ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ! ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Ο ΤΡΑΜΠ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ…

    Κοινοποίηση:
    trump01-mesa

    Τη διακοπή της χρηματοδότησης που παρέχουν οι ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανακοίνωσε o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

    Όπως δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, «ο ΠΟΥ απέτυχε στη βασική του αποστολή», εννοώντας τις προβλέψεις του για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

    «Σήμερα, διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί ο ρόλος του ΠΟY στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, είχαν προϊδεάσει για τις ενέργειές τους, κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι τάσσεται με το μέρος της Κίνας, παρ’ ότι, όπως χαρακτηριστικά είναι πει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, οι ΗΠΑ είναι ο βασικός χρηματοδότης του Οργανισμού.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί την Κίνα ότι αποκρύπτει πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό και ότι δεν παρουσιάζει τα αληθινά νούμερα των θυμάτων και των κρουσμάτων. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μάικ Πομπέο, μάλιστα, είχε επαναλάβει το παραπάνω σενάριο, λέγοντας ότι «δεν είναι η στιγμή για να αναζητηθούν ευθύνες», αλλά αυτό θα γίνει μετά το πέρας της κρίσης.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ, μάλιστα, στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους σήμερα, κατηγόρησε και τον ΠΟΥ για απόκρυψη στοιχείων, σχετικά με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ουχάν της Κίνας.

    Το ποσοστό που αντιστοιχεί η χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον προϋπολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέρχεται στο 15% και πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019. Σύμφωνα με το CNN, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 400 με 500 εκατ. δολάρια ετησίως.

    «Με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε μεγάλη ανησυχία για το κατά πόσο η γενναιοδωρία των ΗΠΑ μπορεί να φανεί χρήσιμη», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στα αμερικανικά κεφάλαια που παρέχονται στον ΠΟΥ.

    Ο Τραμπ επικρίνεται διότι αρχικά υποβάθμισε την απειλή, ενώ του επιρρίπτονται επίσης ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη διαγνωστικών εξετάσεων και τη διεύρυνσή τους.

    Την 24η Φεβρουαρίου, ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωνε μέσω Twitter ότι η πανδημία ήταν «υπό έλεγχο» στις ΗΠΑ.

    «Αν ο ΠΟY είχε κάνει τη δουλειά του και είχε στείλει ειδικούς στην Κίνα για να μελετήσουν αντικειμενικά την κατάσταση επί του πεδίου, η επιδημία θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στην πηγή της με πολύ λίγους νεκρούς», υποστήριξε χθες ο αμερικανός πρόεδρος.

    Εδώ και αρκετές ημέρες, η κυβέρνηση του Τραμπ επικρίνει με σφοδρότητα την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ με έδρα τη Γενεύη, καταγγέλλοντας ειδικά το ότι υιοθετεί θέσεις πολύ ευνοϊκές, κατ’ αυτήν, έναντι του Πεκίνου.

    Ο αμερικανός πρόεδρος στηλιτεύει το ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το κλείσιμο των συνόρων, συνάντησαν «σθεναρή αντίσταση» από πλευράς ΠΟY, τη στιγμή που «συνέχιζε να επαινεί τους κινέζους ηγέτες για την ‘προθυμία τους να μοιραστούν πληροφορίες’».

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο διεμήνυσε εξάλλου χθες ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν για να προωθηθεί «ριζοσπαστική αλλαγή» στη λειτουργία του διεθνούς οργανισμού.

    «Στο παρελθόν, ο ΠΟY έκανε τη δουλειά του. Δυστυχώς, αυτή τη φορά, δεν έκανε το καλύτερο που μπορούσε, και (…) θα ασκήσουμε πίεση για να αλλάξει ριζοσπαστικά», είπε.

