις ειστε οι ανωμαλοι που βγαζετε κιλά μισος και δηλητηριο , εσεις που ζειτε σε αλλους αιωνες

    5. οι Σέρβοι μας βάλανε τα γυαλιά τους Έλληνες εμείς για φρέντο και για μπύρες είμαστε και για να μη παρεξηγηθώ βάζω και τον εαυτό μου μέσα…

    6. Στην Σερβία δεν έχουν πρωθυπουργό γυναίκα ομοφυλόφιλη;
      Ήρεμα ρωτάω…

    7. Μου θυμίζει τν συγκέντρωση στην πλατεία. Και οταν ενας ρώτησε τι συμβαινει εδω? Ο άλλος απάντησε…!

      Κρεμάμε εναν Π@υστη…!

    8. Η ομοφυλοφιλία είναι δαιμόνιο φοβερό.
      Δυστυχισμένοι οι άνθρωποι αυτοί.
      Ειναι η πιο βδελυκτη αμαρτία στα μάτια του Θεού.
      Αλλά είναι πλάσματα του Θεού, ο τους δίκαιους αγαπών και τους αμαρτωλός ελεων.
      Με πολλή προσευχή, εξομολόγηση, αγώνα, επανέρχονται. Θεραπευονται.
      Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, κληρικών και λαϊκών.

    9. Προσωπικά μέχρι σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά των ομοφυλόφιλων ,Λοταγκι η το δεχεσε αυτό και φέρετε φυσιολογικά εσύ ο ίδιος και έχεις επιβληθεί μέσα από την εργασία στο χορο που κίνησε η το θεωρώ διαστροφή όταν δεν μπορείς να το δεχτης εσύ ο ίδιος πως θα το δεχτεί ο ξένος κλπ ότι θέλεις να επιβληθεί με ένα ντύσιμο θεωρητε διαστροφή κλπ η νόμοι ισότητας τα πέρασαν τα κράτη είναι πόσο μπορείς εσύ τώρα να μπεις στον χώρο εργασίας και να επιβληθεί πιστεύω από την αρχή πρέπει να διξεις ότι είσαι γυναίκα η άνδρας στο φύλο σου

    10. Ομοφυλόφιλοι έξω από την κυβέρνηση και την τηλεόραση και μέσα στη φυλακή

    11. Το καλυτερο σύνθημα από τους Σέρβους που κάνει τις Λουγκρες να τρελένονται,»Έξω οι Που.τηδες από την Σερβία.!!!!

    12. Μπραβο στους Σερβους!!! Ειπαμε ο καθενας μπορει να αυτοπροσδιοριζεται οπως θελει και να κανει οτι θελει στο σπιτι του, αλλα οι παρελασεις τι νοημα εχουν, για να προκαλουν;;;;; Τι αλλο;;;; Αρκετα μ’ αυτο το αισχος που το εχουν κανει καποιοι μοδα τελευταια!!!!

    13. Ο Θεός σιχαίνεται τους παρά φύσιν και για αυτό έριξε φωτιά εξ ουρανού και τους έκαψε

    14. Εδώ φρεντο, πιτογυρα, σ€ξακι και τηλεόραση, ξεκινήσανε και τα ματσάκια….μια χαρά, τι είμαστε? Γραφικοί να τρέχουμε σε πορείες!

    15. Ομορφααα…..θα πλακωσουν ολες οι νυφουλες απο δω…..μμμμ

    16. Άμα κάνει ο κόσμος εδώ καμία πορεία για τον ίδιο λόγο θα βγουν οι Αριστεροί κ οι κομμουνιστές με τα ρόπαλα τα καδρονια κ με φωτιές θα τους κάψουν ζωντανούς

        1. Μάθε πρώτα τι έλεγε και κυρίως τι έγραψε ο ήρωας σου Τσε Γκεβάρα για το πουστοσυναφι και τι τους έκανε και ο άλλος ο κομμουνιστής ο Στάλιν στα γκουλαγκ και μετά γράψε την παπαρια σου. Αλλά μια ζωή η χρηματοδοτουμενη από το κεφαλαιοκρατικο σύστημα αριστερά… Και έτσι και γιουβέτσι…. Αναλόγως για ποιον λόγο σας τα σκάνε.

