ΟΡΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ» – ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    adwnis_mpodosakeio-13

    Εξοργισμένοι με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι οι (ελάχιστοι) γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείου Λέρου καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και περισσότερο στην διαχείριση των έκτακτων περιστατικών.

    Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου, Νοσοκομείου Λέρου, Κέντρου Υγείας Πάτμου-Λειψών-Αγαθονησίου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ), το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει έναν παιδίατρο, έναν αναισθησιολόγο, έναν ορθοπεδικό, έναν ακτινολόγο, ένα νεφρολόγο, έναν ψυχίατρο που εξυπηρετεί πάνω από 200 ασθενείς, χωρίς όμως νευρολόγο και στις άλλες ειδικότητες να υπηρετούν το πολύ δύο γιατροί!

    Δείτε παλιότερο θέμα:

    «Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το νοσοκομείο μας, αλλά και το ΕΣΥ γενικά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», τονίζει η Ένωση, σε ανακοίνωσή της.

    Και προσθέτει: «Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά όταν δεν υπάρχουν γιατροί, χειρούργοι, αναισθησιολόγοι, ορθοπεδικοί, παιδίατροι, νεφρολόγοι, ακτινοδιαγνωστες, νευρολόγοι, ψυχίατροι και ειδικευμένοι, έμπειροι νοσηλευτές. Οι αναμονές στα τακτικά ιατρεία παραμένουν πολύμηνες. Δεν μπορεί ο λαός μας και οι κάτοικοι των νησιών μας να βρουν την υγεία τους.

    Είναι η πολιτική που ευθύνεται για τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, την εντατικοποίηση της εργασίας, με πρόσθετες βάρδιες/εφημερίες, μετακινήσεις, χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών, η παραβίαση της ημερήσιας ανάπαυσης των γιατρών παρατείνουν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, οδηγώντας κάποιους σε κατάρρευση».

    Την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και το προσωπικό θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στο προαύλιο του ιδρύματος. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί φορείς και πολίτες να τους υποστηρίξουν συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Ρε Μητσοτάκη, τόσους γιατρούς έχεις Βουλευτές….Τον τηλεβιβλιοπωλη έκανες Υπουργό Υγείας…..;;;;;

      1. Δεν έχουν καμία σχέση η ιατρική, η βουλευτική και η υπουργική ιδιότητα μεταξύ τους, μην γράφετε χαζομάρες.

    2. Για τα φακελάκια, τους εκβιασμούς ασθενών και τα δωράκια των φαρμακευτικών εταιρειών για να γράφουν συγκεκριμένες μάρκες, έχουν ακούσει κάτι τα γιατρουδοειδή; Για τα πτυχία… από ιταλοαγγλοβουλγαρορουμανοτσεχοσλοβακίες τι γνώμη έχουν οι Δ.Υ.;

      1. Και αν παθεις τροχαίο να σε αφήσουν αβοήθητο? Αν παθεις έμφραγμα θα υπογράψεις και θα φύγεις? Να πας στο μητροπολιταν εσυ και άσε τον καημένο τον κόσμο και τους εργαζόμενους

    3. έχω οργή για το 41τακατό και το υπόλοιπο της αποχής που αφού έκαναν την “πολιτική πράξη” της αποχής αναγνώρισαν πλήρως την κυβέρνηση υποβάλοντας φορολογικές δηλώσεις

      1. Ναι οι γελοιοι !!! Το παιζουν αδιαφοροι αλλα τρεχουν πρωτοι να πληρωσουν τα χαρατσια . Αυτοι ειναι οι πιο ηλιθιοι απο ολους . Οταν το παιζεις επαναστατης κ απεχεις , πρεπει να απεχεις κ απο το συστημα !!! Ετσι ναι κ εγω μαζι τους αλλα αυτοι εδω ειναι οι πιο Ραγιαδες απο ολους μεχρι κ απο το 41% .

    4. μονο φωναζετε αυτοι καταλαβαινουν μονο απο πραξεις οι φωνες δεν τις ακουνε καν τις αγνοουν

    5. Πρωτος σε ψηφους ενας βιβλιοπωλης που εκανε 10 χρονια να βγαλει την Φιλοσοφικη κ πουλουσε γιλεκα Σουπερμαν . Απο αυτο κ μονο καταλαβαινεις το IQ των Νεοελληνων . Ισως ο πιο ηλιθιος λαος Παγκοσμιως .

      1. είναι συντηρητικοί σαν τον Τασούλα που ως συντηρητικός στηρίζει τους γκέυ γάμους….παρεμπιπτώντος αυτό το είχε πει ο Κάμερον το 2014 όταν στήριξε τον γκέυ γάμο το κόμμα των Tories

        1. Ποσό διχασμένος είναι αυτός ο ελληνικός λαός πια. Οι Γερμανοί Σκανδιναβοί Άγγλοι έχουν ακόμα ανώτερες κοινωνίες από τη δικη μας και αυτά τα έχουν λύσει από χρόνια. Εμείς ακόμα ανακαλύπτουμε την Αμερική. Όσο και πρότυπο να έχει το Αφγανιστάν την Γαλλία πχ, Γαλλία δε θα γίνει ποτέ.

    Comments are closed.