    Δρομολογείται η άρση της καραντίνας στις Πολιτείες

    Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στην άρση του lockdown. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μιλήσει και με τους 50 κυβερνήτες των Πολιτειών, ώστε να τους κατευθύνει και να προγραμματιστεί η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Για κάποιες Πολιτείες, μάλιστα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προγραμματίζει να άρει τα περιοριστικά μέτρα και ειδικότερα την καραντίνα, πριν την 1η Μαΐου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΝΤΠ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΕ ΑΥΓΑ…

    2. ΕΓΏ ΜΑΓΚΕΣ ΕΜΒΌΛΙΟ ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΆΝΕΙ ΟΎΤΕ ΘΑ ΚΆΝΩ, ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΎ ΈΧΩ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΉΣΩ ΚΑΜΊΑ 10ΡΙΑ ΧΡΌΝΙΑ, ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ Ο ΝΤΌΝΑΛΝΤ ΠΌΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΆΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΜΠΑΜΑ ΚΛΊΝΤΟΝ ΜΠΟΥΣ Κ ΟΙ ΛΟΙΠΟΊ, ΠΟΥ ΔΙΈΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΊΑ ΤΗΝ ΟΡΘΌΔΟΞΗ, ΙΡΆΚ ΛΙΒΎΗ ΑΦΓΑΝ ΚΤΛ. ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΆΔΙ ΈΠΕΦΤΑΝ ΒΟΜΒΕΣ Κ ΔΩ ΤΡΑΓΟΥΔΟΎΣΕ Ο ΤΣΑΚΝΗΣ Κ ΌΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΌ ΑΝΑΡΧΊΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ Κ ΤΟ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΝ ΑΠΌ ΜΑΣ, ΑΛΛΆ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΘΑΡΘΕΙ Η ΏΡΑ.

    3. Κάτι ξέρουν αυτοί που “έφτιαξαν” το Doomsday Clock.
      Είναι στο παρά 1 λεπτό πριν την τελική κρίση, καταλαβαν ότι τώρα ει είναι η ώρα τους μάλλον 😂😂😂

    4. Ο μεγάλος ηγέτης Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος Πρόεδρος που δεν έκανε πόλεμο και πήγε την οικονομία των ΗΠΑ στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία. Πήγαν να τον βάλουν φυλακή και αφού δεν τα κατάφεραν προσπάθησαν να του τη φέρουν με τον ιό.
      Έκοψε και το χρήμα στο μαγαζάκι του Gates. Αυτή τη στιγμή το CNN προσπαθεί να βγάλει καλές τις αγορές τις Γουχαν λέγοντας πως μπορείς να αγοράσεις κοτόπουλα, χοιρινό κλπ και όχι νυχτερίδες και φίδια και ποντίκια. Δεν είναι τυχαίο που τα κουτσαβάκια του Σόρος στην Ελλάδα τον κατηγορούν συνέχεια. Μεχρι και κάτι gay δημοσιογράφοι στα πρωινάδικα. Φαίνεται πως έπεσε μέσα και στη χλωροκίνη, μια πάμθηνη ουσία και κόβει τη μάσα και εκεί. Και βγήκαν να τον κατηγορήσουν πως συνδέεται και με φαρμακευτική. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε πολιτικούς νάνους που τρέχουν με τους κομμουνιστές της Κίνας και τους losers στις ΗΠΑ.
      Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη να βγει ο Πρόεδρος για να μην έχουμε ανοιχτά σύνορα, λαθρομετανάστες και τα πάντα στην Κίνα. Οι Έλληνες των ΗΠΑ ας ξυπνήσουν και μην ξαναψηφίσουν Ομπάμες και σία.
      TRUMP 2020

    5. Οι κινα που εχει κομμουνισμο σταματησε και της ιατρικες ερευνες να της δινει στην δημοσιοτητα χωρις την συγκαταθεση την κυβερνησης αλλα και οποιαδηποτε εξαγωγη πληροφοριων απο την whyan απο της 12 απριλιου ισχυει αυτο το καθεστος πλεον.

    6. Όχι θα άφηνε να τα μασάει ο Αιθίοπας τσαρλατάνος που έχει αίμα στα χέρια του από τρεις επιδημίες που κουκουλωσε στην πατρίδα του. Τελικά μεταδίδεται από ζώο σε άνθρωπο όπως μας έλεγες τον Γενάρη ή από ανθρώπους σε ανθρώπους πιόνι του Μπιλ Γκέιτς και του Σόρος πρόεδρε του ΠΟΥ;

    7. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η Π Α

      ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ
      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ
      ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ

    8. Ο τραμπ δειχνει τον δρομο στα αλλα κρατη.
      Διωχνει απο την χωρα του την βρωμα των αρρωστων παγκοσμιοποιητων βημα βημα και ελευθερωνει σι σιγα την πατριδα του.
      Οι ελληνες να δουμε σε τι κατασταση ηλιθιοτητας εχουν περιελθει.

