ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ – Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΠ#ΥΡΔΕΛΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ

Κοινοποίηση:
6273768

Ούτε σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, δεν συναντάς ως Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο έναν καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος ΟΜΟΦΩΝΩΣ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ…!!!

Φυσικά και αναφερόμαστε στον Νίκο Παππά, ο οποίος από προχθές είναι ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καν να είναι βουλευτής! Άλλο παράδοξο αλλά καθόλα… ελληνικό.

Ο Νίκος Παππάς να θυμίσουμε πως είναι καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο, για τον διαγωνισμό που αφορούσε στις τηλεοπτικές άδειες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Παππάς οργάνωσε το 2016 διαγωνισμό για τη χορήγηση αδειών σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Για τον διαγωνισμό και τους χειρισμούς του σε αυτόν παραπέμφθηκε από τη Βουλή το 2021 και από το Δικαστικό Συμβούλιο του Άρειου Πάγου το 2022 στο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο ομόφωνα τον καταδίκασε για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία, η διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών έδινε τέλος σε μια μακρά περίοδο 27 ετών, κατά την οποία αυτά λειτουργούσαν υπό ασαφές νομικό καθεστώς, δηλαδή με προσωρινές άδειες. Ο περιορισμός των αδειών σε τέσσερις αποδόθηκε στην ανάγκη βιωσιμότητας των καναλιών.

Η διαδικασία αυτή όμως έγινε και στόχος κριτικής από νομικής, οικονομικής και ηλεκτροτεχνικής άποψης. Ειδικοί ηλεκτρολόγοι μηχανικοί επισημαίνουν ότι δεν υπήρχε τεχνικός λόγος να περιοριστούν οι άδειες σε τέσσερις, ενώ νομικοί επικέντρωσαν την κριτική τους στην παράκαμψη του κατά το Σύνταγμα αρμόδιου ΕΣΡ και στον αντισυνταγματικό περιορισμό του αριθμού των αδειών σε τέσσερις, που αντιστοιχεί σε περιορισμό του δικαιώματος ελευθερίας του λόγου, το οποίο δεν αντισταθμίζεται από κανένα ταμειακό όφελος.

Τα τηλεοπτικά κανάλια αντέδρασαν και κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά από συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, ανακοινώθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017 ότι ο νόμος για τους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς κρίθηκε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικός και έτσι οι άδειες που δόθηκαν έχασαν την ισχύ τους και κρίθηκε επίσης ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που είτε δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, είτε δεν ανακηρύχθηκαν υπερθεματιστές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Επίσης ανακοινώθηκε ότι τα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν για την απόκτηση αδειών δεν μπορούσαν να επιστραφούν και ότι το ΕΣΡ είναι το μόνο –και αποκλειστικά αρμόδιο– για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Τον Ιούλιο 2020 ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε μήνυση εναντίον της CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL, στην οποία ανέφερε ότι η λιβανέζικη εταιρεία CCC προχώρησε σε εικονική συμφωνία ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ με τον ίδιο, ώστε να συμμετάσχει ο ίδιος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση, και ιδίως ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, επόπτευαν την εικονική συναλλαγή και ότι ο Νίκος Παππάς τον έπεισε να λάβει τα χρήματα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, ώστε να δημιουργηθεί κανάλι φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου σχημάτισε με βάση τη μήνυση δικογραφία εναντίον του Νίκου Παππά, την οποία απέστειλε στη Βουλή, καθώς «προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού».

Στις 30 Μαρτίου 2021 εγκρίθηκε η σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και ο Νίκος Παππάς ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία, ωστόσο δεν προέκυψαν σαφείς ενδείξεις δωροληψίας από την προανακριτική επιτροπή.

Η Βουλή, η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισαν την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και του επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή.

