Ο “ΠΑΛΙΟΦΙΛΟΣ” ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΔΟΛΙΟΣ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΟΣΧΑ – “ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ” ΛΕΕΙ Η WAGNER – ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Κοινοποίηση:
    dexameni

    Νεότερη ενημέρωση:

    Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να κατασβήσουν τις φλόγες που ξέσπασαν σε μια δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.

    Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 μονάδες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ.

    Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

    Η Βορονέζ βρίσκεται στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την πόλη Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές.

    Μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη ρωσική πόλη Βορόνεζ, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters.

    Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης.

    ========================

    Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Ο πρόεδρος πλανάται», είπε ο Πριγκόζιν σε φωνητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

    «Είμαστε πατριώτες», σημείωσε, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του δεν πρόκειται να παραδοθούν.

    =============

    Ο ρωσικός στρατός διεξάγει σήμερα επιχειρήσεις “μάχης” στην περιφέρεια Βορονέζ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων νότια της Μόσχας, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που διεξάγεται, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, μετά την ένοπλη ανταρσία της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner.

    “Στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο έδαφος της περιφέρειας Βορονέζ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες επιχειρήσεων και μάχης”, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Αλεξάντερ Γκούσεφ.

    ===================

    Στο πλευρό του Πούτιν ο Καντίροφ

    Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε σήμερα ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, αλλά και να χρησιμοποιήσουν σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Ο Καντίροφ σε μία ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως “μία πισώπλατη μαχαιριά” καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε “προκλητικές ενέργειες”.

    ==================

    Νέες απειλές εκτόξευσε ο Πριγκόζιν μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. “Ο Πούτιν έκανε τη λάθος επιλογή. Ακόμα χειρότερα γι’ αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο” αναφέρει το μήνυμα των μισθοφόρων στο Telegram.

     

    ===========================

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε σήμερα τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο για την κατάσταση στη Ρωσία, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της λευκορωσικής προεδρίας στο Telegram.

    “Ο Ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε το πρωί στον Λευκορώσο πρόεδρο” για να τον ενημερώσει “για την κατάσταση στη Ρωσία”, μετέδωσε παράλληλα το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

    Πρόκειται για την πρώτη επαφή με ξένο ηγέτη που είχε ο Πούτιν από χθες, Παρασκευή, το βράδυ που άρχισε η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εξεγέρθηκε εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας.

    O Ρώσος πρόεδρος την χαρακτήρισε σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό “ένοπλη ανταρσία” και ορκίστηκε να την συντρίψει.

    ======================

    Εκρηκτική η κατάσταση στη Ρωσία μετά την ανταρσία του Πριγκόζιν, που απελεί τον Πούτιν.

    Ρωσική πηγή ασφαλείας δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ, η οποία βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

    Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στο αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ –κέντρο διοίκησης κλειδί στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας– προσθέτοντας πως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ιδίως αεροδρόμιο, βρίσκονται στα χέρια των ανδρών του.

    «Βρισκόμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30 το πρωί» [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram. «Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», πρόσθεσε, ενώ διακρίνονταν ένστολοι πίσω του καθώς βάδιζαν.

    Σε άλλο βίντεο, που μεταφορτώθηκε σε λογαριασμό στο Telegram που συνδέεται με τη Βάγκνερ, ο κ. Πριγκόζιν εικονίζεται μαζί με ρώσο υφυπουργό Άμυνας, τον Γιούνος-Μπεκ Εβκούροφ, και τον αντιστράτηγο Βλαντίμιρ Αλεξέγιεφ, στους οποίος κάνει κήρυγμα για το πώς αντιμετωπίζουν τους στρατιώτες.

