ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ – ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΧΩΡΙΑ – ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Κοινοποίηση:
kryoneri_fotia_4_10_2024_8

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή την ώρα καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Γεράκι Αμαλιάδας. Στη μάχη της κατάσβεσης ήδη έχουν ριχτεί πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν κληθεί να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Επιπλέον οι περισσότεροι κάτοικοι των γύρω περιοχών έλαβαν επείγουσα ειδοποίηση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ με την βοήθεια των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κινείται ταχύτατα προς το Κρυονέρι και εμφανίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη και για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη της Πυροσβεστικής με την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Γεράκι, η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά την έντονη κινητοποίηση των δυνάμεων από γη και αέρα, απειλώντας κατοικημένες περιοχές κινούμενη προς της περιοχή Μπουμπούνα Κρυονερίου.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς οι φλόγες κινούνται γρήγορα και οι συνθήκες αλλάζουν διαρκώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, οι οποίες ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί η πυρκαγιά ήδη έχει κάψει κατοικίες στην περιοχή Μπουμπούνα ενώ κινείται με κατεύθυνση προς Χάβαρι.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και να είναι προσεκτικοί, καθώς οι άνεμοι αναμένεται να παραμείνουν ισχυροί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι συνθήκες που επικρατούν κάνουν εξαιρετικά δύσκολο τον έλεγχο της κατάστασης, με την Πυροσβεστική να παραμένει σε επιφυλακή και να επιχειρεί σε όλα τα μέτωπα.

Παράλληλα, νέα επείγουσα ειδοποίηση του 112 και για την πυρκαγια στο Χάβαρι ήχησε προς ενημερώση των πολιτών.

112 Xavari

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Μετά την Κορινθία καίω την Ηλεία, όλοι θα πάρετε, με τη σειρά, αρκεί να με ψηφίζετε.

  2. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΙ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ;

  3. ΛΟΓΙΚΟ ΤΗΝ ΦΑΜΗΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΙ ΑΛΛΟΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

  4. Παμε
    Για πρόωρες εκλογές πέφτει ο Μητσοτάκης και γίνεται οικουμενική το βαρέλι έχει και άλλο πάτο τυραννία,οι άνθρωποι παλεύουν να ζήσουν άλλοι χαθήκανε από τα μνημόνια covid από πλυμμηρες φωτιές τρένα τροχαία μια Ελλάδα κατεστραμμένη πάραγωγη 0 δεν δουλεύει τπτ εξαθλίωση

Leave a Response