Και σήμερα, ο Νίκος Παππάς, απολαμβάνει τα προνόμια του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας, με την αβάντα του Στέφανου Κασσελάκη και των 17 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την πρόταση αυτή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Ότι θέλουν κάνουν ένας κατιδακασμένος θα έπρεπε να μπει φυλακή και όχι να είναι αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης… Η είδηση βέβαια είναι λάθος ο Παππάς έχει εκλεγεί βουλευτής, αν δεν ήταν θα μιλούσαμε για ίδια περίπτωση οπότε δεν έχει νόημα…

  2. αυτα που γινονται τωρα,και τα χρηματα που εχουν παρει οι καναλαρχες για να κανουν το ασπρο μαυρο ειναι παιδικη χαρα το αδικημα του παπα

  3. Ο Τσιμπλας είναι μεγαλύτερο μουνοπ@νο !!! κι έχει αρπάξει τα δεκαπλάσια !!! Στη Βενεζουέλα τα έχει πάει…η ρόμπα με τα μεγάλα μπούτια σε ζεστό… μετρητο !!! και τώρα κάνει διακοπές στο Σούνιο που να βγεί ένα τσουνάμι να το καταπιεί το πουστ# το Προδότη !!! που κάνει dolce vita στη παραλιακή !!
    δε θα σε πετύχω ρε ξεβρακωτο αμόρφωτο γίδι….
    του αρχικλεφτη υιέ !!! που θα πάει…..

  4. Μεταξύ μας μεταξά είναι εκεί μέσα και ο Κασελακης νέος πρόεδρος σε μια,ετσιρια ο πρόεδρος την πληρώνει όχι ο αρχηγός τα κατάφερε πάλι

  5. Άσχετα με κόμμα, τα ιδιωτικά κανάλια ούτε 4 δεν θα επρεπε να ήταν βάσει του νόμου Παππα, 2 θα έπρεπε και πολλά είναι, συν αλλά 2 της κρατικής τηλεόρασης ….
    Εσείς τώρα κοπτεστε για τα κανάλια που η πρόταση ήταν 4 αλλά θέλατε 14????

  6. Προφανως μιλατε για αυτον που εβαλε τα κρατικοδιαιτα λαμογια,που τωρα σας πινουν το αιμα με το μπουρι,να πληρωσουν.Και προφανως αναφερεστε,στα γραιιδια που συνομωτησαν σε διαμερισμα του Κολωνακιου,για να καταδικασουν πολιτικα,χρησιμοποιωντας μονο δυο ανυποληπτους υποδικους και καταδικους μαρτυρες,αγνοωντας δε την προταση της εισαγγελεως.Αποτελεσμα,η συμμορια εκανε το 13-0 και οι δυο ντιλερ,αφου πηδηξαν 17 επιτηριδες γινανε αξιωματουχοι το Α.Π.με τα γνωστα οικτρα αποτελεσματα για την Δικαιοσυνη.Και ενω γελα το πανελληνιο,εσεις εκει,κρετινοι και ημιμαθεις,στον κοσμο σας.Και ο Μητσοτακης,πολυ σας ειναι.

  7. Ναι, αλλά ο πατέρας και η μητέρα του πρωτοστάτησαν στις ταραχές του Πολυτεχνείου.
    Είναι παιδί παιδιών του Πολυτεχνείου.

  8. Τι έκανε; Έβαλε τάξη στα κανάλια και τον καταδίκασαν οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες.

  9. Τα λαμόγια και η απατεώνες έξω για να κατάστρεψουν την Ελλάδα και ο Κασσηδιαρης φυλακή ειναι να τρελαθείς σε αυτή την χώρα

  10. Αυτό συμβαίνει όταν η βουλή και όλο το πολιτικό σύστημα του “δημοκρατικού τόξου” δείχνει σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και εμπνέει τους πολίτες στη πειθαρχεία των νόμων και των αποφάσεων της “δικαιοσύνης”.
    Κατά τα άλλα έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη καταφύγιο όλων των αδικημένων “πολιτών”.

  11. Τον καταδίκασαν αυτοί που χαρίζουν τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού στους καναλάρχες επειδή εκείνος έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.

  12. Κατα τ’αλλα τους έφταιγε η Χ.Α αρε κοπριτες του κερατα πολιτικα ρεταλια σοδομιστες του συνταγματος

  13. Άλλο ένα Λαμογιο της πολιτικής σκηνής ο αντιπαθεστατος καταδίκασμενος Παππάς που κανόνισε μιζες με της τηλεοπτικές άδεις και όχι μόνο. Στην χώρα της μπάνανιας όλα γίνονται αφού δεν ντρέπονται οι ίδιοι και έχουν τέτοιο μεγάλο θρασος καλά να πάθουμε να μην έχουμε να φάμε…

Leave a Response