ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΣ “ΤΡΩΕΙ” ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Η ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

    Κοινοποίηση:
    1-693

    Στην σύγχρονη Ελλάδα της πληροφόρησης και χάρις την Διαύγεια, εξετάζουμε δύο περιπτώσεις ή μάλλον μία γιατί πρόκειται για ανδρόγυνο και
    μάλιστα συγγενών υψηλόβαθμων προσώπων στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Πρόκειται για τον γαμπρό της τέως Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων κυρίας Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, τον γνωστό στα έντυπα μέσα στο πρόσφατο
    παρελθόν κύριο Κουράκη Ορέστη και την κόρη της Θέμις Βελένη. Για τον κύριο Κουράκη Ορέστη που είναι παντρεμένος με την κόρη της τέως Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων κυρίας Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, την Θέμις Βελένη , έχουμε διαβάσει στο παρελθόν δημοσιεύματα σχετικά με την συνεργασία με την πεθερά του όσο αυτή ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης .

    Συγκεκριμένα στην Διαύγεια βλέπουμε τουλάχιστον 10 συνεργασίες του με το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης από το 2011 έως το 2017 αξίας 35.988 ευρώ σύμφωνα με το δημοσίευμα της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα στον Ελεύθερο Τύπο και το δημοσίευμα των Νέων του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου με τίτλο « Μοιράζει ευρώ στον γαμπρό».

    Το ταλέντο στην φωτογράφιση του κύριου Κουράκη Ορέστη φαίνεται ότι το εκτίμησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κυρία  Κοτταρίδη Αγγελική αφού του αναθέτει τακτικά δουλίτσες στην Βεργίνα και στην Βέροια – φωτογραφίσεις δηλαδή αντικειμένων του μουσείου. Σημειωτέων ότι προϊσταμένη στο υπουργείο Πολιτισμού της κυρίας Κοτταρίδη Αγγελική ήταν η κυρία Πολυξένη Αδάμ – Βελένη και είχαν άριστες σχέσεις φιλίας. Στην Διαύγεια βλέπουμε τουλάχιστον 7 συνεργασίες του κύριου Κουράκη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας από το 2015 έως το 2023 αξίας 68.544,11 ευρώ.

    Αναλυτικά συνεργασίες του Ορέστη Κουράκη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας :
    2015
    20 Οκτωβρίου 2015 : 14.100,01 Ευρώ , ΑΔΑ: ΒΖΒΕ4653Π4-ΥΞ7
    20 Νοεμβρίου 2015 : 10.209 Ευρώ , ΑΔΑ: ΒΖΗ94653Π4-ΨΤΞ
    23 Δεκεμβρίου 2015 : 996,30 Ευρώ , ΑΔΑ: 7ΖΔΙ4653Π4-9ΙΘ
    2020
    30 Οκτωβρίου 2020 : 6.200 Ευρώ , ΑΔΑ: ΩΡ2Υ4653Π4-Θ31
    4 Δεκεμβρίου 2020 : : 6.200 Ευρώ , ΑΔΑ: ΨΛ5Υ4653Π4-ΑΓΣ
    2022

    2 Νοεμβρίου 2022 : 12.238,80 Ευρώ , ΑΔΑ: Ψ8Κ44653Π4-82Ο
    2023
    8 Δεκεμβρίου 2023 :18.600 Ευρώ , ΑΔΑ: Ψ9Λ446ΝΚΟΤ-Ο2Σ

    Πρόσφατα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας η κυρία Κοτταρίδη Αγγελική προσέλαβε την Θέμις Βελένη, κόρη της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων κυρίας Πολυξένη Αδάμ – Βελένη και συζύγου του κύριου Κουράκη Ορέστη.

    Σύμφωνα με την Διαύγεια, και σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών, η κυρία Θέμις Βελένη συμπεριλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της προκήρυξης 5Κ/2022 του Α.Σ.Ε.Π.
    που αφορούσε μόνιμες θέσεις ( ΑΔΑ: 6ΜΠΤ46ΝΚΟΤ-ΟΤ1 ) και στις 16 Νοεμβρίου 2023 υπογράφηκε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου με
    μέγιστη διάρκεια έως οκτώ (8) μηνών ( ΑΔΑ: ΨΔ6146ΝΚΟΤ-433 ).

    Μετά από δυόμιση χρόνια από την ανάρτηση της σχετικής προκήρυξης, η Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, αντικαταστάθηκε από την Ολυμπία Βικάτου. Γεγονός που χαροποίησε αρκετούς εργαζομένους του ΥΠΠΟΑ όταν και η καρατόμησή της έγινε γνωστή στις 8 Δεκεμβρßου 2023. Το ίδιο θα γίνει και με την συνταξιοδότηση της Κοτταρίδη στις 31 Δεκεμβρßου 2023. Η εν λόγω έφορος έχει προκαλέσει τεράστιες φθορές σε κτήρια του δημοσίου. Ενθερμος υποστηριχτής της ο διευθυντης της Κεχαιδης , ο οποίος φροντίζει να ανακόπτει οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες ή καταγγελίες εναντίον της.

