Στην τελική ευθεία εισβολής στην Ταιβάν βρίσκεται ο κινεζικός Στρατός. Σήμερα, άγνωστο από ποιες συνθήκες, τηλεοπτικό δίκτυο της Ταιβάν ενημέρωσε τους πολίτες πως “Η Κίνα εισέβαλε και η χώρα δέχεται επίθεση από κινεζικούς πυραύλους”
Αμέσως δημιουργήθηκε κατάσταση πανικού καθώς οι πολίτες της Ταιβάν παρακολουθούσαν μια σειρά ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος της οθόνης οι οποίες ανέφεραν ότι στρατιωτικά πλοία και εγκαταστάσεις στο λιμάνι της πόλης χτυπήθηκαν από κινεζικούς πυραύλους, σύμφωνα με το warnews247.gr.
Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, η Ταιβάν μοίρασε εγχειρίδιο επιβίωσης πολέμου στον λαό της.
“Η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν”
Τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊβάν μετέδωσε σήμερα ότι η Κίνα εισέβαλε στη χώρα και ότι ο κινεζικός στρατός βρισκόταν στα περίχωρα(!) της πρωτεύουσας Ταϊπέι.
Το δίκτυο Chinese Television Systems, τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο ανήκει εν μέρει στην κυβέρνηση της Ταϊβάν, δημοσίευσε τίτλους στο κάτω μέρος της οθόνης στις 7 το πρωί τοπική ώρα, μέσω του οποίου ενημέρωνε το κοινό ότι οι κινεζικές δυνάμεις έχουν επιτεθεί σε διάφορες κατευθύνσεις προς την Πόλη της Νέας Ταϊπέι.
“Η Πόλη της Νέας Ταϊπέι έχει πληγεί από κινεζικό κομμουνιστικό πύραυλο. Πλοία στο λιμάνι της Ταϊπέι έχουν εκραγεί, προκαλώντας ζημίες στις εγκαταστάσεις”, έγραφε η ενημέρωση.
“Ο σταθμός Banqiao φέρεται να έχει πάρει φωτιά από εκρηκτικά τα οποία τοποθέτησαν ειδικές δυνάμεις”.
Ένας χρήστης σε ένα δημοφιλές διαδικτυακό φόρουμ PTT μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης μιας εκπομπής ειδήσεων του CTS στις 7:11 π.μ., ρωτώντας “Έχουμε ξεκινήσει πόλεμο με την Κίνα;”
Στα στιγμιότυπα οθόνης, εμφανίζονταν και άλλα μηνύματα όπως:
«η Νέα πόλη της Ταϊπέι χτυπήθηκε από κινεζικό πύραυλο, εκρήξεις πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Ταϊπέι, εγκαταστάσεις, πλοία κατεστραμμένα», «πόλεμος, στο χείλος της έκρηξης», «Η Κίνα κάνει συχνές κινήσεις, προετοιμαστείτε για πόλεμο, ο Πρόεδρος εκδίδει διάταγμα έκτακτης ανάγκης» και «Ειδικός πράκτορας ύποπτος έβαλε φωτιά στο σταθμό Banqiao και εκρηκτικά».
Οι χρήστες του Διαδικτύου σημείωσαν και άλλα μηνύματα, όπως «σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ στην περιοχή Taishan» και «συμβάν στο δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας».
“Διέρρευσε…”
“Πολίτες, παρακαλώ μην πανικοβάλλεστε υπερβολικά. Διευκρινίζουμε τις πληροφορίες και ζητάμε συγγνώμη”, δήλωσε αργότερα ένας παρουσιαστής on-air κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Ο σταθμός ζήτησε συγγνώμη σε ζωντανή μετάδοση λίγες ώρες αργότερα, εξηγώντας ότι η ενημέρωση είχε παραχθεί για βίντεο πρόληψης καταστροφών της Πυροσβεστικής της Ταϊπέι και προβλήθηκε στον αέρα από λάθος ενός παραγωγού.
Άρα δεν ήταν fake. Απλά διέρρευσε πρόωρα…
Σύμφωνα πάντα με το warnews247.gr, το CTS ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τη συγκεκριμένη “βαριά μορφή αμέλειας” και ότι θα τιμωρήσει τα μέλη του προσωπικού του που είναι υπεύθυνα για το περιστατικό.
Σίγουρα δεν πρόκειται για βίντεο πρόληψης καταστροφών αλλά για έτοιμο βίντεο προετοιμασίας κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κινεζικής επίθεσης.
Είτε διέρρευσε κατά λάθος είτε το συγκεκριμένο ΜΜΕ δέχτηκε κυβερνοεπίθεση από το Πεκίνο. Οπως και να χει ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το πιθανότερο είναι να συμπέσει η κινεζική εισβολή στην Ταιβάν με την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Αξιωματούχος: Η Κίνα θα χτυπήσει πρώτα στο νησί Kinmen της Ταϊβάν
Δεν είναι τυχαίο ότι στα ΜΜΕ της Ταιβάν δημοσιεύτηκε συνέντευξη ενός αξιωματούχου, πιθανότατα ξένης χώρας πχ ΗΠΑ, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο αξιωματούχος ανέφερε στα ΜΜΕ της Ταιβάν είναι πολύ πιθανό η Κίνα να αντιγράψει μια σελίδα από το βιβλίο του Πούτιν στην Ουκρανία και να καταλάβει πρώτα τα εξωτερικά νησιά της Ταϊβάν, όπως το Κινμέν και το Μάτσου, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα εσωτερικά ζητήματα και να ολοκληρώσει «ιστορικά καθήκοντα».