    9. Έκοψε τα λεφτά από το μαγαζάκι του Γκέιτς που την έχει δει ένας παγκόσμιος σωτήρας που θα σώσει τον κόσμο.

    10. Ολέ ο ταύρος!!!! Μπράβο Πρόεδρε! Όσους πολιτικούς βρίζει με λύσσα το παγκόσμιο κατεστημένο, τόσο καλοί είναι. Άπειρα τα παραδείγματα. Αφού δεν μπόρεσαν να τον φάνε, του ροκανίζουν την καρέκλα…. Δώσε Πρόεδρε!

    11. Γ@μω την παγκόσμιοποίηση, γ@μω την πολυπολισμικοτητα γ@μω την κοινωνία των πολιτών και ότι αρχίζει από παγκόσμιο -. Δώσε πόνο τραμπ. Η παγκόσμιοποίηση καταστρέφει τον άνθρωπο και τον μεταμορφώνει σε ρομπότ δίχως ανθρωπιά δίχως αισθήματα, όλοι μια άμορφη μάζα χωρίς χαρακτηριστικά χωρίς πρωσοπικοτητα, οι άνθρωποι κιμάς και πολτός στα χέρια των ισχυρών και των ελίτ. Όποιος μιλάει για παγκόσμιοποίηση, γ@μω την μάνα του. Είναι δολοφόνος ρουφιάνος και μισανθρωπος.

    12. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΡΑΜΠ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ , ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ , ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ , ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ , ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΣΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ PIZZA GATES , TA ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΥΡΑΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .
      ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ………

      1. Πραγματικο στον υπολοιπο κοσμο δεν λενε τιποτα το τι γινεται στην αμερικη.
        Απολυτη σιωπη ενω γινοντε τεραστια πραγματα.
        Εγω παρακωλουθω αμερικανικα καναλια οχι φυσικα μμε και απορω που στην ελλαδα δεν μαθαινουμε απολυτως τιποτα εκτος μερικων εναλλακτικων σελιδων.
        Ολα εδω τα περνανε αβαβα.
        Γιατι αραγε?

    13. Δώσε πόνο προεδράρα Τραμπ.Επιτέλους να και κάποιος που ορθώνει ανάστημα στο κουμουνιστικό καθεστώς της Κίνας.Ο κασταπλίας αιθίοπας επικεφαλής του ΠΟΥ τα είχε κουκουλώσει όλα!!!Και μέχρι πρίν 1 μήνα μας έλεγε ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και η Κίνα ελέγχει την κατάσταση να μην κυρήξουμε πανδημία κτλ.Άχρηστος οργανισμός ο ΠΟΥ και πλήρως υποταγμένος στους Κινέζους.Μόνο ο Τραμπ κάνει αυτο που πρέπει αφού και η ανύπαρκτη φοβική ΕΕ-Ευρώπη ξέρει μόνο να γλύφει και να σκύβει το κεφάλι στο τέρας που λέγεται Κίνα.Τιτάνα Τραμπ κόψε τώρα και την χρηματοδότηση και στον άχρηστο ΟΗΕ που το μόνο που κάνει είναι να βοηθάει τους Λάθρο να μπουκάρουν σε ΗΠΑ και Ευρώπη.God bless you mister president.

    14. Ο Τράμπ μας έχει συνηθήσει σε τέτοιες εκπλήξεις που μπορούν να χαρακτηριστούν αψυχολόγητες ενέργειες. Εαν υλοποιήσει την απειλή του ο πρόεδρος Τράμπ τότε αυτή θα είναι πραγματικά ένα καίριο πλήγμα στην Παγκοσμιοποίηση και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Για το καλό όλων μας εύχομαι να υλοποιήσει την εξαγγελία του.
      Καλή Ανάσταση.

    15. Πρέπει να πάνε κ φυλακή το λιγοτερο Για εγκληματική οργανωση…κ να αποζημιωθούν όλα τα θυματα κ να τους κατασχέσουν μέχρι κ τα σωβρακα στους άθλιους..

