Το έβδομο κατάστημα της στην Ελλάδα και το πρώτο στην Αθήνα εγκαινίασε στο εμπορικό κέντρο River West η αλυσίδα ένδυσης LC Waikiki, προκαλώντας ανησυχία στους ανταγωνιστές της.
Η εταιρεία της οποίας το προσωνύμιο είναι τουρκικά Zara, λόγω της προέλευσης, της δραστηριοποίησης στο fast fashion με προσιτές τιμές και του στόχου να καταλάβει την τρίτη θέση στην αγορά ένδυσης στην Ευρώπη, αναμένεται να αναπτύξει ταχύτητα στην ελληνική αγορά τα επόμενα χρόνια.
Όπως ανέφεραν στελέχη της στο PowerGame, στα χθεσινά εγκαίνια, στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2022 να λειτουργήσουν άλλα τρία καταστήματα ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε δέκα.
Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να προστεθεί το δεύτερο κατάστημα στην Αθήνα, στο εμπορικό κέντρο του ομίλου Φουρλή, στην οδό Πειραιώς στο Φάληρο καθώς και στην Κέρκυρα ενώ το φθινόπωρο έχει προγραμματιστεί η δημιουργία ενός ακόμη LC Waikiki στην Κομοτηνή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θράκη είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας όπου η τουρκική αλυσίδα θα έχει παρουσία σε όλους τους νομούς καθώς ξεκίνησε από την Ξάνθη και πριν από λίγες ημέρες εγκαινίασε το κατάστημα της Αλεξανδρούπολης.
Οι άλλες πόλεις που ήδη φιλοξενούν τις συλλογές της είναι η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Κόρινθος και η Πάτρα.
Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να τεθούν έως τις αρχές του 2024 άλλα δέκα καταστήματα ενώ σε βάθος χρόνου εκτιμάται ότι η ελληνική αγορά μπορεί να καλυφθεί με 40 – 50 καταστήματα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αλυσίδα στην προσπάθεια ταχύτερης επέκτασης της στην Ελλάδα είναι η έλλειψη μεγάλων χώρων σε εμπορικά σημεία.
Στις προθέσεις της είναι η έλευση και άλλων σημάτων που έχουν αναπτυχθεί από τον όμιλο στην λογική που έχουν και οι ανταγωνιστές της Inditex (Zara) και H&M. Τα καταστήματα αυτά θα τοποθετηθούν είτε αυτόνομα είτε ως shop in shop σε μεγάλα LC Waikiki.
Τα σήματα που έχουν προτεραιότητα είναι το LCW Dream (το πρώτο ευρωπαϊκό κατάστημα άνοιξε τον Ιούλιο του 2020 στην Ξάνθη) που ειδικεύεται σε lingerie, το LCW Home με είδη σπιτιού και το LCW Baby.
LC Waikiki: Μυθικοί τζίροι
Το 2021 ήταν ιδιαίτερα θετική χρονιά για την LC Waikiki η οποία ήρθε στην χώρα μας το 2018. Χωρίς ηλεκτρονικό κατάστημα και με λειτουργία από τον Μάιο και μετά, εξαιτίας των lockdown, κατάφερε να παρουσιάσει σημαντική αύξηση πωλήσεων ενώ εκτιμάται ότι θα είναι η πρώτη κερδοφόρα χρήση της ελληνικής θυγατρικής.
Στους άμεσους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση είναι και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος ώστε να καλύψει άμεσα και περιοχές που δεν έχει παρουσία.
Η LC Waikiki η οποία δημιουργήθηκε το 1988 στο Παρίσι πέρασε σε τουρκικά χέρια το 1997 και ξεκίνησε την εμπορική της παρουσία από την γειτονική χώρα το 2000. Το 2009 λειτούργησε το πρώτο κατάστημα της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ρουμανία ενώ πέρυσι έσπασε το φράγμα των 1000 σημείων σε τέσσερις ηπείρους.
Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 1200 καταστήματα σε πάνω από 50 χώρες με 47.000 υπαλλήλους να εργάζονται στα τελικά σημεία και 3.000 στα κεντρικά της γραφεία στην Κωνσταντινούπολη.
LC Waikiki: Η ιστορία της αλυσίδας
Έχοντας ξεκινήσει το 1988 από το Παρίσι, η LC Waikiki πέρασε το 1997 σε τουρκικά χέρια. Στόχος είναι μέσα στην επόμενη διετία να είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες φίρμες στον χώρο του ευρωπαϊκού ενδύματος, και χωρίς να τις κατονομάζει, θέλει να βρεθεί κοντά στις Inditex (Zara) και H&M.