        2. Nαι γιατί οι αριστεροί είναι οι μεγαλύτεροι φασίστες, δεν δέχονται οι άνθρωποι να έχουν διαφορετική άποψη απο αυτούς. Επίσης όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι αριστερών.
          Επιχειρήματα δεν έχουν, μόνο ρόπαλα οι καραφασίστες αριστεροί.
          Επίσης οι αδερφές αυτές γελοιοποιούν το ανθρώπινο σώμα και την ανθρώπινη ύπαρξη στις πουστροπορείες τους.

    17. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΜΟΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ!

    18. Αυτοί οι άνθρωποι, οι ορτοντόξ, που κραδαίνουν την εικονίτσα του Χριστούλη, πρέπει να ξέρουν ότι ο Χριστούλης αγαπά όλους τους γκέη σα παιδιά του…

      1. και εσυ πισωγλεντης εισαι μωρη λουγκρα? γιατι τους υποστηριζεις? βαζεις μπουκαλια στον πατο σου? οποιαδηποτε ανωμαλια ειναι αμαρτια, ειδικα οταν πλασαρεται σαν φυσιολογικο απο τη νεα ταξη πραγματων

      2. Συμφωνώ ότι ό Χριστουλης τούς αγαπά σάν παιδιά του. Αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι μπορεί νά ανέχεται εσαεί μία σκληρή αμαρτία ή ότι δέν είναι αμαρτία!
        Αυτό τό γράφω διότι έχει δείξει ότι ΔΕΝ υπερβαίνει την φυσική Τάξη τών πραγμάτων. ΕΚΤΟΣ πολύ σοβαρών λόγων.
        Πχ δέν έχτισε τόν Ναό τού Σολομώντα με ένα πρόσταγμα για νά δείξει καθαρά ποιός είναι τό Αφεντικό!!
        Καί γνωρίζετε καλά ότι σε θέματα ηθικής, ήταν εξαιρετικά ΑΥΣΤΗΡΟΣ. Κατανοούσε την πτώση τού ανθρώπου αλλά ζητούσε την μετάνοια του. Εσείς, έχετε φτάσει στο σημείο νά στήνετε *χορούς καί πανηγύρια* υπέρ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ παρέκβασης!!!
        ΑΥΤΟ ” ό Χριστούλης”- όπως ειρωνικά αποκαλεσατε- τό απεχθανεται μετά βδελυγμίας: Την αμετανοησία!
        Σέ όλη την Καινή Διαθήκη τό διατυμπανίζει.
        Αν κάνω λάθος,ας με διορθώσει κάποιος..
        Κι εσείς οι Ελληναραδες, μήν συμπεριφέρεστε σάν ούγκανα!!! Μιλειστε με επιχειρήματα.
        Όταν ό άλλος δέν καταλαβαίνει, τότε.. τόν παραδίνουμε στον Πινοτσέτ😁

        1. Εδώ ο χριστιανισμός ενοχοποιεί την αυτοϊκανοποίηση και το προγαμιαίο σεξ (δηλαδή ενοχοποιεί την ίδια την ανθρώπινη φύση), την ομοφυλοφιλία θα αποδεχόταν?

    19. Εύγε στους Σέρβους. Εμείς εδώ στο ονομα της φιλελευθεροποιησης τους «καμαρώνουμε» τους ανώμαλους.

    20. Η ομοφυλοφιλία είναι κατάρα των εθνών. Διαβολή και ασθένεια που στέλνει ο εξαπωδό για να δύστυχούν οικογένειες και να διαλύονται οι κοινωνίες. Μπράβο στον σερβικό λαό που σηκώνει τα λάβαρα της πίστης. Θεέ μου σώσε μας

      1. Ομοφυλοφιλία υπάρχει και σε ζώα. Μήπως κι εκεί μπαίνει ο σατανάς?

    21. Εμείς εδώ πορείες κανουμε μόνο αν τιμωρηθεί η ομαδα μας…!!! Ειμαστε χαμένοι από χέρι…!!!

    22. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

    23. Μια ερώτηση : η κουλα, η δικιά μας, θα παρελάσει ???

    Comments are closed.