ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ – ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 160 ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ: ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΓΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ;

    Κοινοποίηση:
    Capture-132

    Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς εκατομμύρια νεκρά ψάρια έχουν εγκλωβιστεί στον χείμαρρο του Ξηριά.

    Ήδη έχουν απομακρυνθεί ποσότητες που ξεπερνούν τους 160 τόνους, καθώς συνεχίζεται εντατικά ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου του Βόλου.

    Παράλληλα, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως είναι καλύτερο να αποτεφρωθούν τα ψάρια προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο υδροφόρος ορίζοντας λόγω της ταφής τους.

    Στο μεταξύ, την ώρα που η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος ευθυνών γύρω από το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία, την περιφέρεια τον ΟΛΒ αλλά και τον Δήμο να αλληλοκατηγορούνται.

    Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ενεργοποιήσει ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης.

    Πάνω από 160 τόνοι νεκρά ψάρια έχουν απομακρυνθεί
    Ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου του Βόλου από τα νεκρά ψάρια συνεχίζεται και ήδη έχουν απομακρυνθεί ποσότητες που ξεπερνούν τους 160 τόνους, από τα σκάφη που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες το απόγευμα στην δημοσιότητα, στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος που επιχειρεί στο λιμάνι του Βόλου, ένα στην έξοδο του Ξηριά και δυο στις Αλυκές, όπως επίσης και 7 αλιευτικά.

    Capture-133

    Στις Αλυκές Βόλου είχε βρεθεί λίγο καιρό πριν ο Αχιλλέας Μπέος και μαζί με δημοτικούς συμβούλους επιθεώρησε τις εργασίες για την αποκατάσταση της παραλίας.

    Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου εμφανίστηκε με μαγιό, αποφασίζοντας να κάνει μπάνιο για να αποδείξει ότι τα νερά του Παγασητικού είναι καθαρά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από τα υλικά που έπεσαν στη θάλασσα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

    Και ρωτάμε, σήμερα θα ξαναέπεφτε να κάνει το… μπάνιο του;

    00500161417_00000000000000000000000ααα

    240523154526_mpeos_thalassa_0 (1)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους. Τα ψάρια αυτά δεν τα πλησιάζουν ούτε τα πουλιά να τα φάνε ρρ..βγάλτε τα ρε μάγκες χημικοί στο δρόμο που λέτε ότι δεν είναι μολυσμέννα και αφήστε τα να δούμε αν θα τα φάνε τα πουλιά…Ποιοός ξέρει τι χτικιό έχουν επάνω από τη μόλυνση..αν αρρωστήσουν οι κάτοικοι να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση

    2. Από την στιγμή που τα ψάρια είναι γλυκού νερού κσι μαζεύτηκαν από την θάλασσα δεν υπαρχρι πρόβλημα κανένα ναι θα έκανα εγώ

    3. Αυτό το πράγμα θυμίζει τις πληγές του Φαραώ εγώ όσα χρόνια είμαι στο Βόλο δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει…λες και κάποια κατάρα έχει πέσει στην πόλη, απίστευτο!

    4. Σαμποτάζ, αμολύσανε νεκρά ψάρια για να δημιουργηθεί μόλυνση

    5. Εαν λειτουργούσε σωστά το κράτος τώρα θα ξέραμε περί τίνος θα επρόκειτο. Τέμπη για άλλη μια φορά.

    6. Ποιόν/ποιούς καλύπτουν πάλι;. …. άλλη μια τεράστια καταστροφή στη χώρα μας.. μας είπαν ανέλαβε ο Άρειος πάγος…το καλύτερο καθάρισμα….θα .. γίνει.. άξιοι…

    7. Τα ψάρια πεθαίνουν, η μαρίδα (δηλ. ο κοσμάκης) πεθαίνει αλλά οι φάλαινες και τα παχύδερμα τύπου Μπέου ζουν και βασιλεύουν ή μάλλον ζουν και πλατσουρίζουν.
      Αντι για Μονακό τον έκανε ΜΟΥΝΑκό τον Βόλο.

    8. η κουλα η αφορισμενη κουβαλαει ολες τις πληγες αναθεμα

    9. Πόσες ημέρες έχουν περάσει από την εμφάνιση του προβλήματος ;
      160 τόνοι μαζεύτηκαν μέχρι τώρα και ακόμη δεν ξέρουν τίποτα ;
      Πήραν δείγματα νερού ;
      Πήγαν ψάρια σε ειδικό βιοχημικό εργαστήριο ;

    10. Κατα τα άλλα τα χάρτινα καλαμάκια τους μαραναν…
      Φατε σανό, κερνάει ο Κούλης.

    11. Δεν μπορεί. 160 τόνοι ψάρια να πέταξαν επάνω απο το ´ορος Πήλιο, κάποιος τα αμόλησε στη θάλασσα

    12. Έχει δει κανείς το Αχιλλέα Καραμαναλή στο ίντερνετ δεν παίζει πουθενά ούτε φωτό

      1. ναι τον είδα έτρεχε στην ασπροβάλτα. τον κυνηγούσαν κάτι φαντάσματα.

    13. Ολοένα και πιο τρομακτικό είναι να ζει κανείς στην μπανανία του κουλιστάν…
      Τοξικό περιβάλλον για κάθε ζωντανό… Ανθρώπους και ζώα…

    14. Ο Μπέος δεν παθαίνει τίποτα γιατί είναι καρχαρίας. Η ραδιενέργεια σκοτώνει τα μικρά ψάρια τους καρχαρίες δεν τους πειράζει.

    15. αυτά τα ψάρια από πού ήρθαν και αφού είχαν τόσα ψάρια στον Βόλο γιατί δεν έτρωγαν και δεν ζούσαν από αυτά φτιάχνοντας κάποια κονσερβοποιΐα;

      1. Μία κονσερβοποιία χρειάζεται τόσα κάθε μήνα. Αυτά είναι όλα τα ψάρια της περιοχής που έχουν ψοφίσει και για πολλά χιλιόμετρα από τις ακτές.

    16. Κάποιος κάτι πέταξε αλλά φαίνεται είναι υπό προστασίαν.

    17. Γνωστο το κολπο των μαφιοζων θα αλληλοκατηγορουνται θα θολωνουν τα νερα μεχρι το θεμα να ξεχαστει ισως και με ενα εξιλαστηριο θυμα να αναλαμβανει μια μικρη ευθυνη και παμε για αλλα.Σκατα στα μουτρα ολων οσοι ψηφισατε ΝΔ για ιδιον οφελος.

    Comments are closed.