Η εμπορική παρουσία ξεκίνησε μόλις το 2000 στην Τουρκία, το 2009 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο εξωτερικό, στην Ρουμανία και πέρυσι είχε φτάσει αισίως τα 1000 καταστήματα. Βασικός μέτοχος είναι ο Mustafa Kucuk η περιουσία του οποίου σύμφωνα με το Forbes υπολογίζεται σήμερα σε 1,6 δισ. δολάρια.
Από τον Αύγουστο του 2020, οπότε και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Περού, έχει παρουσία σε τέσσερις ηπείρους, ενώ το βάρος το 2021 έπεσε κυρίως στην αφρικανική ήπειρο όπου επεκτάθηκε σε αγορές όπως η Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Αγκόλα, Σενεγάλη.
Σήμερα διαθέτει 1120 καταστήματα σε 51 χώρες (κυρίως Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) με 3.000 εργαζόμενους να απασχολούνται στα κεντρικά της γραφεία και 47.000 στα καταστήματα της.
Ακολουθώντας την τακτική της Inditex και της H&M δημιούργησε ανεξάρτητα brands, όπως το LCW Home με είδη σπιτιού, το LCW Dream (το πρώτο ευρωπαϊκό κατάστημα άνοιξε τον Ιούλιο του 2020 στο εμπορικό κέντρο Flamingo στην Ξάνθη), LCW Steps με υποδήματα, LCW Modest, LCW Baby κ.α..
LC Waikiki: Έρχεται ανταγωνισμός και από το Ισραήλ
Παράλληλα, την έλευση του στην Ελλάδα προετοιμάζει ο Ισραηλινός όμιλος Fox (γνωστός από τη συμφωνία που έχει κάνει με τον όμιλο Jumbo για την κάθοδο της ελληνικής αλυσίδας στο Ισραήλ) προωθώντας στη χώρα μας το ηλεκτρονικό του κατάστημα ένδυσης και υπόδησης Terminal X.
Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία του με την Jumbo, την οποία υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτή προέβλεπε τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος περί το τέλος του 2022. Η συμφωνία είναι 12ετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 χρόνια από την παρέλευση των πρώτων 10 ετών από την ημερομηνία ανοίγματος του πρώτου καταστήματος.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Inditex (ZARA, Bershka κτλ), είναι σε φάση νέας στρατηγικής, έχοντας ωστόσο σημαντικό μερίδιο στην εγχώρια αγορά online shopping ένδυσης και υπόδησης.
Εκτός από την αυτόνομη παρουσία της αλυσίδας σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία με 80 καταστήματα, η Jumbo έχει παρουσία με 26 καταστήματα που φέρουν το σήμα της,σε ακόμη 6 χώρες και συγκεκριμένα σε Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο.
Η διαφορά στην περίπτωση της επέκτασης στο Ισραήλ είναι αφ ενός το μέγεθος του συνεργάτη με τον οποίο ήρθε σε συμφωνία ο ελληνικός όμιλος για την ανάπτυξη του σήματος του και αφ’ ετέρου η επέκταση σε μια νέα γεωγραφική περιοχή όπου οι καταναλωτές της γνωρίζουν το σήμα.
Ο ισραηλινός όμιλος Fox είναι από τους βασικούς παίκτες στον χώρο του λιανεμπορίου στο Ισραήλ δραστηριοποιούμενος κυρίως στον κλάδο της ένδυσης. Εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, διαθέτει 9 σήματα δικά του και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο, όπως π.χ. με τη Nike.
Όμως με τη συμφωνία του με τη Jumbo, εισέρχεται σε μια νέα για αυτόν κατηγορία όχι μόνο των παιγνιδιών αλλά και των προϊόντων για το σπίτι.
Το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του 2022, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Jumbo, αν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις από την Ισραηλινή εταιρεία τοποθετούν τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος μέσα στο 2021.
Η συμφωνία είναι 12ετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 χρόνια από την παρέλευση των πρώτων 10 ετών από την ημερομηνία ανοίγματος του πρώτου καταστήματος.
Η FOX ιδρύθηκε το 1942 από την οικογένεια Fox, που ειδικεύεται στην αγορά ενδυμάτων.
