Ο ΚΑΙΡΙΔΗΣ “ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ – ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ – ΒΑΦΤΙΖΕΙ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΠΕΡΙΘΩΡΙΟ – ΠΟΣΑ ΛΕΦΟΥΣΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

    Κοινοποίηση:
    6059520

    Την έλλειψη εργατικών χεριών κυρίως στις αγροτικές περιοχές παρουσιάζει ως επιχείρημα ο Καιρίδης και το υπουργείο Μετανάστευσης για την νομιμοποίηση μεταναστών. Η κίνηση της κυβέρνηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ των έσω με τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Καιρίδη να δίνει νέες εξηγήσεις από το βήμα της Βουλής σχετικά με την ρύθμιση που χορηγεί άδειες παραμονής για εργασία σε μετανάστες.

    «Οφείλουμε χωρίς ιδεοληψίες και κραυγές να δίνουμε λύσεις» είπε επιμένοντας στη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα αποσύρει την τροπολογία και πως η Ελλάδα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική.

    Επιχειρώντας παράλληλα να καταρρίψει την κριτική περί νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών ο Δημήτρης Καιρίδης είπε: «Κάνετε λάθος και επιμένετε να λαϊκίσετε και να ψεύδεστε. Η τροπολογία αφορά κυρίως νόμιμα εισελθόντες. Ανθρώπους που ήρθαν νόμιμα. Αλβανούς που ήρθαν εδώ και εργάστηκαν και για κάποιο λόγο έληξε η άδεια τους και δεν ανανεώθηκε. Η συντριπτική πλειοψηφία που ήρθαν παράνομα φεύγει από την Ελλάδα. Θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία που δείχνουν πως ήρθαν 65.000 και την ίδια ώρα 110.000 πήραν προσφυγικά διαβατήρια και έφυγαν. Λέγονται πάρα πολλά για το μεταναστευτικό, έχουν χτιστεί καριέρες στο ζήτημα και χτίζονται καριέρες σήμερα στην Ευρώπη».

    Ο κ. Καιρίδης σημείωσε αρχικά πως «υπάρχει και το στοιχείο της νόμιμης μετανάστευσης που μπορεί να γίνει λελογισμένα με όρους και κανόνες σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας που μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης. Αν δεν τον αξιοποιήσουμε κινδυνεύουμε να ρίξουμε ρυθμούς στην ανάπτυξη και οικονομία μας» για να προσθέσει ότι αρκετοί βουλευτές επαρχίας του έχουν μεταφέρει την αγωνία τους για τις τεράστιες ελλείψεις εργατών γης.

    «Στην Ιεράπετρα είναι τα μισά θερμοκήπια της χώρας και στην Ηλεία και στην Μεσσηνία. Κάθε θερμοκήπιο χρειάζεται έναν εργαζόμενο ανά στρέμμα. Στην Ιεράπετρα απαιτούνται 30 χιλιάδες εργάτες. Άλλοι λένε ότι κινδυνεύουν να μην μαζευτούν οι ελιές και να χάσουμε 1 – 1,5 δισ ευρώ από την συνολική αξία ελαιολάδου 3 δις ευρώ» είπε.

    Μιλώντας για την τροπολογία ο υπουργός είπε ότι η χώρα δεν αλλάζει δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική προσθέτοντας πως η χώρα έχει αυστηρή πολιτική στην παράνομη μετανάστευση και είναι υπέρ των λελογισμένων οδών μετανάστευσης.

    «Τα εξηγήσαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις και πήραμε την εντολή από την εθνική αντιπροσωπεία ενώ εγώ πήρα εντολή από τον πρωθυπουργό. Οι δύο πυλώνες της πολιτικής μας είναι: όχι στο παράνομο ναι στο λελογισμένο και νόμιμο», είπε.

    Για να υπάρξει η πάταξη του παρανόμου πρέπει να υπάρξουν νόμιμοι δίοδοι λελογισμένες μετανάστευσης με όρους και κανόνες και σε αυτή τη διπλή λογική πατάει η ρύθμιση που φέραμε».

    «Είναι αναληθές και αστείο μια κυβέρνηση που έχει τόσο κατηγορηθεί από κάποιους εκ του πονηρού για πους μπακς να κατηγορείται ότι χαλαρώνει και ανοίγει σύνορα. Έχουμε δώσει μάχη απέναντι σε κακόπιστους ιδίως μετά την προσπάθεια εργαλειοποίησης του περιστατικού της Πύλου για να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να μην έχει φυλασσόμενα σύνορα. Μη φυλασσόμενα σύνορα είναι μη σύνορα. Τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται για να είναι σύνορα. Δεν είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε λαθροδιακινητές. Είμαστε εδώ για να τους εμποδίσουμε».

    Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε ότι η ρύθμιση δεν φέρνει νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών αλλά δίνει δικαίωμα εργασίας. «Δεν δίνει κανένα άλλο δικαίωμα πέραν της εργασίας. Δεν δίνει δικαίωμα επανένωσης οικογενειών ή ιθαγένειας. Δεν αφορά νεοεισερχόμενους αλλά όσους ήρθαν πριν το 2021 και μόνο εάν έχουν συμβόλαιο εργασίας. Αξιοποιούμε ρύθμιση που υπάρχει από το 2005 και επανενεργοποιήθηκε το 2014. Η ρύθμιση αφορά περίπου 30 χιλ ανθρώπους. Δεν αφορά ανθρώπους που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Οι παράνομοι έχουν στόχο την Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη. Αφορά ανθρώπους που βρέθηκαν νόμιμα στην Ελλάδα και δεν κατάφεραν να ανανεώσουν την άδεια διαμονής για κάποιους λόγους. Είναι κυρίως αλβανικής καταγωγής, Γεωργιανής και Φιλιππινέζικης. Θα εξηγήσουμε τα πάντα στους πάντες κυρίως στους καλόπιστους».

    Απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αναδεικνύουν την αναστάτωση που προκάλεσε στο εσωκομματικό της ΝΔ η ρύθμιση, είπε πως «αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ένας άνθρωπος που έχει συγκεκριμένες και αυστηρές απόψεις αλλά ταυτόχρονα βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι ιδεοληψίες και λαϊκισμούς, όχι στα λόγια τα εύκολα και τα μεγάλα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Τεράστιες ευθύνες για τ δημογραφικό, δίχως ελληνόπουλα η πατρίδα μας, λεηλατημενα νοσοκομεία, δημόσια παιδεία, φόροι, αισχροκερδια, καρτέλ. Δώστε κίνητρα και χρήματα να επιστρέψει ο κόσμος στα χωριά να καλλιεργήσει τα χωράφια του, την γη που με υπουλο τρόπο τον κανατε εσείς οι πολιτικοί να εγκαταλείψει, να κάνει οικογένειες με πολλά παιδιά όπως κάποτε και αφήστε τ μεταναστες να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης να εργαστούν.

    2. Ρε μουνάκια ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΔ ? ΑΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΙΣΛΑΜ – ΤΕΛΟΣ καριόληδες

    3. Γνήσιο λοάτκι τρύπιο…

    4. Η θηλυπρεπής μορφή του Καιρίδη μας υπενθυμίζει ένα ακόμη εβραιπράκτορα που εκπαιδεύτηκε για να εξυπηρετεί τα αμερικανοεβραικά συμφέροντα.
      Δεν υπάρχει επιστήμη Διεθνών Σχέσεων, οπότε και και αντίστοιχος καθηγητής.

    5. Υπήρχαν άπειροι τουρκογενείς που ήρθαν στην Ελλάδα ως Έλληνες αλλά στην πραγματικότητα ήταν απλά χριστιανοί. Πχ τέτοιος ήταν και ο αριστερός Ηλίας Βενέζης που ήρθε από ένα τουρκικό χωριό και στα γραπτά του αναφερόταν αρχικά στους Έλληνες ως εχθρούς(!) αλλά σε επόμενες εκδόσεις την λέξη εχθρός την αντικατέστησαν με την λέξη Έλληνας. Είμαι σίγουρος πως και ο Καιρίδης λεγόταν αλλιώς πριν του βάλουν το -ίδης στο επώνυμο, πιθανόν Keroglu ή Koroglu. Εξάλλου ο ίδιος είχε πει πως είναι παιδί των Οθωμανών και είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες φαντασιακή κοινότητα. Δεν πρέπει να απελαθούν μόνο οι λαθρομετανάστες. Πρέπει να απελαθούν και οι αλλογενείς που κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα.

    6. Είναι αποκρουστικός στη φάτσα. Δεν μπορείς να τον βλέπεις.

    7. να μας πει ο κακοκαιριδης!!!!! γιατι οι εκατομμυρια τουρκαλβανοι και οι εκατομμυρια λαθροεισβολεις οι υπολοιποι γιατι δεν δουλευουν να μαζευτουν οι ελιες και τα θερμοκηπια???? ε μωρη πουσταρα?!?!?!?! εχουν αλλη δουλεια???? τι δουλεια κανουν στην Ελλαδα με τους εκατονταδες χιλιαδες ανεργους που δεν εχουν δουλεια και οι τουρκαλβανοι βολεμενοι στο δημοσιο και στις υπηρεσιες…. οι υπολοιποι 2 3 μυρια αραπακλες τι δουλεια κανουν και δεν μπορουν να πανε στις ελλιες μωρη βρωμοπουστα???? πρεπει να σε περασουν ενα χερι ολοι οι λαθρο και οι τουρκαλβανοι της Ελλαδας ολοι εσενα και ολο σου το σοι μωρη ανωμαλαρα!!!!!!!

