Ο 24oΣ ΚΥΚΛΟΣ ΗΤΑΝ “ΑΣΘΕΝΗΣ”. ΗΛΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ; Ο “ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ” ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

    Κοινοποίηση:
    hlio

    Του Επαμεινώνδα Πανά,

    σ. καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

    Έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν διάφορες θεωρίες για την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού SARSCOVID-2. Προσπάθειά μας είναι συνοπτικά να καλύψουμε σχεδόν όλες τις βασικές επιστημονικές θεωρίες και απόψεις που σχετίζονται με τις πανδημίες.

    Για λόγους, λοιπόν, πληρέστερης ενημέρωσης δεν μπορούμε να παραλείψουμε θεωρίες και σκέψεις που έχουν δημοσιευτεί σεδιεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

    Όλοι μας οφείλουμε να έχουμε μια συνολική εικόνα των ερμηνειών των πανδημιών. Η σωστή ενημέρωση οφείλει να λαμβάνει υπόψη της όλες τις τάσεις και τις επιστημονικές απόψεις. Αυτό και πράττουμε. Η επιστημονική γνώση είναι ένα πολύπλοκο σύστημα πραγματικών σχέσεων και όχι απλά μια συλλογή γεγονότων. Εξάλλου η περιορισμένη γνώση οδηγεί σε μεροληπτικές και όχι πλουραλιστικές αντιλήψεις ενός θέματος.

    Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης, στο έργο του Περί Αέρων, Υδάτων, Τόπων εκφράζει τη θέση του για το τι πρέπει να γνωρίζει ένας γιατρός για να ασκήσει σωστά το έργο του:

    Από την αρχαιότητα είχε διαμορφωθεί η άποψη ότι οι φάσεις της Σελήνης επηρεάζουν τη διάθεση και γενικά την ψυχολογία των ανθρώπων. Εκτός όμως, από τις επιρροές της Σελήνης, του δορυφόρου της Γης, υπάρχουν και οι αντίστοιχες, και μάλιστα πολλές φορές πιο δυνατές, επιδράσεις του Ήλιου πάνω στον δικό του δορυφόρο, τον Πλανήτη μας.

    Τα πιο ευδιάκριτα φαινόμενα της φωτόσφαιρας του Ηλίου είναι οι κηλίδες του, που το μαγνητικό τους πεδίο είναι εκατό φορές ισχυρότερο από το ηλιακό μαγνητικό πεδίο. Η ηλιακή ακτινοβολία ακολουθεί κύκλους  έντονης και ήπιας δραστηριότητας. Οι κύκλοι της ηλιακής δραστηριότητας έχουν περιοδικότητα ένδεκα ετών. Μέσα σε αυτά τα ένδεκα χρόνια αυξάνεται και μειώνεται με τη πάροδο του χρόνου ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων.

    Το «μέγιστο του ηλιακού κύκλου» σημαίνει  περισσότερες ηλιακές κηλίδες και αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα,ενώ ο μικρότερος αριθμός των ηλιακών κηλίδων χαρακτηρίζεται ως το «ελάχιστο του ηλιακού κύκλου».

    Το έτος 2020 θεωρείται ως η ολοκλήρωση του 24ου ηλιακού κύκλου, όπως απεικονίζεται και στο Γράφημα 1:

    Prediction Source: Bonnie Crystal, KQXA, website: HFLINK.COM – Prediction Date 13 Sep. 2014

    Ο 24ος κύκλος είναι και ο ασθενέστερος των τελευταίων 80 ετών!!

    Το ερώτημα που τίθεται εδώ λοιπόν είναι: Αυτή η ηλιακή περιοδικότητα ποια σχέση μπορεί να έχει με την εμφάνιση των πανδημιών; Μήπως οι πανδημίες σχετίζονται με τον 11ετή ηλιακό κύκλο; Μήπως οι πανδημίες ακολουθούν κάποια δική τους περιοδικότητα ή ρυθμούς εμφάνισης;

    ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. συγχαρητήρια στον καθηγητή Πανά για την ανάλυση του

    Comments are closed.