    Με επιδέξιο άτυπο τρόπο μάλιστα προγραμματίζουν και μετά την αποχώρηση της Κοτταρίδη να ελέγχουν με τα ίδια άτομα (ανανεώσεις συμβάσεων σε έργα) την Εφορία τόσο στα οικονομικά θέματα της υπηρεσίας, όσο και στις μετακινήσεις με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Κοτταρίδη.

    Εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων των Μουσείων αφού ήδη τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία στην Ελλάδα έγιναν ΝΠΔΔ και θα συνεχιστεί το ίδιο σε μικρότερα μουσεία , θα ρωτούσε εύλογα κανείς τι πρόκειται να γίνει στο θέμα της εργασίας αν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις οικογενειοκρατίας τώρα που λειτουργεί το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού. Δηλαδή στην Ελλάδα θα προσβλέπουμε να παντρέψουμε τα παιδιά μας με γόνους Γενικών
    Διευθυντών για να έχουν δουλειά και εισόδημα αλλιώς αξιοκρατικά με προσόντα θα περιμένουν τα οριστικά αποτελέσματα και αν τους καλέσουν σε
    εργασία τότε να εργαστούν στο δημόσιο. Με αυτά φανερώνεται η φιλοσοφία στον κρατικό μηχανισμό για την σχέση επιχειρηματικότητας και Δημοσίου.

    Φίλοι, γνωστοί και ημέτεροι και πρώην μπαχαλάκηδες, αφού δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Ορέστης Κουράκης είχε συλληφθεί με μολότωφ, αλλά η παρέμβαση του βουλευτή και πατέρα του Τάσου Κουράκη, κανείς δεν… ξέρει και δεν θυμάται τίποτα.

    Με πληροφορίες από καταγγελίες αναγνωστών 
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Ο Κουράκης δεν είναι ο ποιητής του αιδοίου;

    2. Aυτά τα ανθελληνικα κοπροόκυλα.όταν σταφιδιάσουν τα αφεντικά πέραν του Ατλαντικού τα προωθούν σε καίριες θέσεις…………
      Όταν είναι τσικό τα έχουν για να πετάνε μολότωφ.

    3. Προκάλεσε τεράστιες φθορές σε κτίρια του δημοσίου αλλά σύνταξη θα πάρει. Οι άλλοι αν καταχραστούν ένα ευρώ τούς το κρατάνε και με τόκο.

    4. Καλά ο γιος του αριστερού Κουράκη που κόπτεται για την αξιοκρατία την διαφάνεια και την δικαιοσύνη παίρνει δουλίτσες από το δημόσιο αναξιοκρατικά και με μέσον; Δάσκαλε που δίδασκες. Και ο γιος που αγανακτούσε για την άδικη κοινωνία και το μπουρδέλο σύστημα και το πολεμούσε πετώντας μολότοφ τώρα τσεπώνει τις μίζες; Και με τέτοιο επαναστατικό παρελθόν το ανέχεται; Πώς η μίζα σε κάνει να ξεχνάς την επανάσταση!

    5. Αυτα ειναι ψιλολογια. Στεφ, ψαξε για τις νεες στολές της Aegean. Ξέρεις ποίος είναι ο προμηθευτής? Η “πρωην” εταιρία υψηλής μόδας της Μιτσοτάκενας. Τι? Είναι είναι αποπληρωμή για τις επιδοτήσεις εν μέσω κοβιντ? Οχι ρε. Μην εισαστε μιζεροι!

    6. Για το ποιόν της Παναγιωταρέα θα γράψεις; αυτής και την θυγατέρας της;

    7. Εμένα με νευριάζει που υπάρχουν ακόμη πολλοί που με την βλακεία τους να πιστεύουν σε ιδεολογίες του κώλου υπηρετούν το διαίρει και βασίλευε της εξουσίας. Εντάξει πριν 60+ χρόνια κάτι υπήρχε. Τώρα ή είναι κάποιος με αυτούς που θέλουν να ζουν ανθρώπινα με την οικογένειά τους σε μια πατρίδα που θα είναι δυνατή και ανεξάρτητη ή είναι με τα λαμόγια, τους τυχάρπαστους, τους μιζαδορους, τους προδότες της πατρίδας και δυνάστες του λαού προς ίδιον όφελος. Έλληνες πατριώτες απ’τη μια και μιζαδοροι ανθελληνες απ’την άλλη αυτές είναι οι δύο παρατάξεις. Ότι διαλέξει κανείς, αλλά όχι κοροϊδία με ιδεολογίες.

    8. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ….
      ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ…..

    9. Κααλά! Η λαμογιοπαναγιωταρέα, αντί ν’ ασχοληθεί με τα αίσχη της αυτοκόλλητής της τσιμενδώνη και τα τεράστια ποσά και ευκαιρίες που έχουν χαθεί για το δημόσιο από τις ηλιθιότητές της σε τόσα μέτωπα αρμοδιότηγάς της, ασχολείται με ψίχουλα και μάς δουλεύει μεσ’ στα μούτρα!

    10. Δεν ειναι, ουτε ηταν ποτε μπαχαλακηδες ολα αυτα τα ανθελληνικα κοπροσκυλα.

      ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ηταν μια ζωη, δουλοι και μαριονετες σε ενα στημενο καλα παρακρατος.

    Comments are closed.