    8. Αυτή η κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα.

    9. Λάθος….
      Το μεγάλο ενδιαφέρον του ειναι για τα σύκα….

    10. Μα γι’αυτο τους εβγαλαν με 41% τους βοθρονεοδημοκρατες οι εωσφοριστες εβραιοι,για να εφαρμοσουν τα νεοταξιτικα σχεδια τους,πουλημα Αιγαιου,αλλοιωση πληθυσμου,καταστροφη πατριδας οικογενειας θρησκειας και πολλα αλλα που μας ερχονται σε λιγο.Ο Θεος ομως εχει αλλα σχεδια….!!!!

    11. Ο κακοκαιρίδης μπήκε φυτευτός στη νουδούλα από τα αφεντικά της Ελλάδος τους σιωνιστές για να αποδομήσει κι αυτός,πατρίδα και Ορθοδοξία.Ένας γκέϋ νεοταξίτης είναι κι αυτός

    12. Αυτή η οθωμανική αποβολή θέλει μία σπέσιαλ περιποίηση (αλά χατζηδάκη) για να στρώσει χαρακτήρα…

    13. στα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ …
      και μπούστης κ προδόταρος …κούλη ΓΑΜΙΕΣΑ@

    14. Ψάξτε να βρείτε τι έλεγε για την γενοκτονία των Ποντίων ο Καιρίδης. Είναι και Πόντιος.

      1. Λαζοτουρκος ειναι καμια σχεση με ποντιους το αρχ….ι !!!!!

    15. Οι Αλβανοί σε σχέση και σύγκριση με τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν τώρα, όσοι δεν είναι εγληματίες, είναι καλοί εργάτες οικογεγενειάρχες, έμαθαν καλα τα Ελληνικά, δεν είναι φανατικοί μουσουλμάνοι και πάνω απο όλα φυλετικά είναι ίδιοι με εμας τους Έλληνες. Οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί μουσουλμάνοι δεν θα αφομοιωθούν ποτέ, αλλά αυτό δεν πειράζει τους Πουσ–δες και προδοτες πολιτικούς που τους θέλουν για κωλ-μπαράδες

      1. Σκατά είναι και οι αλβαναραίοι, κατακάθια μπαμπέσηδες. Κακώς άνοιξαν τότε και ήρθαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ εδώ. Φουλ στα επιδόματα και στην κλεψιά. Μάγκες τους κάναμε με τα λεφτά μας, το μισό ίκα αυτοί το τρώνε…

      2. Μπορεί να είναι ίδιοι μ’ εσένα γιατί κατέβηκαν πολλοί αλβανοί στην Μάνη κατά την Ενετοκρατία. Εμείς όμως οι καθαροί Έλληνες δεν έχουμε καμία γενετική σχέση με αυτόν τον DNA-ικό αχταρμά που είναι οι αλβανοί (ανάμειξη ιταλικών, σλαβικών, τουρκικών και λίγων παλαιοβαλκανικών πληθυσμών)

      3. Οι Αλβανοί αγαπητέ Μανιάτη είναι διαφορετική φυλή από τους Έλληνες, βέβαια υπάρχουν μετά το ’45 στην Αλβανία αρκετές επιμιξιες μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, όπως ο Ραμα. Αλλά Έλληνες δεν είναι. Ούτε εργατικοι είναι, απλά όπου πέφτουν επιδοματα και μαύρο χρήμα και διακίνηση για αυτούς είναι παράδεισος.

    16. Απόφαση-σταθμός: «Σημαίες κρατών δεν έχουν θέση στο Ευρωκοινοβούλιο»
      Πολλά μικρά βήματα προς την de facto κατάργηση των «εθνών-κρατών».
      Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ) απέρριψε τις καταγγελίες εκπροσώπων του γαλλικού συντηρητικού κόμματος National Rally την Πέμπτη, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση της επίδειξης εθνικών σημαιών στην αίθουσα συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

      Το ΔΕΕ διευκρίνισε ότι «η ανάρτηση των σημαιών των κρατών μελών στα έδρανα των εκλεγμένων αξιωματούχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρχεται σε αντίθεση με τον αντιπροσωπευτικό τους ρόλο, όπως περιγράφεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες».
      Η απόφασή του υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες χαρακτηρίζονται συνήθως από προφορική παράδοση, σύμφωνα με την οποία οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τις απόψεις τους μέσω συζήτησης και όχι με άλλες μορφές έκφρασης, όπως η επίδειξη σημαίας.