    Στο τελευταίο βίντεο –το οποίο δεν μπορεί να εξακριβωθεί πότε ή πού μαγνητοσκοπήθηκε– ο κ. Πριγκόζιν δηλώνει πως οι δυνάμεις του έχουν αποκλείσει την πόλη Ροστόφ, ότι είναι έτοιμοι να κάνουν πορεία προς τη Μόσχα, ενώ απαιτεί να πάνε να τον δουν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Βαλερί Γκεράσιμοφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

    Στο πρώτο βίντεο ο επικεφαλής της Βάγκνερ λέει πως τα στρατιωτικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία «αναχωρούν κανονικά» από το αεροδρόμιο του Ροστόφ για να εκτελέσουν τα «μάχιμα καθήκοντά τους» και «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

    «Το κύριο κέντρο διοίκησης λειτουργεί κανονικά», συνεχίζει ο κ. Πριγκόζιν διαβεβαιώνοντας πως «κανένας αξιωματικός» δεν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της.

    «Μεγάλος αριθμός περιοχών» που είχαν κατακτηθεί στην Ουκρανία «χάθηκαν» και «πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν», επιμένει, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την κατηγορία του πως η στρατιωτική ιεραρχία δεν λέει την αλήθεια για την κατάσταση στα μέτωπα.

    Ο στρατός χάνει «ως και 1.000 στρατιώτες την ημέρα», είπε ο κ. Πριγκόζιν, διευκρινίζοντας πως μιλάει νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους κι όσους αρνούνται να πολεμήσουν.

    Το βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για κίνδυνο ταραχών στη Ρωσία

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία, σε σημερινή ενημέρωση των ταξιδιωτικών του οδηγιών ύστερα από τις κινήσεις των δυνάμεων της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

    “Υπάρχουν πληροφορίες για στρατιωτικές εντάσεις στην περιφέρεια του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω ταραχών στη χώρα. Επιπροσθέτως υπάρχει έλλειψη επιλογών διαθέσιμων πτήσεων για επιστροφή στη Βρετανία”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

    Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξακολουθεί να συνιστά να αποφεύγονται όλα τα ταξίδια στη Ρωσία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ… ΣΦΥΡΙΞΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Ο ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΡΟΣΤΟΦ – ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

     

    “ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ” ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην Αγία Πετρούπολη – Αστυνομικοί περικύκλωσαν κτίριο της Wagner

    Ρωσία – Υπουργείο Άμυνας στους μαχητές Wagner: Ο Πριγκόζιν σας εξαπάτησε, γυρίστε στις βάσεις σας

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Πηδήξτε το γκαγκεμπιτη !!!Στειλτε F35 να τελειώνουμε με το πουστην!!!

    2. Τελικά μας βγήκε τζούφιος ο ξανθός γενάρχης. Δύσκολοι καιροί για τους κηραλοιφήδες, τους θεομπαίχτες του Αγίου Όρους, τους ψεκασμένους, τους Χίους και φυσικά τους κομμουνιστοκατσαπλιάδες…

    3. χα χα πόσο γελοιος ο τουρκοπουτιν, καλα το ελεγα οτι τελικα θα τον φανε οι δικοι του

    4. Π Α Ν Ε Ξ Υ Π Ν Ο Σ ο Πρόεδρος της καρδιάς μας Πούτιν..!!!Αφού τελειώσε τους Ουκρανους Νεοναζί,στέλνοντας εκεί την WAGNER και τους Τσετσένους να σκοτώνονται, τώρα στέλνει τους Τσετσένους εναντίον της WAGNER…!!!Καθαρίζει την Ρωσία από παντού…!!

    5. Ρε το μλκα τον πριγκόζιν, γιατί αποφάσισε να αυτοκτονήσει τώρα στα γεράματα; λολ

    6. Η διχόνοια αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή ισχυροποιεί το επιχείρημα ότι υπάρχουν δεσμοί αίματος με τους Έλληνες.

    7. ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΑΛΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΛΑΡΥΓΓΙΑ.

