ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ Η 5Η ΔΟΣΗ – ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

    Κοινοποίηση:
    tameio-anakampsis

    Μπορεί δημοσίως η Κυβέρνηση να επαίρεται για την 4η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ από όσα επικοινωνούνται. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κυβερνητικοί παράγοντες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τους ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων, καθώς η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά στον βαθμό απορροφητικότητας. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις δεν παίρνουν κεφάλαια, εκτός από τις μεγάλες.

    Επομένως τα αναπτυξιακά τους πλάνα καθυστερούν ή ακυρώνονται, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτή η κατάσταση και η μη εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την 5η δόση καθυστερεί την εκταμίευση. Υπενθυμίζεται πως στόχος ήταν έως τέλος του έτους να υποβληθεί η αίτηση, με τις πληροφορίες της στήλης όμως να αναφέρουν ότι η αίτηση θα πάει για το πρώτο τρίμηνο του 2025.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως είπε σε εκδήλωση της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, η έγκαιρη απορρόφηση και η εκταμίευση των πόρων του RRF προς τον ιδιωτικό τομέα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των προβλεπόμενων ρυθμών αύξησης των ακαθάριστων επενδύσεων πάγιου κεφαλαίου κατά την περίοδο 2024-2026. «Οι εκταμιεύσεις προς τις επιχειρήσεις προχωρούν με βραδύτερο ρυθμό (14% του συνόλου), γεγονός που καθυστερεί την πραγματοποίηση επενδυτικών δαπανών», είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη όλων.. τελείως ΑΧΡΗΣΤΗ. Δεν αγαπάει την χώρα ούτε νοιάζεται για τους πολίτες της . Να φύγει αύριο.

    2. Παλιά μου τέχνη, κόσκινο! Όλο τα ίδια και τα ίδια στο μπουρδέλο. Έρχονται τα πακέτα από την Ε.Ε. και τα τσεπωνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι γεροξεκουτηδες, λαδωνουν τους ξεφτιλες της Βουλής και οι νέοι άνθρωποι που έχουν και γνώσεις και όραμα παίρνουν των ομματιων τους και φεύγουν να γλυτώσουν από την σαπιλα.

    3. παλι τα ιδια τα προαπαιτουμενα για τις δοσεις τελικα ειμαστε ακομα υποδουλοι του δντ και των μνημονιων

    4. Απορροφητικοτητα κονδυλιων “ταμειου ανακαμψης” ?! Δηλαδης… μοιραζει χαριζει η ΕΕ φραγκα και απαξιουμε να τα παρουμε? Ειμαστε πολυ high τελικα!
      Ρημαξε η χωρα με τις…ανακαμψεις και τα… 2.0 ! Ο λαος θα τα πληρωσει αν εχει, τα λαμογια λαμογια παντελονα!

    Leave a Response