ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΑΖΑΣ –ΜΥΡΙΣΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

    Κοινοποίηση:
    7b8d61db-biritos

    Η Μέση Ανατολή εξακολουθεί να «φλέγεται». Το Ισραήλ καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας «σφυροκοπούσε» με πρωτοφανή ένταση τόσο την Βυρητό όσο και την Λωρίδα της Γάζας.

    Η ισραηλινή αεροπορία επέδραμε τουλάχιστον 12 φορές κατά την διάρκεια της νύχτας κατά της Βυρητού, στοχεύοντας αυτό που σύμφωνα με το ίδιο ήταν αποθήκη πυραύλων της Χεζμπολάχ, πλησίον του αεροδρομίου της πόλης. Τα πλήγματα και οι δευτερεύουσες εκρήξεις της πόλης ήταν τόσο ισχυρά που έγιναν αντιληπτά ως… σεισμική δόνηση σε παρακείμενες περιοχές, με πάνω από 30 κτήρια να έχουν ισοπεδωθεί.

    Ταυτόχρονα πλήγματα λαμβάνουν χώρα και στην Βόρεια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ να στοχεύει τζαμι και σχολείo, στα οποία κατηγορεί την Χαμάς ότι έχει στήσει «κέντρα διοίκησης», με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνονται.

    Από πλευράς του ο «άξονας της αντίστασης» εκτοξεύει πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ, με εικόνες να δείχνουν χτυπήματα εντός πόλεων.

    Κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αναφορές για επιθέσεις της Ισραηλινής αεροπορίας σε Ιρανικές θέσεις στην Ανατολική Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζόρ, που ίσως σχετίζονται με την ιρανική αεράμυνα.

    Ως απάντηση σε αυτό το Ιράν έχει κλείσει τον εναέριο χώρο του στο δυτικό μέρος της χώρας, ενώ σύμφωνα με τους New York Times έχει θέσει στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής τις Ένοπλες Δυνάμεις του, αναμένοντας ανά πάσα στιγμή τα αντίποινα του Ισραήλ.

    Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό τεμένους
    Το Al Jazeera Arabic μεταδίδει ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι είναι πλέον επιβεβαιωμένα νεκροί μετά την επίθεση του Ισραήλ σε τζαμί στην κεντρική Γάζα.

    Όπως σημειώνει ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το τέμενος, το οποίο φιλοξενούσε πολλούς εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποιείται ως “συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου” της Χαμάς.

    Μυστήριο με την τύχη του διοικητή της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης
    Τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαίωσει μέχρι τώρα ότι ο ταξίαρχος Esmail Qaani, διοικητής της Δύναμης Quds που υπάγεται στο Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRCG), ταξίδεψε στο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah, για να διασφαλίσει ότι η Οργάνωση ήταν ακόμη σε θέση να λειτουργήσει και να διεξάγει επιχειρήσεις, μετά την απώλεια της πλειοψηφίας της ανώτερης ηγεσίας της.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    Leave a Response