    8. απο που τα αρπαξαν αραγε οι μισθοφοροι για να στραφουν εναντιων της ιδιας τους της χωρας…. ετσι γινεται παντου…. και στην Ελλαδα το ιδιο γινεται…. οι μισθοφοροι της πρεσβειας εδω ειναι οι πολιτικοι μας, τα μεσα μαζηκης εξαπατησης, και πολλοι αλλοι, που τρεφουν ακρατο ανθελληνισμο μισθωμενοι απο την πρεσβεια και απο τους τουρκους για να τους παραχωρησουν εθνικη κυριαρχια εθνικο πλουτο και τους ιδιους τους πολιτες στο ισλαμ κατ εντολη των αμερικανων και επι πληρωμη και των τουρκων μεσω του ελιαμεπ….

      1. Αν ήταν οι Αμερικανοί τώρα οι Τουρκαλαδες θα έκαναν παρέλαση στο Σύνταγμα. Εννοείται ότι μαλακιες λες. Επίσης όταν η Wagner πετσόκοβε τους Ουκρανους για τον κοντό δικτάτορα και πρώην Καγκεμπιτη ήταν καλή έτσι?

    9. Ο Prigozhin είναι αληθινός πατριώτης όχι σαν τον κοντό δικτάτορα και πρώην Καγκεμπιτη. Έχει πει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε με ψέματα για να κονομησουν οι Ρώσοι ολιγαρχες. Και να πάρει παράσημο ο Σοιγκου. Επίσης έχει πει ότι μόνο τα παιδιά των φτωχών Ρώσων σκοτώνονται στην Ουκρανία. Και ότι τα παιδιά της Ρωσικής Ελίτ καλοπερνανε και η μόνη έννοια τους είναι να φτιάχνουν video στο YouTube για να επιδεικνύουν τον πάμπλουτο τρόπο ζωής τους. Ότι εδάφη κατάκτησε η Ρωσία στην Ουκρανία στους μισθοφόρους της Wagner βασίστηκε. Στο αίμα και στις θυσίες τους. Ο Ρώσικος τακτικός στρατός είναι για τα μπάζα γνωστό αυτό.

    10. τρις@ν@θεμ@ την πουτ@ν@ μ@ν@ @μερικη σας!!!!!!!!

    11. Πραγματικά γελάω με τα όσα γράφουν εδώ μέσα οι ραγιάδες… Αλήθεια είναι εμφύλιος η Μασκιροβσκα;;;; Ο πόλεμος έχει πολλές πτυχές μια από αυτή είναι η τέχνη της παραπλάνησης… όλοι βλέπετε αυτό που σας δείχνουν και όχι αυτό που πρέπει

    12. Ειχανε δεν ειχανε τα κανανε πουτανα τα Αμερικανακια παλι….

    13. Καιρός ήταν ο φασίστας ο Πούτιν να εξαφανιστεί…από τον χάρτη,τον βλέπω να φεύγει με ελικόπτερο για κάμοια Βενεζουέλα….

    14. Oι γυφτοτσετσένοι ισλαμοπόντικες είναι χειρότεροι πεινάλες από τα τσιράκια της βάγκνερ, θα τους αγοράσουμε πιο εύκολα, άχαχαχαχαχαχαχαχαχα.., γεια σου πούτιν αρχηγέ μετο lada!

    15. Αυριο θα δημοσιευτουν τα αποτελεσματα των εκλογων πιο γρηγορα απο ποτέ διεμυνησε το Υπ.Εσωτερικων…Ο Κουλης σπευδει να καπαρωσει την καρεκλα πριν τον εμφυλιο στη Ρωσσία

    16. Σωστά τα λέει ο λοχαγός πιο πριν, εδώ καιγόμαστε εμείς! Μην δω κανένα να ψηφίζει Κούλα, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη, Κουτσούμπα ή άλλο αριστερό λαθρομεταναστόφιλο σκουπίδι αύριο γιατί την γ…σατε! Σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα αν αφήσουμε αυτούς που αφήνουν κάθε μέρα να περνάνε τουλάχιστον 400 λαθρό (δηλαδή ~12.000 τον μήνα, ~144.000 τον χρόνο, 576.000 την τετραετία)!!!!

