ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ! ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΦΩΤΙΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΝΑΔΙ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Κοινοποίηση:
    APTOPIX Greece Wildfires

    Εκκενώνεται η περιοχή Σύκι στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι του οικισμού ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

    Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σύκι εκκενώστε τώρα προς Λιμάνι Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

    ===============

    Με νέο μήνυμα από το 112 ενημερώνονται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή. Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη.

    Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επικρατεί εκνευρισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους και η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.

    ==============

    Εκκενώνεται το Βατί μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

    Την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό. Ήδη, μέσω του συστήματος 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

     

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, όπου πνέουν και σήμερα πολύ ισχυροί άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης.

    Η μεγάλη μάχη δίνεται αυτήν την ώρα 500 μέτρα μακριά από τον οικισμό Βάτι μετά από μεγάλη αναζωπύρωση. Οι πύρινες γλώσσες συνεχώς αναπτύσσονται και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους κάνουν την κατάσταση δύσκολη.

    Στόχος πυροσβεστών και εθελοντών είναι να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο ώστε να μην φθάσει μέσα στον οικισμό. Το άλλο στοίχημα, να μην περάσει η φωτιά από την άλλη όχθη του ποταμού, δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και ο άνεμος το οδηγεί στο Γεννάδι. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δρόμους για τα πυροσβεστικά. Έτσι, μονο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.

    Πέντε καναντέρ πετούν πάνω από το Βάτι, ενώ στο σημείο έκαναν ρίψεις και ελικόπτερα. Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. ο λαός έπρεπε να προστατεύει τις τεκτονικές αντί να χάνει τον χρόνο του σε άλλα σημεία

    2. Άσχετα με το τι ψήφισαν ο κόσμος ντροπή στους κυβερνώντες. Το θράσος τους και η αδιαφορία τους δεν έχει όρια.

    3. Μετά την πυρκαγιά θα γεμήσουν την Ρόδο ανεμογεννήτριες είναι ολοφάνερο γιατί δεν τούς καίγεται καρφί ολο αυτό με τις πυρκαγιές λάκον έχει η φάβα γιατί είναι πολλά τα λεφτά και σείς ζοντώβολα να ψηφήζετε τον “σωτήρα” σας τον Κούλη

      1. 48% Κούλη η Ρόδος. με γεια τις ανεμογενητριες της συμμορίας να τους πεις.

    4. Κουλαρα, Νερωνα, Καλιγουλα ουγδομηντα τα εκατο! Καφτα ουλα για το σβανισιο μπαρντον σβαμπισιο ρισταρτ μανα μ! Σου ετοιμαζει ο Βλαδιμηρος ενα ρισταρτ! Με φριτσογεννητρια στο κωλο θα τη κανεις!

    5. Επιχειρούν 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.
      Γαμώ τα σπίτια σας τα κυβερνητικά.

    Comments are closed.