ΟΛΕΘΡΟΣ, ΒΙΑ, ΒΟΜΒΕΣ, ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 46 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΜΕ DRONES ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΣΡΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ «ΤΟΥΡΤΑ» ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ – ΠΛΗΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

    Κοινοποίηση:
    d1bd49a9-lebanon-israel

    Το δρόμο της ραγδαίας κλιμάκωσης έχουν πάρει οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, ανεβάζοντας συνεχώς το επίπεδο των κατηγοριών και των απειλών, με τελευταία προσθήκη αυτήν της πυρηνικής απειλής.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, αφού την προηγουμένη επαναβεβαίωσε την «πλήρη» υποστήριξή του στο Ισραήλ.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τον «αποκαρδιωτικό κύκλο» βίας στην περιοχή στο χείλος της «αβύσσου» απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο αμερικανικός ιστότοπος Axios, το Ισραήλ σχεδιάζει να προχωρήσει σε εκτεταμένα αντίποινα «εντός ημερών», πιθανόν βάζοντας στο στόχαστρο ιρανικές πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές ζωτικής σημασίας.

    Στα πεδία των μαχών, νέοι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Βηρυτό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Συναγερμός σήμανε και σε περιοχές κοντά στο Τελ Αβιβ καιώς δέχτηκαν επίθεση από drones τα οποία είχαν ξεκινήσει από την Υεμένη.

    Ο IDF χτύπησε την Τετάρτη και τη Δαμασκό, σκοτώνοντας τρεις αμάχους, αλλά όπως αποκαλύφθηκε και τον γαμπρό του Νασράλα, Χασάν Τζααφάρ Κασίρ, ο οποίος ήταν αδερφός του Μουχαμάντ Τζααφάρ Κασίρ, που «εξουδετερώθηκε» από άλλο ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό, λίγες ώρες νωρίτερα. Ο Τζαφάρ αλ Κάσιρ, ήταν αρμόδιος για τη μεταφορά όπλων από το Ιράν στον Λίβανο.

    Αναχωρεί στις 08:30 το πρώτο C-130 για το Λίβανο
    Ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης (3/10), στις 08:30, για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό του Λιβάνου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ την Τρίτη ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του, κατά την οποία η ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατόπιν αιτήματος της Κύπρου αποφάσισε να διαθέσει C-130 για την απομάκρυνση Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο.

    Στους έξι οι νεκροί από τις μεταμεσονύχτιες επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό
    Οι νέοι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν τη νύχτα στη Βηρυτό, πλήττοντας μεταξύ ένα κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης συνδεδεμένης με τη Χεζμπολάχ, είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

    Το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας αναφέρει μεταξύ άλλων πως άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

    Το IDF επιβεβαίωσε την επίθεση με drones
    Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα καθώς δύο drones επιτέθηκαν στο Μπατ Γιαμ. Το πρώτο αναχαιτίστηκε από την αεροπορία ενώ το δεύτερο έπεσε σε «ανοιχτή περιοχή» στη θάλασσα.

    Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

    Τουλάχιστον 46 νεκροί και 85 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα την Τρίτη στον Λίβανο
    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιβανέζικο υπουργείου Υγείας.

    Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν νέα «στοχευμένη» αεροπορική επιδρομή σε προάστιο της Βηρυτού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Τώρα οι καταραμένοι μουσουλμάνοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά το λάθος που έκαναν με τις απαρχαιωμενες στρακαστρουκες τους εναντίον του Ισραηλ.. τωρα και η τελευταία κελεμπία με το κοράνι και τα φαλαφελ,θα πνίγει στο αίμα..ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    2. Για την ιστορία και για να ξέρουμε με ποιους πρέπει να πάμε

      Η Παλαιστινιακή Αρχή μίλησε για «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»
      22.05.2024
      Η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε νωρίτερα με κάθε επισημότητα ότι χαιρετίζει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Νορβηγίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης και ότι οι διαδικασίες για την έκδοση διαταγμάτων αναγνώρισης θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου.
      Ιδιαίτερα ανησυχητικό ήταν το γεγονός ότι το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗ, Wafa, αναφέρεται σε αναγνωρίσεις άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ όπως η Τουρκία, «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»!

      Αλήθεια σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία οι φίλοι μας οι παλαιστίνιοι θα έρθουν με το μέρος μας ?

    Leave a Response