Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΛΑΒΡΟΦ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΧΑΝΣΚ

    Κοινοποίηση:
    russia-army

    Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αμφισβήτησε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία επειδή, όπως είπε, η κυβέρνηση στο Κίεβο δεν εκπροσωπεί τα μέρη που την απαρτίζουν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και κάλεσε όλες τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μόσχας και να αναγνωρίσουν τις αποσχισθείσες περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

    “Η αναγνώριση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ είναι απαραίτητη και (είναι) η μοναδική δυνατή απόφαση” υπό τις παρούσες συνθήκες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο την επομένη της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των περιοχών αυτών από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

    “Αν μιλάμε για τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, ένα από τα κομβικά έγγραφα…είναι η Διακήρυξη η σχετική με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, που αφορούν τις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών”, είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

    Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι παρεκτρέπεται ως προς αυτό από το 2014 που ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα πρόεδρος ανετράπη στο Κίεβο και αντικαταστάθηκε από έναν φιλοδυτικό ηγέτη, αναγκάζοντας τη Ρωσία να προσαρτήσει την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας και να υποστηρίξει τους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές.

    “Δεν νομίζω ότι κανένας μπορεί να ισχυριστεί ότι το ουκρανικό καθεστώς, από το πραξικόπημα του 2014, εκπροσωπεί όλους τους πολίτες που ζουν στο έδαφος του ουκρανικού κράτους”, είπε ο Λαβρόφ.

    Ο ρώσος ΥΠΕΞ απέρριψε την απειλή της επιβολής κυρώσεων λέγοντας ότι η Δύση θα τις επιβάλει ανεξαρτήτως από την έκβαση των γεγονότων και χαρακτήρισε αναμενόμενη την αντίδραση της Δύσης στην αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών ουκρανικών περιοχών.

    “Οι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ησυχάσουν αν δεν εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες για την αποκαλούμενη ‘τιμωρία της Ρωσίας’. Ηδη μας απειλούν με όλα τα είδη των κυρώσεων ή όπως ισχυρίζονται τώρα, με ‘την μητέρα των κυρώσεων’ . Είμαστε συνηθισμένοι. Γνωρίζουμε ότι οι κυρώσεις θα μας επιβληθούν έτσι και αλλιώς, σε κάθε περίπτωση. Με ή χωρίς λόγο”, είπε ο Λαβρόφ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Ο Μεντβέντεφ, αφού έκανε γνωστή μέσω Twitter την απόφαση του Όλαφ Σολτς για τον Nord Stream 2, κάλεσε τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν για μια δύσκολη τιμολογιακή πραγματικότητα αναφορικά με το φυσικό αέριο.

      «Ο Γερμανός καγλελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε οδηγία να σταματήσει η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ωραία. Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2000 ευρώ για 1000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!»

      έγραψε ο Μεντβέντεφ.

    2. Η Αμερική και η Αγγλια θα τιμωρήσει τους κακούς Ρώσους και θα την πληρώσουν οι Ευρωπαίοι Μηπως θελουν να διαλύσουν οικονομικα την Ευρωπη και να λενε οι Ρωσσοι φταινε ? φυσικα οι Ρωσσια γελαει με τις κυρώσεις Αλλα η Ευρωπη θα κλαιει μολις ανακυνωσουν κυρωσεις οι Ρωσσοι, ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟ ΑΕΡΙΟ 5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 5 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ Κουλη το ηξερες και εκανες την παπια ? στο κολπο ολοι ? ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΑΠΑΛΑ

    3. τι την πέρασε; Κύπρο, Γιουγκοσλαβία, Κόσσοβο, Συρία, Ιράκ, Λιβύη; Όχι! Η ουκρανία είναι το λίκνο της δημοκρατίας. Και του νεοναζισμού..

    4. Τώρα πως λένε στον ένα ότι υπάρχει περίπτωση να είμαστε πρώτα ξαδέρφια από μια ιστορία παλιά που είχα ακούσει είναι και βαρόνος η μάννα του ίσως ξαναπαντρευτηκε εκεί η εδώ και έφυγε μοιάζει πολύ σε κάποιον ότι είναι νόμος γιος

    5. ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ πρόσεχε την Πουτανα την Τουρκάλα το παίζει δυπορτο.Οταν έρθει η ώρα σκεισε την στην μέση σαν πουτανα της Σιών που είναι.

    6. ΚΑΙ ΧΙΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ …… ΛΟΥΧΑΝΣΚ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΟ ΝΑΖΙ

    7. ρε Στέφο, κάνε μου τη χαρη και βγάλε τον γουρουνομούρη Κρανιδιώτη από την αρχική σου σελίδα Να χαρεις ‘οτι αγαπάς!

      1. ΣΩΣΤΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ………ΠΟΛΥ ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ………ΒΓΑΛΤΟΝ ΡΕ ΜΑΚΕΛΕΙΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΒΑΛΕ ΚΑΝΑ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ

      2. Συμφωνω και επαυξανω. Το εχω γραψει κι εγω για τον απατεωνα ΝουΔουλοπροδοτη.

      3. Ο Στεφανος θα βγαλει απο την αρχικη του σελιδα τον κυριο Κρανιδιωτη οταν ειναι ετοιμος και αποφασισμενος για μια τετοια κινηση!

      4. Τον ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ τελειωμένο εννοείς;

    Comments are closed.