      Συνολικά 11 Γάλλοι και δύο Γερμανοί Ευρωβουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για αυτό που έκριναν παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

      Αυτή η διαμάχη χρονολογείται από τις αρχές του 2020, στον απόηχο του Brexit, όταν εκλεγμένοι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου κυμάτιζαν σημαίες της χώρας τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων κοινοβουλευτικών τους συνόδων.

    17. Κίναιδοι , ελληνόφωνοι , ανώμαλοι και συμμορίτες που παριστάνουν την εξουσία διαλύουν την Πατρίδα και Εθνοκτονουν τους Έλληνες και οι γραικυλοι σχολιάζουν !
      Ποιοι είναι αυτοί μωρέ που αποφασίζουν για εμάς ;
      Επειδή σας δουλεύουν ψιλό γαζί ότι ταχατις ζείτε σε δημοκρατικό κράτος επιτρέποντας σας να ψηφίζετε σε στημένες κατοχικές κάλπες κάθεστε και τους κοιτάτε να ανοίγουν τους τάφους των παιδιών σας ;
      ΦΤΟΥ σας νεοραγιάδες .

    18. Μετά από λίγο καιρό, μπορεί να έρθει και μιά νέα Τροπολογία αυτής της Τροπολογίας για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα αλλοδαπά δίποδα.
      Τροπολογία = Σε άσχετο Νομοσχέδιο βάζουν μία παντελώς άσχετη Τροπολογία, για να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.
      Ωχ είπα Μάνα? Σεξιστικό κι απαράδεκτο για τους gay άνδρες!!!

    19. Εάν δεν έχουν εργάτες στα θερμοκήπια,να καλλιεργούν λιγότερα στρέμματα. Και εγώ ελιές έχω αλλά δεν στεναχωριέμαι που δίνω 60 ευρώ μεροκάματο.να ζήσει και ο εργάτης. Αλλά θέλουν κόσμο με 20 €. Τόσοι τουρκογυφτοι στο Μενίδι τι κάνουν . Να πάνε να δουλέψουν ,πάλι επιδόματα θα μοιράζουμε! Και πάλι μαύρη εργασία θα έχουμε . Άδωνι,εάν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό ,θα ουρλιαζες ξεφωνημενε

    20. Θέλουν αλλαγή πληθυσμού στη χώρα. Αυτή είναι η διαταγή που εφαρμόζουν.

    21. Η συντριπτική πλειοψηφία που ήρθαν παράνομα φεύγει από την Ελλάδα. Θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία που δείχνουν πως ήρθαν 65.000 και την ίδια ώρα 110.000 πήραν προσφυγικά διαβατήρια και έφυγαν.
      ΨΕΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΚΟΣΟΜΑΚ!

    22. ……..ΟΙ ΜΟΝΟΙ KAI ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!…..

    23. Κουτί μου έκατσε…. Θα διώξω όλους τους υπαλλήλους και εργάτες από τις επιχειρήσεις μου, θα πάρω τους αλλοδαπούς και θα τους δίνω 1 € την ώρα, δηλαδή δέκα πέντε ευρώ τη μέρα (δεκαπέντε ώρες θα δουλεύουν.ΧΑΧΑΧΑ. Γιατί το τωρινό είναι χάλι ρε παιδί μου. Άκου εδώ οκτάωρο με πληρωμένες υπερωρίες, ρεπό, ασφάλεια, δώρα κλπ. Χασάν, Αρτιάν, Μωχάμετ κλπ. και κονόμισα!!!!!

      1. Όλοι οι εθνικόφρονες εργοδότες ! Το πρωι δουλεύουν με Χασάν και το βράδυ βρίζουν Ερντογάν ! Και ψηφίζουν και πατριώτη Κούλη.

        1. Και αφού πουλήσουν εθνικοφροσύνη θα κάνουν τους μεγαλοσταυρούς και θα ηθικολογήσουν εν ονόματι της θρησκείας.

    24. Ολο το δεξιό κολωνάκι απαιτεί ! Νομιμοποιείστε τώρα τους γκόμενους του Συντάγματος.

    25. Καλο μας υπνο συμπατριωτες! Σε λιγο θα παιρνουμε το χαλακι μας, καρφι στο τζαμι για προσευχη με φρεντοτσινια παντα!

    26. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΟΙ . ΕΚΕΙ ΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΟ

    Comments are closed.