ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΟ ΕΣΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ… ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κοινοποίηση:
hospital_mesa_020924

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στο ΕΣΥ, την ώρα που τα σενάρια για αλλαγές στις εφημερίες στα νοσοκομεία, από το υπουργείο Υγείας, δίνουν και παίρνουν.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας φαίνεται να επαναφέρει το σενάριο για καθημερινές εφημερίες στα μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, παρότι πριν μερικές εβδομάδες είχε ανακαλέσει, έπειτα από τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί.

Για να υλοποιηθεί μια τέτοια αλλαγή, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ.

Την αλλαγή προμηνύει το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) κάλεσε τους Διοικητές Νοσοκομείων, αλλά και τους Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων του Πειραιά, προκειμένου να τους γνωστοποιήσει ότι τελικώς θα προχωρήσει το σχέδιο για καθημερινές εφημερίες από τον Νοέμβριο. Παρότι δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν αυτές οι καθημερινές εφημερίες, ο ιατρικός κόσμος της 2ης ΥΠΕ βρίσκεται σε αναβρασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) έχει κλείσει ραντεβού για την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να του ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα αλλάξει τελικά στις εφημερίες.

Το υπουργείο του Άδωνι Γεωργιάδη επιδιώκει να τροποποιήσει το σύστημα εφημεριών που ισχύει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής προκειμένου να περιορίσει τις αναμονές και τις ουρές στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας. Ωστόσο, οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές στις εφημερίες, καθώς τότε δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν νέα προβλήματα, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Νίκαιας αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, ώστε να προγραμματίσουν τις κινητοποιήσεις έπειτα από τις συναντήσεις που θα προηγηθούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Σπυρίδωνα κατέβα για πρωθυπουργός, θα σε ψηφίσουν χαλαρά και συντριπτικά τα γιδοπρόβατα, μη χάσεις αυτή την ευκαιρία.

  2. Μα ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα σε αυτά που κάνει. Το μόνο σίγουρα που γνωρίζει καλά είναι ότι θα τα πάρει ή τα πήρε προκαταβολή από τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ξέρει να βγάζει χρήμα. Κατά τα άλλα ένας βιβλιοπώλης στην εξουσία λέει πολλά. Αυτή είναι η κατάντια τού Έλληνα. Αλλά για να σου δώσουν εργασία έξω ζητάνε την μάνα και τον πατέρα τους. Καλά τα πάει ο άνθρωπος βάση σχεδίου μπράβο μας που τους κοιτάμε ακόμα και δεν τους πήραμε στο κυνήγι.

  3. Όταν γίνεται υπουργός ένας πλασιε ο οποίος μάλιστα διακρίνεται για την πνευματική του αστάθεια τι να περιμένεις;

  4. αυτοι και αν ειναι ΚΑΡΑΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ του κερατα ενας που πουλαγε κατι φυλλαδες υπουργος υγειας τι καταντια ειναι αυτη

  5. Γιαούρτια και σαπιες ντομάτες =τρομοκρατία θα σε πάνε μέσα και ο τύπος θα γελάει

    1. Αστους τοτε να σε τρομοκρατουν …..Δεν εχεις ακουσει οτι η βια ειναι η μαμμη της ιστοριας?

Leave a Response