ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΕΠΕΣΕ ΒΑΘΙΑ… ΣΙΩΠΗ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗ “ΜΟΥΓΓΗ” ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ LIDL;;; ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΛΓΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ…

    Κοινοποίηση:
    makelioonly

    Πέρασε με 156 «Ναι» και 143 «Όχι» άλλος ένας ληστρικός προϋπολογισμός από το ελληνικό κοινοβούλιο. Απών ήταν ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης έπειτα από την διαγραφή του από τη ΝΔ μπροστά στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε.

    Συγκεκριμένα οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας έλαβαν 190 “ναι”, 109 “όχι”, ενώ τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, 267 “ναι” και 32 “όχι”.

    Σημειώνεται ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά την πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2023, μίλησαν, εκτός από τους 6 γενικούς και τους 13 ειδικούς εισηγητές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και 202 βουλευτές, δηλαδή συνολικά 227 βουλευτές (αριθμός μεγαλύτερος από όσους μίλησαν πέρυσι). Επίσης, μίλησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, 21 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 10 υφυπουργοί, δηλαδή 36 μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων. Οι πέντε συνεδριάσεις της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2023 διήρκησαν περίπου 60 ώρες.

    Τόσες ώρες συζητήσεων με κάτι τόσο τρανταχτό που κάνει εντύπωση. Ήταν τόσο χαμηλοί οι τόνοι για το σκάνδαλο των υποκλοπών που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Λογικό κάτι τέτοιο από την Κυβέρνηση που “χτυπιέται” από αυτό. Είναι όμως τρομερά περίεργο το γεγονός ότι την ίδια στάση τήρησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τι έχει συμβεί ρε μάγκες; Σύμπραξη Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης να πνιγεί το σκάνδαλο με αντάλλαγμα την πρόωρη προκήρυξη εκλογών; Άλλο ένα σκάνδαλο που θα πάει στις καλένδες και δεν θα ανοίξει ρουθούνι; Άλλος ένας αισχρός εμπαιγμός του λαού από τους 300 χαραμοφάηδες;

    Μετά από όλα αυτά, οι διαξιφισμοί Μητσοτάκη – Τσίπρα μόνο για το Θεαθήναι έγιναν.

    Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ – Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει η Δημοκρατία και ο τόπος»

    «Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επι των ημερών σας η Υπηρεσία διοικούνταν από τη Greek Mafia» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αποδίδοντας χωρίς αποστροφές την απόλυτη ευθύνη στον πρωθυπουργό για τις «βαθιές και ανεξίτηλες πληγές» που άνοιξε στη Δημοκρατία το σκάνδαλο των υποκλοπών.

    Πέραν της σκληρής κριτικής που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την «άδικη αναδιανομή πλούτου» που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας στον προϋπολογισμό την πολιτική της προσήλωση στην όξυνση των ανισοτήτων μέσω της εξυπηρέτησης και της πριμοδότησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πολύκροτο σκάνδαλο του επιτελικού παρακράτους που δρούσε πότε μέσω της ΕΥΠ και πότε μέσω του Predator.

    Νέα επιδόματα για να αγοράσει χρόνο και κάλυψη των σκανδάλων του από τον Μητσοτάκη

    Χωρίς να πει κουβέντα για την ταμπακιέρα και για τις αποκαλύψεις που μαστίζουν τον ίδιο και την κυβέρνησή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, σε μία ομιλία εικονικής πραγματικότητας για την οικονομία και την κοινωνία, υποσχόμενος ένα ιδιότυπο «food pass» από τα έσοδα που προβλέπει ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων.

    Σε μία ομιλία που διήρκησε πάνω από μία ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να τοποθετηθεί σε όλα τα ζητήματα που καίνε την κυβέρνησή του, αφού εκτός της παραχάραξης που διέπραξε σε βάρος της οικονομικής πραγματικότητας των πολιτών, δεν είπε ούτε λέξη για τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, όπως τις χθεσινές για Γιώργο Κύρτσο και Τάσο Τέλλογλου, αλλά ούτε και για τη διαφθορά στους κόλπους του κόμματός του, με τις υποθέσεις της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Θα συμφωνησω με το Τζιμακο κι ας ειναι στο μνημα!

    2. Δεν καταλαβαινω ποια η διαφορα;
      Παντα ετσι δεν γινοταν η κυβερνηση με 150 τοσα ναι και ολοι οι αλλοι οχι.
      Αλλαξε κατι;

    3. ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ,ΓΙΑΛΑΜΤΖΙ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ,ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΑΠΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΊΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!

    4. ο τσιπρας θα δωσει εξηγησεις για τη γιαφκα του βυρωνα την εδω και μια εξαετια ως απαντήσεως για τη συνενεση στις υποκλοπες στην οποια γιαφκα εταιροι:χαρδαλιας γωγος ηλιας βρυωνης ο ηλιας βρυωνης:να συνεργαστεί ο συριζα με την κυβερνηση συμπραξη σ εμενα το ειπε και του απαντησα οτι ειναι τρελος 6 η ωρα ξημερωματα 2019 γεναρη οι υποκλοπες μαρτυρων του επι κεντρου δεν εχουν τα στοιχεια μιας και παρακολουθουσαν τι βρωμια η αλαξοκωλιες της γαδα ευπ με π@υτανες πρωιναδικων εκπομπων

    5. Στης βουλής τα έδρανα,
      αχ, και γω να έκλανα!!!
      Ψηφοδέλτια της Εύας
      σταυρωνα
      και όλη νύχτα
      ΚΑΥΛΩΝΑ….

    6. Εχουν πουλησει την ψυχη τους στον διαβολο.Αν ηταν ανθρωποι με καρδια θα μας εκαναν ολα αυτα ; Πλοκαμια του ειναι που στο τελος ο ιδιος ο διαβολος θα τους πνηξει

      1. Εμείς τους τα επιτρέπουμε ΟΛΑ αυτά…

    7. ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ…, ΑΛΛΆ ΜΌΝΟΝ ΜΕ ΦΟΛΕΣ. .. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΌ ΜΑΣ. ΑΠΈΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ, ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ ΕΧΙΔΝΩΝ ΡΥΠΑΡΩΝ ΦΥΛΩ’Ν.

    8. ΨΗΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ…!!!!

      1. Βρε πανε κυνηγα κανενα φουσκωτό με λαθρομετανάστες και ασε τι θα ψηφίσουμε εμεις.

    9. Η μνήμη μας δεν είναι χρυσόψαρου. Θυμόμαστε τα πάντα όλα όσα περάσαμε αυτά τα 3,5 μαύρα χρόνια μέσα στην θλίψη, την καταπίεση και την ασέβεια σας προς τους πολίτες και την Δημοκρατία. Οι φόροι μας κατέληξαν σε τσέπες φίλων σας, να παραλύσει το δεξί μου χέρι εάν ξαναψηφίσω ποτέ την μαυρίλα σας. Ουστ ρε

    10. Πλάκα μας κάνουν ρε.
      Και ο Τσίπρας πήρε εντολή από τον ΞΕΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ που είπατε σε μια αλλόκοτη έκλαμψη εξυπνάδας κι εσείς για να τσουλησει το καροτσάκι των υποκλοπών.

    11. Κορόιδο είναι ρε κορόιδα ο Τσίπρας να θέλει να βγει τώρα που θ αρχίσουν τα κρύα κι οι λογαριασμοί θα εκτιναχθούν στα ύψη;;

    Comments are closed.