ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΝΕ

    Κοινοποίηση:
    kriti

    Νέα πρόκληση στο αφήγημα της Τουρκίας περί ελληνικότητας των ελληνικών νησιών. Αυτή τη φορά το προχώρησαν λίγο παραπάνω, καθώς όπως ισχυρίστηκε το δίκτυο TR Haber τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία και πως μόνο ο νομός Χανίων είναι ελληνικός.

    Στην ιστοσελίδα του δικτύου, φιλοξενούνται δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού – στρατιωτικού αναλυτή Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος πρώτος διατύπωσε το αφήγημα περί “παράνομης” κατοχής των 3/4 της Κρήτης από την Ελλάδα.

    Ο ίδιος αναφέρει ότι η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο, δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. “Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί”, λέει.

    «Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά νησιά που ανήκαν στους Τούρκους στο Αιγαίο έμειναν απροσδιόριστα ως προς το νομικό τους καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δωρίστηκαν στους Έλληνες από τις κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου», σημειώνει το δημοσίευμα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άρθρο στη Συμφωνία του Λονδίνου που να αναφέρει ότι η Κρήτη εγκαταλείφθηκε στην Αθήνα. «Στην Ελλάδα δόθηκε το ένα τέταρτο της Κρήτης. Τα 14 νησιά, βραχονησίδες και βράχοι γύρω από το νησί είναι υπό την κυριαρχία του Οθωμανικού Κράτους. Πουθενά στην επακόλουθη Συμφωνία των Αθηνών δεν υπάρχει δήλωση ότι η Κρήτη αφέθηκε στην Ελλάδα. Μόνο ένα έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στην Ελλάδα», επισήμανε.

    Σημειώνοντας ότι τα 3/4 της Κρήτης και των γύρω νησιών Γαύδος, Ντία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα, ο Γιαλίμ τόνισε ότι η αεροπορική βάση του Ηρακλείου και η περιοχή όπου τοποθετήθηκαν οι S-300 στο νησί παραμένουν στην τουρκική πλευρά της Κρήτης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Στα Χανιά είναι η βάση της Σουδας. Εννοείται πως δεν θέλουν να μπουν στα ρουθούνια των Αμερικανών. Γί´αυτο είναι Ελληνικά τα Χανιά. Αλλιώς…..ούτε αυτά θα μας άφηναν. Σε λίγο θα μας πούνε πως και η Αθήνα είναι τουρκική και πως οι Μογγόλοι πρόγονοι τους εκτισαν την Ακρόπολη. Χαχαχαχα, αντί να διεκδικούμε εμείς αυτά που μας έκλεψαν οι Μογγόλοι, όλη δηλ την Τουρκία, τους αφηνουμε να διεκδικούν αυτοι.

    2. Mε Ν.Δ θα φτασουν μεχρι τα συνορα της Εκαλης.

      ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    3. Για κοπιαστε μεμετια, θα κανετε παρέα στους φίλους σας τους ναζι στο γερμανικό νεκροταφείο.

    4. Αφησαν τα Χανια γιατι εχουν τις αμερικανικες βασεις του νατο,

    5. 🤔🤔🤔😜😜😜🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🌍🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇹

    6. Έχουμε το στρατηγό φλώρο θα τους κάψει. Τσίου τσίου

    7. Οχι ρε,τα Χανια τα αφηνουνε γιατι ειναι ο Συριζομαδουραιος Πολακης,που αγαπαει ο Ερντογαν.Εετσι θα μας ελεγε ο κωλος χεσμενης μαιμους η τσουλα Οικονομου.

    8. Ερντογαν = Οργανο των Σιωνιστων! Ποσο τυχαιο ειναι, το οτι οι Σιωνιστες εποφθαλμιουν την Κρητη;

    9. με το Τουρκολίμανο;

    10. Ο Ερντογάν άφησε τα Χανιά απ εξω άλλωστε στήν Κωνσταντινούπολη απο κοινού τα βρήκανε οι δυο αχυράνθρωποι

    11. Φτάνει η ωρα που θα πληρώσετε μεμέτια για τα εγκλήματα που έχετε κάνει.

    12. Τά Χανιά δέν τά θέλουν γιατί φοβούνται τήν γκαντεμιά τού Μητσοτακέικου…

    13. Αν δεν ηταν Ανθελληνες στο Μαξιμου θα ηταν οντως αεροπλανοφορο που θα σας στοχευε μεμετια νυχθημερον και θα ειχε και δυναμη πεζοναυτων για το ντου στα παραλια της μικρας ασιας.

    14. Είναι μέσα στην συμφωνία του χρυσού με τον ερντογαν, επειδή έχουν το παράνομο μουσείο εκεί κ.τ.λ.π !!!!

    15. Ειναι η χανουμ Κουλα απο εκει για αυτο μας αφησαν τα Χανια… δωρακι…

    16. ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΑΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

    Comments are closed.