Σήμερα, εκτός από το Ισραήλ έχει παρουσία σε 14 χώρες, διαθέτοντας 600 καταστήματα παγκοσμίως συνολικής επιφάνειας 110.000 τετραγωνικών μέτρων.
Από τη πρώτη μέρα λειτουργίας τους θα παρουσιαστει το πρωτότυπο(!)φαινομενο της ουράς καταναλωτών που δήθεν δεν γνωρίζονται μεταξύ τους χαχαχαχχα. Ποδιτσες λυκόπουλα πρόσκοποι και χίλιοι δυο μύριοι έχουν πάρει το μήνυμα να σταθούν απ’ έξω με αέρα ηλιο βροχή και χιόνι για να μασήσουν τα κορόιδα και οι περιεργοι που τους βλεπουν.Να καθήσουν κι αυτά στη ουρά.
Ενώ στον Έβρο κάθε βράδυ η μισή Ορεστιάδα πάει για φαγητό και καφεδάκι στους απέναντι τι να περιμένεις, ότι δεν θα πάνε στα μαγαζιά που θα ανοίξουν στην Ελλάδα; Καθημερινά τίγκα θα είναι από ραγιάδες?
ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ…
Τελικά οι μογγόλοι αν και αγράμματοι απεδειξαν οτι εχουν περισσότερο νιονιό απο εμάς που βγαλαμε πανεπιστημία και πολυτεχνεία.
Χωρις να μπουνε στο ευρώ πηραν ολες τις δουλειές και εμεις μειναμε με τον π@ύτσο στο 👋.
Και φυσικα αγοραζουμε τα παντα απο αυτούς αν μπορουμε ας κανουμε κι αλλοιως.
Μας φαγανε οι κολοαπεργιες και ολο αυτο το δημοσιοϋπαλληλικι και φυσικό ηταν να λακισουνε ολες οι εταιριες για αλλού σκοπια βουλγαρια αλλα και Τουρκία.
Τωρα φατε σκατά
και μετά σειρά έχουν οι κοπρίτες που ”γιορτάζουν” τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία με γιάννα, βερέμη, ατζούν (4 ώρες ημερησίως), πολιτογραφήσεις λαθροτζιχαντιών, λίστες πέτσα, αφελληνισμό των κατοικιών από κερδοσκοπικά funds, πρόστιμα στους ηλικιωμένους που δεν δέχονται τις σωτήριες θεραπείες του συνταγματικού τόξου, πυρπόληση των δασών που αντιστέκονται στα τοξικά φουρφούρια και άφθονο LNG που μεταφέρουν οι αγαπημένοι χρηματοδότες του κούλη…
οσο ειμαστε εε μην περιμενουμε προκοπη. εμεις εδω εχουμε ολο το ευρωπαικη νομοθεσια και κανονες που ειναι ραμμενη στα μετρα του πλουσιου βορρα. η τουρκια χωρις να εχει ολα αυτα εχει τελωνειακη ενωση και θησαυριζει στις πλατες φτωχων κρατων της εε. κατα τα αλλα ολα ειναι συμφερον. δειτε παρουσιασεις αυτοκινητων απο τιβι και διαδικτυακα καναλια. κανενας ποτε δημοσιογραφος δεν αναφερει την χωρα κατασκευης των μοντελων γιατι αν ακουστει οτι φτιαχνονται τουρκια δεν θα τους ξαναδωσουν οι αντιπροσωπειες αμαξια για δοκιμη. στα κυνηγετικα οπλα να δειτε τι γινεται. μουγγα στη στρουγγα μπας και πουλησουν οι μαγαζατορες.
ανεβασε ενα αρθρο με το ποια προιοντα συγκεκριμενα φτιαχνονται εκει. απο αυτοκινητα μεχρι καρφιτσες
Αφού οι κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣυΡιζα εξαφάνισαν την ελληνική παραγωγή ρούχων τώρα τα σωβρακά μας θα είναι τουρκικά….Καλό χ@σιμο !!
ας ήμαστε ικανότεροι να είχαμε κατακλήσει εμείς την τουρκική αγορά.
