Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΑΣ! «ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ» – ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ

Κοινοποίηση:
jjgjghg

Την ώρα που Μητσοτάκης και Δένδιας, εκφράζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τις αγωνίες τους για το μέλλον της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, φαίνεται να επεξεργάζονται σενάρια για την εκχώρηση όλων των γραμμών παραγωγής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε ιδιώτες!
Τη σοβαρή καταγγελία κάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης. Η καταγγελία: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσω της διοικήσεως των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), επεξεργάζεται – επιδιώκει την πολυετή (25ετή) εκχώρηση όλων των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών σε ιδιωτική κοινοπραξία, η οποία θα διοικείται από ξένη εταιρεία. Η επιδίωξη αυτή έχει ως αφετηρία την επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών στις 28/12/2023, να εξετάσει δύο προτάσεις συνεργασίας από ξένες εταιρείες, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διαγωνισμός που θα εξασφάλιζε την επιλογή της καλύτερης πρότασης, χωρίς να έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων κριτήρια αξιολόγησης και πλαίσιο απαιτήσεων. Επελέγη με αδιαφανείς διαδικασίες η πρόταση συνεργασίας ξένης εταιρίας, με την οποία μάλιστα, η Διοίκηση των Ε.Α.Σ. είχε αποφασίσει και δεσμευτεί να συνεργαστεί με ίδρυση κοινοπραξίας ήδη από τις 11/12/2023.

Η έντονη, άλλωστε, ανταπόκριση των ξένων εταιρειών για συνεργασία με τα Ε.Α.Σ. αποδεικνύει ότι η Ελληνική εταιρεία έχει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης, παρά το συστηματικό παραπειστικό αφήγημα απαξίωσής της από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Η εταιρεία έχει μάλλον σκοπίμως αφεθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα χωρίς σαφές σχέδιο και στόχους και χωρίς να αξιοποιεί τις ευκαιρίες ανάκαμψης, όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της διεθνούς συγκυρίας που ευνοεί την αυξανόμενη ζήτηση πυρομαχικών σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την εξ ανατολών διαρκή απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας, τονίζουν την ανάγκη για διατήρηση και ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, εκσυγχρονίζοντας αλλά και διατηρώντας υπό πλήρη κρατικό έλεγχο, εταιρείες όπως τα Ε.Α.Σ., που αποτελούν βασικό παράγοντα υποστήριξης της Εθνικής Άμυνας της χώρας μας αλλά και πυλώνα τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης. Η επιδιωκόμενη μεθόδευση εκχώρησης, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., σε ξένα συμφέροντα της εγχώριας παραγωγής πυρομαχικών, και μάλιστα μέσω αδιαφανών και παράτυπων διαδικασιών, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα και τη νομιμότητά της».

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μήπως συμπτωματικά οι ιδιώτες αυτοι θα είναι Τούρκοι;;
    Μας πηγαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα κι εμείς τους κοιτάμε και γελάμε. Τοοοσο ζώα.

Leave a Response