«BΙG BROTHER» ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: 1.000 ΝΕΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΣΟΚ ΜΕ SMS!

Κοινοποίηση:
kameres

Θα μπουν σε εκατοντάδες φανάρια και όχι μόνο.

Προχωράει η υλοποίηση του σχεδίου για την εγκατάσταση 1.000 καμερών σε δρόμους της Αττικής.

Δεν αποκλείεται μάλιστα εφόσον το μέτρο κριθεί… «επιτυχές», ανάλογες κινήσεις να γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

 Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει το μέτρο από τη ΔΕΘ λέγοντας:

«Η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Έχω ζητήσει από το Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόταση για το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα».

Υποτίθεται πως αυτό το δυστοπικό εγχείρημα γίνεται για το… καλό μας, με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας και την οδική ασφάλεια.

Οι χίλιες κάμερες θα καταγράφουν τα πάντα και δεν θα ελέγχουν μόνο για τυχόν παράβαση του ορίου ταχύτητας, αλλά και άλλες παραβάσεις που προβλέπονται από τον αναθεωρημένο πλέον Κ.Ο.Κ.

Αυτοματοποιημένα θα… βγαίνουν και τα πρόστιμα, τα οποία μάλιστα θα αποστέλλονται ίσως και την ίδια μέρα μέσω SMS στον παραβάτη, αφού βεβαίως γίνουν οι αντίστοιχες διασταυρώσεις (βλ. πινακίδα αυτοκινήτου κ.α.).

Το ΙΧ καθώς και οι επιβάτες του θα… υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο από το σύστημα προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους.

Περί τις 388 κάμερες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Υφυπουργού Μεταφορών, θα τοποθετηθούν σε φανάρια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Ασφαλώς προτεραιότητα θα δοθεί σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Στη σιναλόα των Βαλκανίων κάμερες στους δρόμους. Μπου χαχα! Θα σταματά η κυκλοφορία από τους γύφτους μου θα μαζεύουν το “μολύβι”

  2. H ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ συνεχίζεται.

    Μην ξεχνάτε χρειάζονται τις κάμερες για να επιβάλουν στην Αθήνα τις αποστάσεις 15 λεπτών, και να βάλουν διόδια μέσα στη πόλη όπως έκαναν στο Λονδίνο.

    Ξυπνάτε βόδια. Το 2004 πήγαν να βάλουν 4 κάμερες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών, και κάηκε η Αθήνα στις πορείες και αντιδράσεις για παρακολουθήσεις και ιδιωτικότητα. Τώρα θα σας βάλουν 1000+ κάμερες και δεν μιλάει κανείς σας ρεεε

    Και όσοι λένε είναι καλό μέτρο για επιβολή του Νόμου, να πάτε στη Κίνα λεχρίτες ραγιάδες. Είστε τόσο ηλίθιοι που θα ψηφίζατε το Χίτλερ αν σας έλεγε το ίδιο.

  3. Τα μηχανακια ειναι η αιτια ολων των ατυχηματων@σεβασμος μηδεν στους οδηγους των αυτοκινητων και φταιει η κυβερνηση για αυτο

  4. Τα παπιά θα την πληρωσουν 30 χλμ ΟΡΙΟ.
    .
    ΣΙΧΑΜΕΝΑ
    .
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
    .
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΤΑΕΤΊΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ
    ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.

  5. Το μονο σωστο μετρο του κουλη. Σωθηκα παρατριχα προχθες στην Λ. Ηρακλειου, στον Περισσο, ο καγκουρας εκανε προσπεραση και μπηκε στο ρευμα μου, παραλιγο να με πεταξει με το παπι μου κατω στις γραμμες του τρενου..

  6. Οι εικονοληπτικές μηχανες πολλές φορές αδικούν τους καλούς οδηγούς, π.χ. έχεις πρασινο φανάρι πας να το περάσεις με φυσιολογική ταχύτητα σταματούν απότομα οι μπροστινοί σου, κόβεις και εσύ αποτομα την ταχύτητα είσαι στάσιμος με κόκκινο φαναρι στη μέση του δρόμου και σουν στέλνουν πρόστιμο. Υπήρχαν πολλες τέτοιες περιπτώσεις στην πλησίον πόλη που μένω και ο νέος εκλεγμένος δήμαρχος πέταξε τις κάμερες.

  7. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ .Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Η ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ .ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ Κ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ Κ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

  8. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΡΟΤΕΦΑΛ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ?

    ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

  9. Μακάρι να βάλουν και άλλες 100000. Παντού. Να δούμε μετά αν θα υπάρχει παραβατικοτητα ή εάν θα βγαίνει η κάθε πρόστυχη να λέει ότι δήθεν βιάστηκε. Να θυμίσω ότι καιτην Μπικα από εκεί κατάλαβαν ότι λέει ψέματα.

  10. Χίλια μπράβο!! Μόνον έτσι θα καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα. Μπράβο Κυριάκο, μπράβο Μιχάλη.

  11. σουηδια μενω ετσι ειναι και ακομα και τα διοδια με καμερα δε σταματας καθολου να χανεις χρονο στη πληρωμη ερχεται τον αλλο μηνα μεσω εφοριας τα διοδια που περασες .συμορφονετε ο κοσμος και δε τρεχει πολυ γιατι ξερει οτι θα πεσει προστιμο συν οτι εχουν εξηχνιαστει.πολλες ληστειες κ αλλα

Leave a Response