Ο αξιωματούχος τόνισε ότι εάν ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping δεν ανταποκριθεί στις εγχώριες προσδοκίες μετά την παράταση της διακυβέρνησής του στο 20ο Εθνικό Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, θα αντιμετωπίσει πολλές ευθύνες και δημόσια παράπονα. Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι ο Σι θα ακολουθήσει δύο επιλογές.
Πρώτον, ως απάντηση στις αυξημένες εσωτερικές αναταραχές, ο Xi θα καταστείλει τη διαφωνία.
Δεύτερον, θα χρησιμοποιήσει «ιστορικά καθήκοντα» για να αποσπάσει την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα και με την επίλυση του «θέματος του Χονγκ Κονγκ» θα στρέψει το ενδιαφέρον του στην Ταϊβάν.
“Επίθεση σε εξωτερικά νησιά”
Δεδομένων των δυσκολιών κατάληψης της Ταϊβάν, ο αξιωματούχος είπε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) μπορεί πρώτα να επιτεθεί σε εξωτερικά νησιά που βρίσκονται πέρα από τις βασικές άμυνες της Ταϊβάν, όπως το Kinmen, το Matsu, τα νησιά Dongsha (νησιά Pratas) και το νησί Taiping (Itu Aba Island).
Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η Κίνα θα μπορούσε να ακολουθήσει το μοντέλο της Ρωσίας που απορρόφησε πρώτα τις «φιλορωσικές» περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία το 2014.
Ομοίως, η Κίνα μπορεί να πραγματοποιήσει εισβολή και κατοχή στα νησιά και να ισχυριστεί ότι οι κάτοικοι των «φιλοκινεζικών» νησιών Kinmen και Matsu επιθυμούν να επιστρέψουν στη μητέρα πατρίδα.
Αδύναμη άμυνα – Δεν θα σταλούν ξένες ενισχύσεις!
Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι κάτοικοι του Κινμέν θα μπορούσαν να είναι ευάλωτοι στη χειραγώγηση, καθώς και οι δύο απολαμβάνουν την κοινωνική ευημερία που παρέχει η Ταϊβάν, ενώ χαιρετίζουν επίσης τα οικονομικά οφέλη από την Κίνα.
Η πηγή προέβλεψε ότι εάν η Κίνα περιοριστεί σε μια εισβολή μόνο στα εξωτερικά νησιά, η Ταϊβάν μπορεί να μην έχει τις στρατιωτικές δυνατότητες να τα ανακαταλάβει και οι ξένες χώρες θα ήταν πολύ απίθανο να στείλουν στρατεύματα.
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η Κίνα να επιτεθεί στα νησιά Κινμέν και Μάτσου, η πηγή τόνισε ότι ένα “εύλογο συμπέρασμα” θα ήταν ότι αυτό είναι “πολύ πιθανό”. Ο αξιωματούχος προέβλεψε ότι εάν η Κίνα επιτεθεί στο κύριο νησί της Ταϊβάν, η διεθνής κοινότητα θα επιβάλει κυρώσεις.
Ούτε βαριές κυρώσεις
Ωστόσο, εάν η Κίνα κατείχε μόνο εξωτερικά νησιά όπως το Κινμέν, η πηγή είπε ότι δεν θα ήταν πιθανό ξένα έθνη να επιβάλουν βαριές κυρώσεις. Ο αξιωματούχος δήλωσε ωμά ότι εάν το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη της ολοκλήρωσης στα στενά μεταξύ του Κινμέν και του Ξιαμέν της επαρχίας Φουτζιάν, θα έχει έναν ορισμένο βαθμό επιρροής στους κατοίκους του νησιού.
Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι η Ταϊβάν έχει επί του παρόντος μόνο ένα πλαίσιο για ειρηνικές ανταλλαγές μεταξύ των στενών και στερείται νομικών κατευθυντήριων γραμμών για τη λήψη μέτρων σε περίπτωση πολέμου.
Αφού ο Σι εξασφάλισε την τρίτη θητεία του στην εξουσία, η πηγή είπε ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει από ειρήνη σε πόλεμο και, εκτός από την ενίσχυση της πολεμικής της ετοιμότητας, η Ταϊβάν χρειάζεται νομικές διαδικασίες για να αντιμετωπίσει διάφορα στρατιωτικά σενάρια.
Πηγή: warnews247.gr
καθίσανε στο κόρφο της κίνας εδώ και κάνα 2 εκατονταετίες ,και οι κινέζοι αρχίσανε το ξήλωμα.
Τι ειναι η Κινα,Αργεντινη να τις φατε τα νησια της με το ετσι θελω αποικιοκρατες,η ανημπορη δουλα Greece να της φατε το μισο Αρχιπελαγος?
Άντε μπράβο να τελειώνουμε με τους κοπρίτες της Δύσης και τους Αμερικλάνους.