    17. Οι Ρώσοι είναι καλοί στο σκάκι…ίδωμεν τι θα γίνει

    18. Αυτα γινονται γιατι η ομαδα του Πουτιν παιζει παιχνιδια και εχει παρατεινει εναν πολεμο που μπορουσε να εχει ληξει σε ενα μηνα. Ο Πριγκοζιν εχει δικιο, ο Σοιγκου και η ηγεσια του στρατου ειναι γελοιοι ψευτοηγετες,ενδιαφερονται μονο για τα εκατομμυρια τους και. στο μετωπο σκοτωνεται αδικα κοσμος,ρωσοι και ουκρανοι, μπορουσαν να εχουν τελειωσει ,αλλα κερδιζουν εκατομμυρια και θελουν να παρατεινεται. Ζελενσκι και Πουτιν ειναι ιδιοι,διεφθαρμενα τομαρια,χρησιμοποιουν και σκοτωνουν το ανθος της νεολαιας για να πλουτιζουν. Οι κορες του Πουτιν ειναι δισεκατομμυριουχες,η μια ζει στη Γερμανια. Οποιος αντιδρα στο διεφθαρμενο καθεστως του,τον καλουν στην Αστυνομια και τον εξαφανιζουν,ετσι απλα, το ιδιο γινεται και στου Ζελενσκι. Ψαξτε πρωτα και μετα να γραφετε,παρακαλω.

    19. Καλά ψηφίστε Σπαρτιάτες να κοντύνουμε την πουστροκούλα και αφήστε τους Σλάβους να τα βρούνε μεταξύ τους, κοιτάμε την καμπούρα μας.

      1. Καλά τα λες λοχαγε των ειδικών δυνάμεων προδοσίας αλλά σου στέλνει χαιρετίσματα ο Παπούλιας από τον τάφο του τα αναδρομικά σου τα πήρες;τι έγινε τελείωσαν τα αναδρομικά και τώρα ψηφίζουμε Σπαρτιάτες;ενώ τόσα χρόνια νδσυριζοπασοκ;

    20. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ. ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΑ ΣΑΡΜΑΤ!!!

    21. Wagner! Μετα πνευματων δικαιων τετελειωμενων….Θεος συγχωρες τη μαλακεια που κανανε για να παρουνε κανα δολαριο παραπανω απι τους παρηκμασμενους αμερικλανους! Ουδεις αναντικαταστατος το ξεχασανε μαλλον! Ντοναλντ μπες αλλαγη να τελειωνει το παραμυθι του…. 79χρονου ΝΤΠιτη σαψαλου!

      1. ναι ναι με την όπισθεν να έρθει μόνο χαχαχαχαχαχ υπερδύναμη απο τα lidl.χαχαχαχαχαχαχα

    22. 100000 τσετσενοι ετοιμοι ορκισμενοι να πεθανουν για τον πουτιν ειναι τωρα το ειπε ο καντιροφ πως λεγετε , αν δειτε αλ τζαζιρα αυτο λεει ,

    23. Δηλαδή μισθοφόροι των Ρώσων πήραν πιο πολλά λεφτά από τους αντίπαλους και στρέφονται τώρα ενάντια στην Ρωσία;. Ο Βαρουφάκης δεν ήθελε τέτοιο στρατό στην Ελλάδα ή και καθόλου;
      Όταν μια χώρα δεν έχει δικό της στρατό από τους πολίτες της και δεν παράγει το φαγητό που τρώει παρά το εισάγει, πχ Ελλάδα, είναι για εξαφάνιση σε μια λίγο δύσκολη στιγμή. Σωστά; έχω κάπου λάθος;

      1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ… ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΗΔΗ….
        ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ???

        ΠΟΥ ΖΕΙΣ

    Comments are closed.