      1. Να εισαι σιγουρος οτι μολις παρει στα χερια του τον πληρη ελενχο της αμερικης αυτο θα το κανει με μεγαλη λαμπροτητα.
        Ειναι τρομερα εξυπνος ο τρομπετας και εχει και βοηθεια απο πολλους πατριωτες.

    16. Τικ Τοκ,Τικ Τοκ ερχεται η ωρας σας σαταναδες και το ξερετε.
      Ο μοναδικος Χριστιανος Πατριωτης που παλευει με το ψεμα και τη σκευορια.Εχουν χασει τον υπνο τους μερικοι.
      Και πολυ καλα κανει και δε πληρωνει για το εμβολιο που ο μπιλ δε θα το κανει ουτε στα παιδια του και να ξερετε και με το τεστ που κανει καποιος καταχωρητε το dna.

    17. Όχι για αμερικανακι , Φρύνη , αλλά ούτε για κουραδακι σε περνάει ο τραμπ. Κάνει καλά την δουλειά του. Σε αντίθεση με σένα που δεν την κανείς και τόσο καλά… να , πάρε και 20 σεντς φιλοδώρημα για το σχόλιο σου που σφύζει από μακακια μισθοδοτουμενη.

      1. Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Το πολυ, το τακα – τακα, τι το κανει, το παιδι; Μ@λακα! Αλλα, ως Ανωτερο Ον, σου δινω αφεση, αμαρτιων! Μερες, που ειναι!

      2. Απορω! Απο που ψωνιζουν, τα Τρολλια – Καρακολια, οι Λαθρεποικοι, κυβερνωντες; Ενας κι’ ενας! Διανοητικα και ψυχικα, ασθενεις! Παιζει και σωματικα! Βλεπεις, οι “μικροτσουτσουνοι”, λογω απωθημενων, γινονται οι καλυτεροι, Γκαιμπελιστες και Γκεσταμπιτες! Κι’ ας μην μιλησω, για το IQ! Ραδικιου! Και η πλακα ειναι, οτι περνιεσαι, για εξυπνος! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Οσο, για τον Τραμπ αριφα? Εγω να δεις, πως τον βλεπω! Κριμα, που δεν ζει και ο Επσταιν, που “Αυτοκτονησαν”! Σαν κολλητο, φιλαρακι του, που ηταν, κατι παραπανω, θα ηξερε, να μας πει, για την παρτη του! Και σταματω, εδω! Ελπιζοντας οτι καποια στιγμη, θα βγουν και οι ανομιες και οι ανωμαλιες, του τυπου, στην φορα. Διοτι: “Ουδεν κρυπτον, υπο τον ηλιον”!

    18. Ελα τωρα, Τραμπ αριφα! Ασε τα πουστκα! Σε τα μας; Το οτι ο Π.Ο.Υστης, ειναι Αμαρτωλος και εχει επισημως κατηγορηθει, το κανουμε, α βα βα; Επειτα, στο εχω ξαναπει! Για “Αμερικανακια”, μας περνας; Θα κοψει λεει, την χρηματοδοτηση! Δευτερος και μεγαλυτερος χορηγος, ειναι ο Μπιλ Γκειτς. Το πολυ – πολυ, να αυξησει, την χορηγια, για να ισοφαρισει, την χασουρα! Αστα, φιλε! Δεν μας πειθεις και δεν το σωζεις. Παρτην αλλιως, γιατι θα βρεις!

    19. Καλα τους εκανε,Τα μεγαλοστελεχη του Π.Ο.Υ. ειναι ταυτοχρονα και στελεχη μεγαλων φαρμακοβιομηχανιων.Ειναι γνωστο το σκανδαλο το 2009 με τον SARS που βιαστηκαν να ανακυρηξουν πανδημια για να πουληθει το εμβολιο τους (αυτα που πηρε και ο Αβραμοπουλος και μεινανε στις αποθηκες).Ισως και τωρα κατι παρομοιο να παιζει.Αλλα εμαθαν απο το λαθος τους και αφηνουν να γινει μεγαλη ζημια πριν χρυσοπουλησουν το εμβολιο.

    Comments are closed.