👏👏👏👏👏👏👏👏 μονο για φτυσιμο ειστε ελληναραδες της τρυπιας δεκαρας. το ξεφουρνισμα της τουρκοποιησης του ελλαδισταν αρχισε…………. ΖΩΑ ΖΩΑ και τιποτα παραπανω. ντροπη της υφηλιου. να εξαλειφθητε/μηδενιστειτε για να μην ντροπιαζετε τους αρχαιους ελληνες…. φτουυυυυυυυυυυυυυ ΖΩΑ
Θέλουμε η δεν θέλουμε επενδύσεις στην Ελλάδα,,, δεν κατάλαβα ,,, θέσεις εργασίας,,, φόρους,,, ασφαλιστικά ταμεία ,, ενοίκια ,,, και άλλα,,, τι θέλουμε ας αποφασίσουμε… το χρήμα ούτε χρώμα ούτε εθνικότητα έχει,,, το έχετε κάψει εντελώς….
ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΣΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!!!
Καλή διαφήμιση τους κάνετε . Αλλά γιατί όχι αφού εμείς δεν παράγουμε τίποτα άλλο εκτός δημοσίων υπαλλήλων.τι κινέζικα τι τουρκικά μήπως υπάρχουν ελληνικά;
Αλλά πάνω από όλα αυτά τα μαγαζιά προϋποθέτουν και συνεργασία τουρκικής μαφίας με την βαλκανική οδό και δεν γνωρίζεις αργότερα και με Σικελία,,,,,είναι δύσκολα μαγαζιά από άλλες προϋποθέσεις όχι και τόσο στρατιοτικες κλπ η τουρκική μαφία είναι ενταγμένη και στο εμπόριο οργάνων εκτός όπλων πολλή ισχυρή μαφία παγκόσμια η μόδα λόγο ότι είναι το μεγαλύτερο πρακτορείο πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών από των πλούτο των αριστοκράτη μέχρι των καθαριστή η τεμπέλη είναι πρόβλημα η μόδα κινεί το σύμπαν και όταν έχεις δώσει βάσεις Αλεξανδρούπολη δύσκολο το Νάτο από πλευράς ελληνικής νομίζω οτι είχα επισημάνει αυτό
Αλλά πάνω από όλα αυτά τα μαγαζιά προϋποθέτουν και συνεργασία τουρκικής μαφίας με την βαλκανική οδό και δεν γνωρίζεις αργότερα και με Σικελία,,,,,είναι δύσκολα μαγαζιά από άλλες προϋποθέσεις όχι και τόσο στρατιοτικες κλπ η τουρκική μαφία είναι ενταγμένη και στο εμπόριο οργάνων εκτός όπλων πολλή ισχυρή μαφία παγκόσμια
θέσεις εργασίες από Τούρκους, αντί να κάνουν οικογένειες οι χειραφετημένες γκόμενες γίνονται πωλήτριες κατωτάτου μισθού σε αισχρές συνθήκες και συμπληρώνουν το εισόδημα πηγαίνοντας σε πάρτυ σε σουΐτες ……
O ANT1 έφερε το τουρκικό brands galaxy πακέτο με Τούρκοσειρές. Δείτε πόσο “επιθετικό” ήταν το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προς την Τουρκία όταν ξεκίνησε η συνεργασία τους…
Ναι ωραια δεν τη καταλαβαινω την εννοια του ρεπορταζ! Οι Τουρκοι παραγουνε κι εχουνε τα παντα βιομηχανια, αγροτια, κτηνοτροφια, τουρισμο…..
Η ψωροκωσταινα μαλλον ειναι του….διεθνους δικαιου προτεκτορατο και μονον!
Παραγωγη σχεδον μηδεν! Καλη πεινα λοιπον και να χαιρομαστε τις κυβερνησεις της μεταπολιτευσεως που το μυαλο τους ηταν και ειναι στα δανεικα, στη μιζα, στον αφανισμο του Ελληνισμου@
Ως Ελλην ντρεπομαι κυριολεκτικα!
Λογικό είναι αφού πολλά ενδύματα φτιάχνονται πλέον σε Τουρκία και Πακιστάν! Να είναι “καλά” οι εδώ κομμουνιστές και το άχρηστο ελληνικό κράτος που έβαλαν το χεράκι τους να κλείσουν παραγωγικές μονάδες σ’ αυτή τη χώρα γιατί ήθελαν κομμουνιστικό μοντέλο που όλοι είναι κρατικοί υπάλληλοι, δουλεύει σαν σκλάβος το 20% και το 80% κάθεται και παίζει πασιέντζα στον υπολογιστή…
Πάρτε τα μας όλα, συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Ελατε τουρκαλαδες, τα έχουμε κατεβασμένα.